Blog

Korcsolyapálya, Szentendre gyerekekkel télen

Szentendre gyerekekkel – Így tölts el télen 2-3 órát a városban

Szentendre télen-nyáron tárt karokkal vár benneteket, de ezt biztosan tapasztaltátok már, hiszen olyan nem létezik, hogy ebben a városban unatkozzon az ember egyetlen percre is. Kíváncsiak vagytok arra, hogy milyen télen Szentendre gyerekekkel? Mutatjuk, hogyan töltsetek el 2-3 órát a festők városában, hogy az mindegyikőtök számára emlékezetes legyen!

Szentendre gyerekekkel
Fotó: Kristóf Eszter, I Love Dunakanyar

Szentendre gyerekekkel? – Ezek a legmenőbb téli programok!

A tökéletes téli kikapcsolódás receptje nagyon egyszerű. Először is sétáljatok egyet a Duna korzón, ez ugyebár kihagyhatatlan program, ha Szentendrén jártok. A sétány ilyenkor szinte üres, és meglepően sivár, de nem nyújt lehangoló látványt. Inkább azt nézhetitek meg, milyen a terület fesztiválok, koncertek és árusok nélkül – pucéran, a maga valójában.

Nagyobb, 10-14 éves gyerekekkel nézzetek be a Kovács Margit Kerámiamúzeumba, őket már általában lekötik a kiállított tárgyak.

Lilla Roadblock 2024. február
Hirdetés

Egy kellemes séta után egyetek egy kiadós ebédet a főtéren valamelyik étteremben, az ebédet pedig fojtsátok le egy jó kis desszerttel akár itt a főtéren, akár a sétálóutcában. A karácsonyboltot útba ejthetitek akár az ünnepek után is, elvégre télen-nyáron nyitva tart, és még nyáron sem találjátok majd soha üresen.

Ezután pedig irány a korcsolyapálya, ahol egészen február végéig, március elejéig korizhattok közösen. Szentendre gyerekekkel nagy élmény. A korcsolyázás pedig kortalan szórakozás, amit egyszerűen muszáj kiegészíteni valahol egy forralt borral és egy forrócsokival.

Téli kirándulást terveznétek?

Ha a korcsolyázás helyett inkább kirándulnátok egyet, akkor a legkisebb csemetékkel sétáljatok egyet a Bükkös-patak partján, nagyobbakkal pedig irány a Lajos-forrás! Autóval Szentendréről egészen a Lajos-forrás melletti parkolóig mehettek, amely a Szentlászlói útra kanyarodva nagyjából 10-15 percre található.

A leghidegebb napokon is megtehetitek ezt az utat, de jegesedés esetén válasszátok inkább a belvárosi kikapcsolódást! És még egy fontos dolog: Mindig vigyetek magatokkal meleg folyadékot egy termoszban!

Ha még több múzeumi élményre vágytok, nézzétek meg a Ferenczy Múzeumi Centrum weboldalán az aktuális tárlatokat, vagy fedezzétek fel a város apró boltjait. Fantasztikus kézműves termékekre és gasztro- különlegességekre bukkanhattok.

Így lesz teljes a 2-3 órás téli program. Szentendre gyerekekkel csak rátok vár!

Megosztás: