Blog

hajókirándulás gyerekekkel

TOP10 hajókirándulás gyerekekkel – Úti célok!

Gondoltátok volna, hogy a hajókirándulás gyerekekkel nem csupán egy néhány órás program, hanem széppé és izgalmassá teheti az egész napotokat? A következő 10 útvonal egytől egyig kiválóan alkalmas egy családi kiránduláshoz még akkor is, ha a nagyi is veletek tart. Napszemüvegeket és szalmakalapokat fel, kapaszkodjatok, ez bizony hullámharcos út lesz. Indulhatunk?

hajókirándulás gyerekekkel
Fotó: MAHART PassNave

1. Zebegényi hajókirándulás gyerekkel

Zebegény fantasztikusan bájos kis település, ahova mindenképpen érdemes ellátogatni a gyerekekkel a nyár folyamán. A Kós Károly-kilátó szuper úti cél, hiszen nincs túlságosan messze a hajóállomástól, a kilátás mégis olyan páratlan, hogy még a gyerekeket is leveszi majd a lábáról. A faluban található Hajózástörténeti Múzeum szintén érdekes hely lehet a csemeték számára, ahogyan a vízpart is, ahol előszeretettel kacsáznak a kacsakövekkel a Duna hullámain.

Tipp az utazáshoz!

Zebegénybe a Budapest-Esztergom között közlekedő kirándulóhajóval lehet ellátogatni. Útközben fel lehet szállni a hajóra számos helyen, akár Leányfalun, Visegrádon, vagy Szentendrén is. Még több infót ITT találtok a járatról.

Kós Károly-kilátó
Fotó: FuniQ

2. Hajókirándulás Leányfalura

Mindegy hány évesek a gyerekek, Leányfalu izgalmas cél, főleg, ha hajóval utaztok a településre velük. A kirándulóhajón egy kicsit nézelődhetnek, játszhatnak, vagy rajzolhatnak is, Leányfalura érve pedig érdemes velük megcélozni a Termálfürdő Leányfalu medencéit, ahol órákon át csobbanhatnak a medencék hűsítő vizében. Egy labdát célszerű betenni a hátizsákba, de játszóteret is találtok a strand területén.

Tipp az utazáshoz!

Leányfalura a Vigadó térről induló kirándulóhajó járattal érkezhettek, amely útközben Budapestet elhagyva csak Szentendrén áll meg. Az út 1 óra 50 perc, több infót pedig a MAHART holnapján olvashattok róla!

Termálfürdő Leányfalu felújítása

3. Irány Szentendre

Nem múlhat el a nyár Szentendre nélkül, ezzel biztosan ti is így vagytok. A képlet egyszerű: kánikula+Szentendre+hajókirándulás gyerekekkel=hihetetlen szórakozás, mesés élmények és sok-sok fagyi!

Tipp az utazáshoz!

Összegyűjtöttünk nektek 3+1 fergeteges programtippet, amit bátran próbáljatok végig, ám tartsátok szem előtt, hogy a hajókra ajánlatos megvenni mihamarabb a jegyeket!

Hajókirándulás Szentendre
Fotó: MAHART PassNave

4. Szárnyakkal Vácig

Ha van valami, ami biztosan adrenalinbombaként hat majd rátok, az egy hajókirándulás gyerekekkel, méghozzá egy hihetetlen szárnyashajó fedélzetén. A hajózás már önmagában is élmény ezekkel a járgányokkal, Vác pedig tárt karokkal vár benneteket a múzeumaival, vízparti sétányaival, és a temérdek vendéglátóhellyel, ahol a gyerekeknek is biztosan csurran-cseppen néhány gombóc fagyi.

Tipp az utazáshoz!

Gondoltátok volna, hogy a szárnyashajók 40 perc alatt kiérnek Budapestről Vácra? Ezt még a legkisebb gyerekekkel is érdemes tesztelni, főleg azért, mert olyan érzésetek lesz utazás közben, mintha egy vagány zárt motorcsónakban szelnétek a Duna hullámait. A menetrendről és az árakról ide kattintva tájékozódhattok!

Szárnyashajó a Dunakanyarban, hajókirándulás gyerekekkel
Fotó: MAHART PassNave

5. Visegrádi sétahajózás

Miután felkerestétek a Királyi Palotát, a Salamon-tornyot és a gyerekek által csak mesejátszótérként emlegetett Mátyás Király Történelmi Játszóparkot, vegyétek be a kirándulóhajó fedélzetét, és készítsétek elő a fényképezőgépeket! A hajó Visegrádról indul, és Nagymaroson át egészen Dömösig megy veletek, ahonnan még egy kis kitérőt tesztek Zebegény felé, majd a hajó Visegrádra tér vissza. Az út oda-vissza 1,5 óra, gyerekekkel is simán teljesíthető a vízitúra.

Tipp az utazáshoz!

A sétahajó járat útvonala a KÉK Túra nevet kapta, amelyről ITT olvashattok bővebben. Készen álltok az útra?

Visegrádi kilátó

6. A legjobb dömösi kikapcsolódás

Nagyobb gyerekekkel a Rám-szakadék és a dömösi prépostság mindenképpen kerüljön fel a bakancslistátokra, ha pedig még marad egy kis időtök a visszaútig, telepedjetek le egy plédre a Duna-parton, ami kánikulában nagyon hűsítő élmény. A hajóállomáson lángost is ehettek, mellé pedig egy kis frissítő jégrém is landolhat a bendőben, elvégre nyár van!

Tipp az utazáshoz!

Dömösig 3 óra 55 perc az út, de minden perce megéri, főleg a panoráma és a menetszél miatt. Ha eddig nem ismerkedtetek meg közelebbről a településsel, éppen itt az idő hosszú és mély barátságot kötni vele. A MAHART járatokról ide kattintva tájékozódhattok!

7. Hajókirándulás és strandolás: a cél Nagymaros!

Nagymarosra a Vigadó térről induló kirándulóhajóval, és a Visegrádról induló sétahajóval is eljuthattok, onnan pedig már nincs más hátra, mint lecövekelni a strandon, amely a környéken az egyik legjobb. Ugye a hajókirándulás gyerekekkel a strandolással együtt csak még izgalmasabb lesz? Bevállalhattok egy príma hamburgert és limonádét a közeli beülős helyeken, de a kézműves fagyit is ki kell próbálnotok. Homokozólapátot és naptejet hozzatok magatokkal, az biztos!

Tipp az utazáshoz!

A sétahajózásról ITT olvashattok bővebben, míg a kirándulóhajó menetrendjét ITT találjátok. Nagymaros szuper hely, hallgassatok ránk!

Nagymaros Duna-part
Fotó: Horlik Zoltán

8. Történelmi túra hajóval

Nagyobb gyerekekkel érdemes egy történelmi túrát tenni Visegrádon és Vácon, a kettőt pedig összeköthetitek egy izgalmas sétahajózással. A Salamon-torony és a Királyi Palota mellett a Memento mori kiállítás, a Fehérek temploma és a diadalív is része kell, hogy legyen a történelmi túrának.

Tipp az utazáshoz!

Összegyűjtöttünk nektek 1000+1 érvet, amiért élvezni fogjátok ezt az utat. A hajójárat a ZÖLD Túra nevet viseli, erről ide kattintva olvashattok több infót!

Váci múmiák

9. Sétahajózás Esztergomban

Esztergom legszebb Duna szakaszán nem csak kirándulóhajóval, de sétahajóval is utazhattok. A hajóról csodás a panoráma, jó képek készülhetnek a Mária Valéria hídról és a Bazilikáról, a kisebb gyerekek számára pedig az 50 perces út pont elegendő arra, hogy megszeressék a hajózást. Az utazás végén átsétálhattok még Párkányba is, ahol megint csak érdemes megrohamozni a fagyizókat!

Tipp az utazáshoz!

Az esztergomi sétahajózáshoz ITT olvashattok több tippet. Ha a kedvenc négylábú barátotok is veletek tartana, itt lehetősége lesz csatlakozni hozzátok, ugyanis a hajón még a kutyák is élvezhetik az utat (pórázzal és szájkosárral).

Esztergomi Bazilika

10. Maratoni hajózás nagyobb gyerekekkel

Ha pedig nagyon bátrak vagytok, és a hajózás olyan számotokra, mint kánikulában a fáradt túrázónak a párakapu, utazzatok Budapestről egészen Esztergomig egy kirándulóhajóval! Élvezzétek az órákon át tartó utat, és győződjetek meg arról, hogy ha csupán 1,5 órátok van Esztergomban, akkor is érdemes a hajón tölteni a napotokat. Nagyon menő élmény egy hajón olvasgatni, napozni vagy zenét hallgatni, közben pedig a tájat csodálni. Próbáljátok ki!

Tipp az utazáshoz!

Ahogyan minden egyes MAHART járatnál, úgy itt is érdemes megvásárolni elővételben a jegyeket, hogy biztosan felszállhassatok a hajókra! A Budapest-Esztergom között közlekedő kirándulóhajón pedig büfé is üzemel, így nem fogtok kitikkadni a nagy kánikulában.

hajózás gyerekekkel
Fotó: MAHART PassNave

Most, hogy felsorakoztattunk nektek tíz kiváló szabadidős programot, nincs más dolgotok, mint csemegézni belőlük. Ha ránk hallgattok, többet is kipróbáltok, a gyerekeket úgyis nehéz lesz leimádkozni a fedélzetről, ha egyszer rákapnak a hajózás és a ringatózás édes ízére!

Megosztás: