Blog

rendezvény a Dunakanyarban

10+2 rendezvény a Dunakanyarban, amit kár lenne kihagyni

A Dunakanyar egész évben színes program kavalkáddal várja a kirándulókat és a környéken élőket, akár sportolási lehetőségekről, akár kulturális vagy zenés programokról van szó. Van 10+2 rendezvény a Dunakanyarban 2017-ben, amit kár lenne kihagyni!

Most megmutatjuk, ezen a nyáron melyik az a 10+2 rendezvény a Dunakanyarban, amit kár lenne kihagyni.

Hirdetés

Idén sem lesz ez másként, minden korosztály megtalálhatja a számára legkedvesebb és legizgalmasabb rendezvényeket, a kiváló szervezésnek köszönhetően pedig számos újdonságot is megismerhetnek eközben.

1, Piros Lábos Fesztivál Szigetmonostor (2017. október 7.)

2017. október 7.-én a Szentendrei-sziget egyik legszebb települése, Szigetmonostor várja macskaköves utcáival, és varázslatos hangulatával azokat a látogatókat, akik örömmel kipróbálnák a szőlőpréselést, a must- és borkóstolást, és szívesen megtekintenék a szabadtéri színház repertoárját és a zenei programokat is. A harmadik Piros Lábos Fesztiválon hagyományos ízeket és helyi finomságokat kóstolhatunk, megismerkedhetünk a helyi művészekkel, miközben megcsodálhatjuk a kézműves vásár portékáit is.
PirosLábos Fesztivál

2, V4 Fesztivál és Színházi Találkozó Vác  (2017.06.27. – 07.02.)  

A Visegrádi Négyek Színházi Találkozójának célja a határokon túli színházi együttműködés, a tapasztalatcsere és az egymástól való tanulás is. Az esemény összehozza a négy ország közönségét és művészeit, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a találkozó végén sor kerül egy közös előadásra a Visegrádi Négyek résztvevőinek közreműködésével.

3, Nagymarosi Csípős Fesztivál (2017. augusztus 26.)

Az „Éld át a szenvedélyt” jelmondattal hirdeti meg Nagymaros az idei Csípős Fesztivált, amely a csípős ételek kedvelőinek kedvez elsősorban változatos csípős ételekkel és csípős paprikákkal. A rendezvény nem csak országosan ismert, de évek óta külföldről is érkeznek chilikedvelők a Dunakanyarba.
Csípős Fesztivál - Nagymaros

4, Zebegényi Sárkányfesztivál (2017. szeptember 16 – 17.)

A zebegényi Sárkány domb idén már 7. alkalommal ad helyet a Sárkányfesztiválnak, amely rengeteg élményt és vidámságot ígér az ide látogatóknak. Az esemény szlogenje, „tedd magad szabaddá”, arra buzdítja az embereket, hogy töltsenek a szabadban egy hétvégét, eközben pedig vegyenek részt a csoportos sárkányeregetésen, levegőből fotózáson, fűben hempergésben, gyermekfoglalkozásokon, és kiállításokon.

5, Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok (2017. július 7 – 9.)  

Az 1335-ös visegrádi királytalálkozónak állít emléket a háromnapos Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok. Az ide látogatókat utánozhatatlan középkori hangulat várja, látványos lovagi tornákkal, pompás királyi menettel és esti fáklyás felvonulással, koncertekkel és vásárral, melyen korhű ruhákat, kardot, és akár páncélt is vásárolhatunk.
Palotajátékok - Visegrád

6, Pünkösdi Fesztivál Dunabogdány (2017. május 14 – 15.)

A falu évek óta ad otthon a fesztivál idejére az ide utazó zenekaroknak. A Művelődési Ház rendezvényterén a szervezők idén is zenekarok versenyével, büfével, este pedig mulatsággal szeretnék meghozni a kedvet a környéken élők és az ide látogatók számára a fúvós és vonós zenéhez.

7, IMB Fesztivál és Verseny Szentendre (2017. április 21 – 23.)

Az „In Mediass Brass” kamarazenei fesztivál szeretettel várja a zenészeket, és zenekedvelőket az első alkalommal megrendezett eseményre Szentendrén. A rézfúvós kamarazene népszerűsítése mellett a szervezők fontosnak tartják a szakmai tapasztalatcserét és az új tehetségek felkutatását is.

8, Szigeti Majális (2017. május 1.)

A Szentendrei-szigeten idén Pócsmegyeren kerül megrendezésre a Szigeti Majális, amelyen mind a négy település (Kisoroszi, Tahitótfalu, Pócsmegyer és Szigetmonostor) képviselteti magát. Az önkormányzatok között halászléfőző versenyt rendeznek, melyen magánszemélyek is indulhatnak. A vetélkedőkkel, kézműves foglalkozással, logikai játékokkal, kirakodóvásárral tarkított programsorozat remek szórakozást ígér a résztvevőknek.

9, Eperfesztivál Tahitótfalu (2017. június 9-10-11.) 

A többnapos rendezvény minden évben hangulatos koncertekkel, neves előadókkal, vásárral és játékokkal csalogatja az érdeklődőket a Dunakanyarba. Minden korosztály számára remek kikapcsolódás, hiszen a felnőttek a programok mellett megkóstolhatják a környék epertermelőinek portékáját, míg a gyerekek körhintázhatnak a hatalmas füves területen.
Eperfesztivál - Tahitótfalu

10, Tuning Találkozó, Autó Generációk Találkozása és Világ Rekordkísérlet (2017. augusztus 5.)

Idén augusztusban megrendezésre kerül az első Autó Generációk Találkozása – Világ Rekordkísérlet. A szervezők célja egy Európában egyedülálló rendezvény létrehozása, ahol a hatalmas összefogásnak köszönhetően az összes eddig legyártott autótípusból szeretnének kiállítani egyet. A családi napra szeretettel várják az érdeklődőket.

11, Váci Világi Vigalom (2017. július 21 – 23.)

A három napon át tartó rendezvényen az érdeklődők a színpadokon zajló műsorok mellett még számos olyan programon vehetnek részt, mely remek szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget nyújt az ide látogatóknak. Vác belvárosában és a Duna parton gyermekprogramok, színházi előadások, koncertek, képzőművészeti kiállítások, templomi koncertek és kézműves foglalkozások tarkítják a programkínálatot. A gasztronómiai élmények mellett lehetőségünk lesz körbejárni a vásárt is, hiszen idén is számíthatunk az Ördögszekérre, mely bemutatja és felsorakoztatja a hazai kézműves termékek élvonalát.

12, Szent István napi Fesztivál Esztergom (2017. augusztus 11 – 20.)  

A Szent István napi fesztivál célja a hagyományőrzés mellett elsősorban a szórakozás és a kulturális programok összekapcsolása. A szervezők minden korosztály számára készülnek programokkal, közkedvelt zenekarokkal, énekesekkel, és előadókkal szeretnék népszerűsíteni Esztergom városát.

Megosztás: