Blog

Visegrád kirándulás tippek

Visegrád kirándulás tippek – Természetjáró élmények

Friss levegő, csend, és béke. Erre vágyunk akkor, ha elegünk van a szorgos hétköznapok feszítő ritmusából, és szerencsére pontosan ilyen Visegrád kirándulás közben. Ha tehát mindenáron olyan helyet kerestek, ahol a kirándulás Budapest környékén felér egy kéthetes, pihentető nyaralással, akkor megtaláltátok a tökéletes célpontot. Nézzük, melyek a best of kirándulóhelyek!

Arra azért ügyeljetek, hogy elemózsia, túrabakancs és térkép legyen nálatok, mert ezekről a helyekről azért nem olyan könnyű eljönni. Főleg, ha újabb és újabb túraútvonalakat fedeztek fel magatoknak.

Kirándulás Budapest környékén

Visegrád kirándulás tippek

Most elsősorban két olyan helyet szeretnénk nektek ajánlani, amely igazán távol esik a pörgés-forgástól, és éppen ezért szeretjük őket. Felejtsétek most el a „kötelező” visegrádi látnivalókat, és vegyétek az irányt a Mogyoró-hegy és az Apátkúti-völgy felé.

Hirdetés

Mind a két túracélpont garantáltan lenyűgöz majd benneteket, gyerekekkel, kutyákkal és kerékpárral is remek úti célok.

Bár azt hozzá kell tenni, hogy a Mogyoró-hegyre azért érdemes előtte gyúrni, mert ide csak az igen tapasztalt és gyakorlott kerékpárosok szoktak feltekerni. Benne vagytok egy gyors túrában?

Kirándulás Visegrádon, Apátkúti-völgy

Apátkúti-völgy

Az Apátkúti-patak völgyében tett kirándulás része kellene, hogy legyen minden ember hétköznapjának. Receptre kellene felírni.

Nyáron a bográcsozás, patak-kommandó és a Kaán-forrás hűsítő vize csalogat bennünket ide, no meg az a rengeteg fa mászóka, amitől a legpörgősebb gyerekek is ledőlnek a plédre szundikálni egyet délután.

Télen pedig a természet közelsége, a havas téli világ és a csendben csordogáló patak nem hagyja, hogy otthon üljünk non-stop a tévé előtt.

Az Ördögmalom-vízesés, a Halastó, a Pisztrángos-tavak és a Telgárthy-rét minden évszakban gyönyörű, és nincsenek messze Visegrád központjától, sőt Budapesttől sem.

Igazi mesevilág tárul a szemetek elé minden látogatás alkalmával. Visegrád kirándulás közben szinte mindig ilyen, nem kell ezen csodálkozni. Ha pedig kirándulás után még bekapnátok valamit, fedezzétek fel a kisváros éttermeit!A megközelítés az első alkalom után már nyilvánvaló lesz számotokra, ha azonban először jártok erre, IDE kattintva pontos tippeket kaphattok. Télen érdemes szánkót, nyáron pedig biciklit/rollert/görkorit/gördeszkát magatokkal hozni!

Visegrád kirándulás tipp

Apátkúti-völgy látnivalók

Mogyoró-hegy

Az Apátkúti-völgyhöz hasonlóan a Mogyoró-hegy is igazi kikapcsolódást jelent párok, családok, nagyobb baráti társaságok számára is.

A játszótérnek köszönhetően a gyerekek biztosan hamar megszeretik a környéket, főként a fából készült komplett vár miatt, amit már 25 évvel ezelőtt is nyúztunk-zúztunk a barátainkkal. Igazi kalandtúra gyerekeknek, akik természetesen általában egy gyors háborút is lezavarhatnak a területen.

Visegrád Mogyoró-hegy

Mogyoró-hegyi Vadaspark

A közeli Mogyoró-hegyi Vadaspark szintén nagy élmény a kicsik és nagyok számára, télen-nyáron.

Sőt!

Ha a környéken kirándultok, hamar elérhettek a Fellegvár közelébe, ahonnan a dunai panoráma látványa egyszerűen mesés, az erdő pedig pontosan azt az élményt nyújtja, amit előzetes reményeink szerint Visegrád kirándulás közben ígér.Ha elfogadtok egy jó tanácsot, ne számoljátok ki pontosan az időtöket, mert innen szinte 100%, hogy nem fogtok hazaérni időben. Csodaszép a környék, és szerencsére akkora a tér, hogy nem lesz olyan zsúfoltság-érzésetek a legmelegebb napokon sem, mint a Normafánál hétvégenként.

Itt mindig lesz számotokra egy nyugodt kis tisztás, hogy leterítsétek a plédeteket, vagy útnak indítsátok a szánkótokat.

Kíváncsiak vagytok, hogyan juthattok a Mogyoró-hegyre? ITT máris megtudhatjátok!

Kapjátok fel a hátizsákot, üljetek fel a buszra, a vonatra, vagy pattanjatok be az autóba, és irány Visegrád! Kíváncsiak vagytok az útvonalakra? Ide kattintva máris mutatjuk, mivel érkezhettek Visegrádra földön és vízen! Kellemes időtöltést és pihentető órákat kívánunk nektek!

A cikkben Lőrincz Kata csodaszép fotóit láthatjátok!

Megosztás: