Blog

Mahart - Dunakanyar

Féktelen száguldás és elképesztő élmények a MAHART járatain

Imádjátok a Duna illatát, és amint megcsapja az orrotokat az első tavaszi szellő, máris azt tervezitek, hogy lehorgonyoztok a MAHART egyik hajójának fedélzetén? Nem csodáljuk, hiszen idén még a korábbiaknál is izgalmasabb élményekben lehet részetek!

Hirdetés

Nem kell a tengerhez utaznotok ahhoz, hogy élvezhessétek a hajózást, hiszen a Dunakanyarban is számos lehetőség közül választhattok, ha a Duna huncut hullámain szeretnétek ringatózni. Ha már gyerekként is hajóskapitánynak készültetek, vagy csak ki szeretnétek szakadni a hétköznapok szürkeségéből, és a családdal töltenétek egy napot a friss levegőn, idén semmiképpen ne mulasszátok el bevésni a naptáratokba a „Hajózás – Dunakanyar” emlékeztetőt! Lássuk, milyen Mahart hajókkal fedezhetitek fel magatoknak a térséget 2018-ban!

Mahart kirándulóhajó (Corvin)

Sétahajózás a Dunakanyarban

A régióban közlekedő kirándulóhajók célállomásai Szentendre, Leányfalu, Tahitótfalu, Visegrád, Nagymaros, Dömös, Zebegény és természetesen Esztergom. A Kis-Dunaágban közlekedő menetrendi kirándulóhajó járatokon március végétől október végéig utazhattok idén, ami azt jelenti, hogy már akár most érdemes megtervezni, mikor merre kirándultok a jó időben. Helyi sétahajó járatok indulnak menetrend szerint Szentendrén, Visegrádon és Esztergomban is, Visegrádon pedig a CORVIN rendezvényhajó várja a hajós rendezvények iránt érdeklődőket, így akár családi összejöveteleket, akár céges rendezvényeket is tarthattok a Dunán. A menetrendet ITT tanulmányozhatjátok!

Amennyiben szívesen kombinálnátok a hajózást és a biciklizést, pumpáljátok fel a kerekeket, állítsátok csatasorba a kis és nagyméretű bicikliket, és tekerjétek körbe a családdal a kedvenc településeteket! A menetrendi kirándulóhajók kiszolgálják a kerékpáros turistákat is, nem kell aggódnotok amiatt, hogy hol kapnak helyet a biciklik a hajókon.

Tudtátok? Minden menetrendi hajóban multimédia, ingyenes szélessávú wifi, új ülések, klimatizált utastér, és büfé vár benneteket!

Mahart

Szárnyakkal a Duna vizén

Emlékeztek rá, milyen remek élmény a Dunán száguldozni? Ha gyermekkorotokban is a Dunakanyarban laktatok, kizárt, hogy ne utaztatok volna Sirállyal, ami fehéren világított, miközben a folyó kék vizén siklott.

A Nagy-Dunaágban kipróbálhatjátok most is, hogy milyen szárnyashajóval utazni, ugyanis hétfő kivételével naponta közlekedik szárnyashajó járat április végétől szeptember végéig a Dunakanyarba. Vác és Visegrád érintésével Esztergomig mesés élményt nyújtanak minden felnőttnek, gyereknek, és mindenkinek, aki álomszép fotókat szeretne készíteni a térségről a Duna közepén ringatózva.  A Budapest – Vác – Visegrád – Esztergom vonalon közlekedő járatok a Vigadó tér Hajóállomásról indulnak, és nagyjából 1-1,5 óra alatt érkeznek Visegrádra, illetve Esztergomba. A szárnyashajók 60 km/h sebességgel közlekednek, ami a Dunán valóban száguldásnak tűnhet.

Gondoltátok volna? A szárnyashajón nincs fék, ám ha nem adunk gázt, illetve ha az ellenkező irányba forgatjuk a hajócsavart, a hajó előbb lassul, majd megáll! Nem véletlenül állítottuk már a címben is, hogy a féktelen száguldás szó szoros értelmében véve is garantált!

Mahart szárnyashajó

Izgalmas újdonságok a MAHART PassNave hajóin

Dömösi átkelőhajó-járat 

A járat Dömös hajóállomás és a Dömösi átkelés vasúti megállóhely között biztosítja az átjutást a Dunán. Korábban – talán van, aki még emlékszik rá – már üzemelt járat ezen a szakaszon, és remek hír, hogy ismét közlekedik. Ezen a vonalon lehetőség van a Budapest–Szob–Párkány (Štúrovo) vasúti fővonalra (70-es) csatlakozni, így könnyedén elérhettek Dömösről Dunakeszire, Vácra, Nagymarosra vagy éppen Zebegénybe. A járat igény szerint közlekedik majd.

A hajó zárt utasterében maximum 26 fő utazhat, és korlátozott számban kerékpárokat is elbír. Az út egyébként 10 perc, de annál lényegesen több időt takaríthattok meg vele, hiszen nem kell a Visegrádi-, vagy a Szobi révig utazni az átkeléshez.

Mahart Dunakanyar

Megálló Zebegényben 

Ismét elérhető közvetlenül kirándulóhajóval Zebegény, méghozzá a Budapest és Esztergom között közlekedő járatnak köszönhetően. Naponta egyszer közlekedik oda-vissza, májustól augusztusig heti hat napon, áprilisban és szeptemberben szombati napokon. Hát nem remek, hogy egy kirándulóhajón ringatózva érkezhettek a Börzsöny egyik legszebb részére?

Zöld motorok

Az elmúlt időszakban a Moszkva típusú hajók új, korszerű és környezetkímélő motorokat kaptak a régiek helyett, de más hajók is megújultak, így a szintén tavaly elkezdett Moszkva típusú hajók belső terét érintő felújítási program befejező lépéseként a Gönyü belseje a Győr nevű testvérhajóval megegyező kialakítást kapott.

Mahart

Új sétahajójáratok

A 2018-as év a menetrendet érintően is tartogat újdonságokat, hiszen októberben már nemcsak szombaton, hanem heti hat napon, keddtől vasárnapig közlekedik hajójárat Budapestről Szentendrére. Szeretitek a város macskaköves utcáit járni? Szívesen üldögéltek a vízparton, miközben egy közeli koncert dallamait viszi a víz? Erre nem lehet nemmel válaszolni, igaz? A nagy népszerűségnek örvendő visegrádi sétahajójáratok mintájára Szentendréről is indulnak majd előre meghatározott időpontokban egyórás sétahajó járatok, és ehhez hasonlóan Esztergomból is lehet sétahajókázni.

Megújul a Hunyadi

Biztosan ismerős számotokra a Hunyadi, és reméljük volt már szerencsétek utazni is rajta! A hajó az idei szezonra teljes körű felújításon esik át gépészetileg, de az utasterei is megújulnak. Úgy érzitek, hogy hiányozni fog a hajó régi utastere? Ne aggódjatok, a felújítás közben szem előtt tartják az utastér retró hatásának megőrzését!

Mahart - Hunyadi

Különleges kedvezmények

Online rendszeren keresztül is lehetőségetek van jegyet vásárolni a járatokra, ami pl. egy szárnyashajójegy esetében akár 15%-os kedvezményt is jelenthet, és így az elővétellel elkerülhetitek a pénztáraknál való sorban állást! A MAHART PassNave hajójegyei minden kikötőhelyen számtalan egyéb kedvezményre is jogosítanak, ezeket megtaláljátok a MAHART honlapján.

Elérhetőségek

Weboldal: mahartpassnave.hu

Email: ertekesites@mhrt.hu

Tel.: +36-1/484-4013

Szárnyashajó a Dunakanyarban

Érdekesség!

Kíváncsiak vagytok, hogy egy hajó felújításakor miként oldják meg, hogy az utastér úgy nézzen ki, mint 50-60 évvel ezelőtt? Gutman Tivadar, a MAHART műszaki vezetője így fogalmaz:

„A Moszkva típusú kirándulóhajókat mi vásároltuk annak idején, így rendelkezünk a hajó eredeti dokumentumaival. Ezek a hajók nálunk álltak üzembe először, miután a hetvenes években megépültek. Ugyanúgy a HUNYADI motoros is a MAHART számára épült, itt is megvan szinte a születésétől az összes dokumentáció, ebből tudunk meríteni.”

Ugye nem is gondoltátok volna, hogy ennyi kreatív munka rejlik egy hajó felújítása közben? Nem maradt más választásotok, mint a saját szemetekkel látni, és az egész családdal tesztelni a MAHART járatait! Repüljetek a szárnyashajókkal, vagy dőljetek neki egy sétahajó korlátjának, és élvezzétek a Duna illatát, a menetszelet és a kirándulás élményét. Irány a Dunakanyar!

Fotók és forrás: MAHART PassNave

Megosztás: