Blog

Hajókirándulás Szentendre

A hajózás örök élmény! – Hajókirándulás Szentendrére

Hova menjünk hétvégén? Gyakran hangzik el nálatok is a kérdés, de valahogy sosem akad rá egy igazán egyedi, vagány válasz? Hát mi pontosan tudjuk, mitől lesz igazán színes a programotok, ráadásul nem csak a hétvégéken, de akár a hétköznapokon is bátran belevethetitek magatokat. Ez nem más, mint egy élményekben gazdag hajókirándulás Szentendrére!

A hajózás élmény – éljetek vele!

Talán emlékeztek rá, hogy gyerekkorotokban mekkora élmény volt egy-egy kirándulás során felfedezni magatoknak a hajó minden pontját, és hosszan bámulni a tatról a lent fodrozódó hullámokat. Ugye sosem fogjátok elfelejteni azt a morajló hangot? Hát persze, ebben biztosak voltunk.

Nos, a hajózásban az a csodálatos, hogy bármikor bárki örömét lelheti benne, kortól függetlenül. Minden hajózás alkalmával boldogan fedezzük fel a gyerekek, és a nyugdíjas utasok arcán ugyanazt a furfangos és izgatott mosolyt, amikor elindul velük a kirándulóhajó az úti cél felé.

Nincs olyan fénykép, amely vissza tudná adni azt az élményt, amelynek egy-egy ilyen hajózás során minden pillanatát magunkba szívjuk.

Felejthetetlen hajókirándulás Szentendrére

Egy hajókirándulás Szentendrére rengeteg lehetőséget rejt magában, annál is inkább, mert a járatoknak köszönhetően szabadon variálhatjátok, hogy mennyi időt szeretnétek a városban eltölteni a kiszemelt programokon. Mutatunk máris négy szuper tippet nektek!

Fontos infó!

A menetrendről és a díjszabásról a MAHART PassNave honlapján tájékozódhattok!

1. Egynapos kikapcsolódás Szentendrén

Kezdjük a programkínálatot máris azzal a járattal, amellyel már kora délelőtt Szentendrére érkeztek, és csak este kell elbúcsúznotok a várostól.

A Budapest – Szentendre – Visegrád – Esztergom vonalon közlekedő kirándulóhajó 10:30-kor ér Szentendrére, és csak 19 órakor indul vissza Budapestre.

hajókirándulás Szentendrére

Ebbe a 8,5 órába belefér egy hatalmas múzeumtúra, egy remek ebéd (természetesen helyi desszertekkel), egy kis kirándulás, fesztiválozás és nyáron még a strandolás is. Taxival akár a Skanzenbe is ellátogathattok, ahol a gyerekek biztosan lehorgonyoznak majd, ti pedig egy kis időutazásban vehettek részt.

A hajóra és a városba mindenképpen vigyétek magatokkal a fényképezőgépeteket, hiszen ilyen fotókat nem mindennap készíthet az ember.

Kiknek ajánljuk?

Bárkinek. Mindenkinek. Ezeket a programokat 0-99 éves korig garantáltan mindenki élvezni fogja.

Skanzen - Szentendre

2. Egy könnyű séta és néhány gombóc fagyi

Amennyiben főleg a hajózás élménye miatt kirándulnátok Szentendrére, van egy szuper hírünk! A Vigadó térről 14 órakor induló kirándulóhajó járat 15:30-ra ér Szentendrére, ahol egy fagylalttal megkoronázott séta jól fog esni a Duna korzón, és ha hiszitek, ha nem, máris újra hajózhattok. A járat ugyanis 16:30-kor indul vissza Budapestre.

Mit gondoltok? 3 óra hajózás, 1 óra sétálgatás, ezernyi élmény. Ugye már látjátok is magatokat 4-5 színes gombóc társaságában a város vízpartján?

Kiknek ajánljuk?

Kicsi gyerekekkel remek lehet ez a program, de az idősebb korosztály számára is csodás kikapcsolódást nyújthat egy ilyen hajókirándulás Szentendrére.

Szentendre Duna korzó, hajókirándulás Szentendrére
Fotó: Deim Balázs

3. Néhány mesés óra a festők városában

Nem vágytok egy egésznapos kirándulásra, de egy órácskánál azért több időt szeretnétek a városban tölteni?

Mintha hozzátok igazítaná a MAHART azt a kirándulóhajó járatot, amely 12 órára érkezik Szentendrére, és csak 17 órakor indul vissza a fővárosba. Ebbe a pár órába belefér, hogy bejárjátok a Bükkös patak tansövényt, megismerkedtek a város eldugott kis utcáival, és olvasgattok egy kicsit a Duna-parton.

Fotó: Deim Balázs

Ha pedig éppen fesztivál van a városban, garantáltan feltaláljátok magatokat a számtalan izgalmas programnak és a gasztro-élményeknek köszönhetően. Nem beszélve a hangulatos hajóútról…elvégre egy hajókirándulás Szentendrére csakis remek indítása lehet a napnak.

Kiknek ajánljuk?

Remek közös program lehet a barátokkal, akikkel jóleső érzés meginni egy limonádét a vízparton, miután egy nagyot sétáltatok a Templomdomb körül.

Szentendre

4. Naplemente és koncertek Szentendre vízpartján

Végül, de nem utolsó sorban, ha a naplemente vagy a hihetetlenül hangulatos koncertek miatt szeretnétek Szentendrére kirándulni, válasszátok azt a kirándulóhajó járatot, amely 19:30-ra érkezik a városba, és 21:30-kor indul Budapestre.

Biztosan tudjátok ti is, de nem győzzük hangsúlyozni, hogy egy forró nyári nap végén milyen hihetetlenül jól tud esni a menetszél simogatása az arcotokon, nem beszélve a hűsítő dunai levegőről. Próbáljátok ki, milyen élmény egy éjszakai hajózás, amikor a Dunakanyar teljesen más arcát mutatja nektek.

Kiknek ajánljuk?

Egy romantikus kiránduláshoz remek választás lehet az esti hajókirándulás Szentendrére, de a fiatalabb korosztály is élvezni fogja, hogy a koncertek után hűsölhet egy kicsit a hajó fedélzetén.

Koncertek Szentendrén

Hajókirándulás Szentendrére – Újra és újra

Ha megfogadtok még egy remek tippet, a legjobb döntés nem az, ha kiválasztjátok a számotokra szimpatikus járatot, és megvásároljátok rá a jegyet. Nem. Ez csak a rátok váró élmények egy részét biztosítja. Olyan ez, mint amikor alig várjátok a nyarat és a hatalmas fagyizásokat, de csak egyetlen apró gombócot nyomtok be májusban, a többi magányosan várakozó ínycsiklandozó ízről pedig megfeledkeztek.

Mi azt tanácsoljuk, hogy szépen sorban próbáljátok ki az összes programot, írjátok össze magatoknak, hova látogatnátok el szívesen, és hívjátok magatokkal a barátokat, és a szomszédokat is, hogy együtt éljétek át az élményt.

Ugye milyen remekül hangzik? Na ez az a vagány és egyedi szabadidős elfoglaltság, amit az írásunk elején ígértünk nektek. Hajókirándulás Szentendrére. Újra és újra. Indulhatunk?


Megosztás: