Blog

IX. Dunakanyar Kézműves Kiállítás és Vásár

5+1 márciusi program, amit kár lenne kihagynod!

Lassan vége a hűvös napoknak, a Dunakanyar pedig számos programmal nyitja az idei, 2020-as fesztiválszezont! Szabadtéri rendezvények, koncertek, vásárok és gasztro-élmények várnak benneteket a térségben. Mutatjuk, melyik az az 5+1 márciusi program, amit kár lenne kihagynod!

Hirdetés

1. Szentendrei Tavaszi Fesztivál

2020. március 1. – április 7-ig

Szentendrén 2020-ban is folytatódik a több évtizedes hagyományra visszatekintő rendezvény, amely a Budapesti Tavaszi Fesztivállal párhuzamosan kerül megrendezésre. A városban több helyszínen várnak benneteket koncertek, színházi előadások, kiállítások, és számos más program!

A programokkal és a jegyvásárlással kapcsolatban az esemény honlapján találtok még több információt!

Szerb séta Szentendrén

2. X. Dunakanyar Kézműves Kiállítás és Vásár

2020. március 7. szombat 9.00-17.00 óráig

Szeretettel várja látogatóit a X. Dunakanyar Kézműves Kiállítás és Vásár, amely a Dunakanyar településein élő és alkotó, természetes alapanyagokat felhasználó kézművesek kiállítása és vására. Az esemény idén Tahitótfalun kerül megrendezésre.

A programmal kapcsolatban ide kattintva találtok több információt!

3. Huszáros hétvége a Szentendrei Skanzenben

2020. március 14.-15.

Vágtázz vissza János vitéz mesevilágába! Ismerkedj meg a huszárok mindennapjaival, kóstold meg Kukorica Jancsi kedvenc ételét, készíts huszárcsákót vagy vesszőparipát!  Ólomkatonákkal játszhatod újra a csatákat és kézbe foghatsz eredeti huszárszablyákat is.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ünnepén első ízben nyit ki a Skanzen a téli szünet után, a Huszáros hétvégén. Lovashuszár-bemutatókkal, verbuválással, ügyességi játékokkal, kézműves portákkal várják az érdeklődőket.

Kíváncsiak vagytok a részletes programra?

A Skanzen honlapján minden szükséges információt megtaláltok!

Szentendrei Skanzen

4. IX. Dunakeszi Viadal

2020. március 14. 10:00-15:00

A korábbi évek hagyományait követve idén is megrendezésre kerül a népszerű Dunakeszi Viadal a Katonadombon. Rengeteg újdonságot tartogat az 1848-49-es forradalom-és szabadságharc emlékére rendezett városi esemény. A családi programra szeretettel várják a helyi lakosokat, és más érdeklődőket!

Részletes programot ITT találtok a Viadallal kapcsolatban!

Dunakeszi Viadal

5. Váci Tavaszi Fesztivál

2020. március 19.- április 25.

Tizennyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Váci Tavaszi Fesztivál, Vác városának egyik legrangosabb kulturális eseménysorozata. A fesztivál ebben az évben is számos, országosan ismert sztárt vonultat fel a helyi művészek mellett.

A több héten át tartó programsorozat a zenei programokból kínál elsősorban igazi csemegét a váci és Vác környéki közönség számára. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. Részletek ITT!

Március 15. tér Vác

+1. III. BBQ Forradalom a Füstölgőben

2020. március 15. 14:00-16:00

A III. BBQ forradalom a Füstölgőben sok újdonsággal és meglepetéssel vár benneteket Zebegényben! Marhaszegy, chilis bab, Kansas city szósz, Carolina szósz és ropogós, kemencében sült kenyér biztos, hogy lesz a kínálatban! Jelentkezni az eseményre Facebook üzenetben tudtok ITT!

Füstölgő Sarok BBQ - Zebegény

Ha eddig üres volt a naptáratok a tavasz első hónapjára, akkor most biztosan belekerült néhány márciusi program. Reméljük, találkozunk Vácon, Szentendrén, Tahitótfalun, Dunakeszi, vagy akár Zebegényben!

Borítókép: Kovács Attila

Megosztás: