Blog

Szentendrei Jelmezbál – Élmények jelmezbe bújtatva!

Egy jelmezbál mindig remek alkalom arra, hogy kitörjünk a hétköznapok szürkeségéből. Ilyenkor jelmezt öltünk magunkra, és egyetlen estére újra gyerekek lehetünk, ráadásul eközben részt vehetünk egy fergeteges hangulatú táncos eseményen is. A Szentendrei Jelmezbál remek alkalom arra, hogy átéljétek idén februárban ezt a jelmezes-táncos élményt!

Szentendrei Jelmezbál

Tehát ahogyan már utaltunk rá, a jelmezbálok valahogyan mindig a gyerekkorunkat idézik. Amikor hevesebben dobogott a szívünk, mert a százlábú, szuperhős és királylány jelmez tökéletesen alkalmas volt – szerintünk – arra, hogy megnyerjük a jelmezversenyt.

Elkészítettük a jelmezeket, magunkra kaptunk a táncos cipellőnket, és már suhantunk is végig a termen a kedvenc dallamokra lépkedve (olykor botladozva). A legfontosabb az a hangulat, ami ilyenkor átjár bennünket.

Ezt a hangulatot ígéri nekünk idén is Szentendre, a 2019. február 16. 18:00 – 02:00-ig tartó Szentendrei Jelmezbál nevű eseményén, amely a Móricz Zsigmond Gimnázium tornatermében (Kálvária út 16.) kerül megrendezésre. Nézzük a részleteket!

szentendrei jelmezbál

Szentendrei Jelmezbál programok

Szentendre a Városi Bált a 18. századi polgárbálok mintájára szervezte meg először 2016-ban. Az esemény célja az volt, hogy még közelebb hozza egymáshoz az embereket, és hogy minőségi és maradandó élményekkel gazdagodjanak, megfizethető áron.

A második évben a polgári bálok hangulata keveredett a Szentendrei Művésztelep vidám jelmezbáljával, így idén a hangulatos zene, a felejthetetlen élmények és az ismerkedés kerül előtérbe.

Minden vágyatok az, hogy jelmezbe bújva mulassatok egyet? Lássuk a bál programját!

Szentendrei Jelmezbál

Programok

Természetesen nem maradhat el a bálok állandó programpontja, ami nem más, mint a nyitótánc. A szentendrei Ferences Gimnázium végzős tanulói bécsi keringővel nyitják meg a bált. A talpalávalót egész este a 10 tagú Sunny Dance Band biztosítja, akik a swingtől a funkyig otthon vannak minden zenei stílusban. Egyre jobban hangzik, nem igaz? És még közel sem értünk a végére!

A vacsorát a La Fiesta Party Service szervírozza. Az étel- és italfogyasztás korlátlan, ám ez nem vonatkozik a röviditalokra és koktélokra.

Nem kell örökre lemondanotok a jelmezversenyről sem, hiszen ahogyan korábban a boldog iskolás években, úgy most is lehetőségetek lesz megmérettetni magatokat a kreatív, egyedi és izgalmas jelmezeitekkel. Egyéni, páros és csoportos kategóriában is indulhattok, sőt akár egy 5 perces kis műsorral is színesíthetitek a bemutatót. A versenyre a helyszínen lehet majd nevezni. Portréfotózás is lesz 18-22 óráig, ahol párosan, és csoportosan is megörökíthetitek ezt az emlékezetes alkalmat.

Szentendre jelmezverseny

És persze nem lenne bál a bál tombola és tombolanyeremények nélkül! A befolyt összeggel a Szentendréért Közalapítványt támogathatjátok.

A Szentendrei Jelmezbál fővédnöke Verseghi-Nagy Miklós polgármester, a díszvendég pedig Ókovács Szilveszter a Magyar Állami Operaház főigazgatója és felesége, dr. Máthé Zsuzsa lesz. Az est házigazdái  Fischl Mónika a Budpesti Operettszínház tagja, színésznő, énekesnő, primadonna és  Dr. Vadász Dániel az Operettissima Kft. ügyvezető igazgatója.

A jelmezverseny zsűri tagjai

  • elnök: Schiffer Miklós stílustanácsadó
  • Szabó Noémi –  Művészeti és Muzeológiai Főosztály főosztályvezetője, művészettörténész
  • ef Zámbó István – képzőművész, grafikus, szobrász, zenész
  • Somody Beáta – az Art6 Szalon tulajdonosa, vezetője

A tombolahúzást Galambos Péter színművész vezeti.

Még több részletért látogassatok el a Szentendrei Jelmezbál Facebook oldalára, vagy weboldalára.

Szentendre jelmezbál

Jegyvásárlás, praktikus információk

A jelmezbálra a jegyek 8.500 forintba kerülnek, melyeket a Tourinform Irodában (Dumtsa Jenő u.22.) lehet beszerezni, de jegyvásárlásra a Szentendrei Kulturális Központ 2019-es Belépőjegy utalványa is felhasználható. A bálon 10 fős asztalok lesznek, és természetesen asztalfoglalásra is van lehetőség, a tdm@szentendre.hu e-mail címen.

Ha autóval érkeztek a helyszínre, akkor fontos tudni, hogy parkolási lehetőség a tavalyi évhez hasonlóan a gimnázium mögötti sportpályán, illetve a gimnázium melletti parkolóban lesz.

Szentendrei Városi Bál

Nincs más hátra, mint az, hogy eldöntsétek, milyen jelmez illik hozzátok leginkább. Öltsétek magatokra, és vessétek bele magatokat az élményekbe, jelentkezzetek a jelmezversenyre, és táncoljátok végig ezt a különleges éjszakát!

Fotó: Bohus Réka, Deim Balázs

Megosztás: