Blog

Dunakanyar Hajókirándulás - Dunakanyari Körjárat

Hajókirándulás – már három útvonalon jár a Dunakanyari Körjárat!

A Nagymaros és Zebegény között közlekedő vonatpótló hajójáratok népszerűségének köszönhetően a Mahart PassNave rendhagyó módon, július elején Hop on – Hop off járatot indított a Dunakanyarban. A Dunakanyari Körjárat július 17-től két további járattal bővül, a hazai kirándulóközönség legnagyobb örömére. Hajókirándulás a Dunakanyarban? – Mutatjuk a részleteket! 

A Dunakanyari Körjárat három útvonala

A hatalmas érdeklődésre való tekintettel a Mahart PassNave Hop on – Hop off jellegű, Visegrád–Nagymaros–Dömös-Zebegény–Dömös-Nagymaros-Visegrád útvonalon közlekedő járata mellett további két járattal bővül a Dunakanyari Körjárat palettája. 

Hirdetés

2020. július 17-én, pénteken indul útjára a Szentendre-Leányfalu-Tahitótfalu-Visegrád útvonalon haladó hajójárat, amelynek 2 órás a menetideje. Szintén péntektől közlekedik az Esztergom-Zebegény járat, amely mindössze 50 perc alatt teszi meg útját a két település között. Az indított körjáratnak köszönhetően Szentendrétől Esztergomig immár három részletben lehet utazni.

Hajókirándulás Tipp! 

Fantasztikus hírünk van azok számára is, akik 2020. július 17-19.-i hétvégén Budapestről utaznának hajóval Szentendrére, ugyanis a Dunakanyari Körjáratot a legendás Hunyadi hajó fogja kiszolgálni. A Budapest-Szentendre szakaszra vonatkozó jegyárakról ITT található bővebb információ. 

Hogyan töltsünk el 1 napot a Dunakanyarban? 

Hajókirándulás közben megcsodálhatjuk a táj szépségeit, a nagyobb városok és a kisebb falvak pedig kulturális programokkal, kirándulóhelyekkel, és gasztroélményekkel teszik színesebbé a kikapcsolódást. 

Az egynapos kiruccanáshoz remek úti cél a zebegényi Kós Károly-kilátó, a visegrádi Királyi Palota, vagy akár az Esztergomi Bazilika. Tesztelhetjük a Dunakanyar szabadstrandjait, a közkedvelt Leányfalu Termálfürdőt, vagy akár bejárhatjuk Szentendre macskaköves utcáit is. Séta után érdemes megállni falatozni a város legjobb lángososánál, amely a főtértől csupán 1 percre van (ebben biztosan nem fogunk csalódni!). 

Ha gyerekekkel utazunk, a visegrádi Mátyás Király Történelmi Játszóparkot és a Salamon-toronyban rendezett lovagi tornákat mindenképpen fel kell vennünk a bakancslistánkra! Szuper fagyizó pedig szinte minden településen vár minket, nagymaroson a Sakurát nem érdemes kihagyni, és ha Vácra tévednétek a Dunakanyari Körjárattól függetlenül, akkor a Fagyi. a tuti tippünk! 

Hasznos tudnivalók a Hop on – Hop off járatokról:

  • A tárgynapra váltott hajójeggyel az adott napon bármelyik állomáson be- és ki lehet szállni.
  • A napijegy ára egységesen 500 Ft/fő/járat/nap
  • A kerékpárjegy díja 200 Ft/db/járat/nap
  • A 2 év alatti gyermekek számára az utazás ingyenes.
  • A jegyvásárlás Szentendrén, Zebegényben és Dömösön a hajón történik, Visegrád, Nagymaros és Esztergom esetében pedig a hajóállomásokon lehetséges. 
  • A hajókon és a hajóállomásokon készpénzzel és bankkártyával is lehet fizetni. 
  • 2020.07.01. és 08.31. között a Kajla Útlevéllel rendelkező diákok díjmentesen utazhatnak a Dunakanyari Körjárat mindhárom útvonalán.
  • A járatok menetrendjéről és az utazási feltételekről a Mahart PassNave weboldala nyújt részletes tájékoztatást. 

A hajózás és a hajókirándulás élmény, a Dunakanyari Körjárat pedig hozzásegít bennünket ahhoz, hogy alaposabban feltérképezzük a térség színes programkínálatát. 

Ne hagyjátok ki a lehetőséget, ez az idei nyár legnagyobb vízi szenzációja! 

Borítókép: Mahart PassNave

Megosztás: