Blog

kirándulás gyerekekkel Budapest környékén

TOP 3 úti cél! Kirándulás gyerekekkel Budapest környékén

Már a hátizsákban lapulnak a szalámis zsömlék, a csemeték az ajtóban toporognak, ti pedig indulásra készen várjátok, hogy felfedezzétek azokat az úti célokat, amelyek egy kőhajításnyira vannak csak Budapesttől? Egy egynapos kirándulás gyerekekkel Budapest környékén akkor lesz igazán izgalmas, ha minél kevesebb időt szántok az utazásra, ám annál többet az élményekre. Ez 3 kirándulástipp biztosan felkerül majd a toplistátokra!

Hirdetés:

Hol kiránduljunk Budapest környékén?

Ugye ti is gyakran teszitek fel ezt a kérdést magatokban? Bejártátok már a Normafát, a Margit-szigetet és a Római-partot, de most egy kicsit messzebbre indulnátok? Mit szólnátok a Dunakanyar gyermekbarát kirándulóhelyeihez? Bizony, vannak ilyen úti célok, ahova ráadásul nem csak kisebb csemetékkel, de babával is érdemes ellátogatni. Becsatoltátok az öveket? Indulhatunk?

Mielőtt rákapcsolnátok, pakoljátok ki a babakocsit a csomagtartóból. Nem lesz rá szükség. A legjobb ilyenkor hordozóban vinni a babátokat, mert így Szentendre macskaköves utcáival, és az erdei ösvényekkel is könnyebben megbirkóztok majd.

Tipp!
Mi egy Liliputi babahordozót állítunk mindig csatasorba, ami eddig tökéletesen funkcionált, remekül vettük vele az akadályokat.

Készen álltok? Most már tényleg indulhat a túra és a városnézés!

kirándulás Budapest környékén
Fotó: Greff Tibor – I Love Dunakanyar
kirándulás gyerekekkel, szentendrei Skanzen
Fotó: Greff Tibor – I Love Dunakanyar

1. Szentendrei Skanzen – Utazás az időben

A Skanzen minden látogatás alkalmával meggyőz bennünket arról, hogy nem csak hétvégi napokon, de hét közben is érdemes kiszökni ide pár órára Budapestről. A menetidő nem több 1 óránál, de akkor már a Skanzen bejáratánál állunk, és alig várjuk, hogy bejárjuk a Sztaravoda-patak völgyében fekvő Néprajzi Múzeumot.

Hirdetés

Azt gondolnátok, hogy a gyerekeket még nem igazán köti le a 18. század közepétől a 20. század első felére jellemző népi építészet, lakáskultúra, gazdálkodás és életmód? Pedig imádni fogják, hiszen egy olyan világba csöppennek, amely addig ismeretlen volt számukra.

Az állatokat garantáltan tátott szájjal bámulják majd, de a Skanzen Vonat és a Skanzen Szekér is biztos befutó lesz náluk. Próbáljátok csak ki!

2. Kirándulás gyerekekkel Budapest környékén? Irány Szentendre!

Végigjártátok a Skanzent? Szerintetek is fantasztikus élmény? Ugye nem hiányzott a babakocsi?

Ne induljatok még haza, álljatok meg egy kicsit Szentendre bájos belvárosában, és sétáljatok egyet a Duna korzón! Évszaktól függően jól fog esni egy hatalmas fagyikehely, vagy egy pohár forró szörp (igen, Szentendrén ilyen is van!), és biztosan készíteni fogtok néhány szuper képet is a színes-fényes-szivárványos lámpaernyők és esernyők alatt a város főterén.

Kisebb gyerekekkel egy ilyen egynapos kirándulásba beleférhet egy sétahajózás is Szentendre legszebb dunai szakaszán, ehhez pedig megint csak jól jön majd a babahordozó, hiszen biztosan ti sem szeretnétek egész nap babakocsihoz ragasztott kézzel nézelődni.

Amikor Szentendrén járunk, legszívesebben táncolnánk az utcákon, és szerencsére ezt a gyerekek megteszik helyettünk, hiszen ők is élvezik a város hangulatát.

A fesztiválok ráadásul egytől egyig gyermekbarát rendezvények, a szervezők ugyanis jobbnál jobb programokkal készülnek a csemeték számára. Gondoljatok csak a Bükkös-patak vizén őrült tempóban versenyző gumikacsákra!

Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztivál
Fotó: Deim Balázs

3. Dobogókő – Egy nap a Dunakanyar felett

Hatalmas tévhit, hogy gyerekekkel nem érdemes elindulni túrázni, mert ők még nem élvezik a gyaloglást és a panorámát. Vannak olyan kirándulóhelyek a Dunakanyarban, ahova bármikor nyugodtan magatokkal vihetitek a csemetéket. Ilyen például a gyönyörűséges Dobogókő!

A Visegrádi-hegység legmagasabb csúcsát télen-nyáron felkereshetitek, akár gyerekekkel is, sőt, itt még babakocsival sem lesz küzdelmes a közlekedés. A panoráma magért beszél, ráadásul olyan elképesztő fotókat fogtok készíteni, hogy a képek láttán egy pillanatra magatok is elgondolkodtok azon, nem vagytok-e született tehetségek.

Dobogókő kirándulás
Fotó: Greff Tibor – I Love Dunakanyar

Dobogókő gyalogosan, kerékpárral, tömegközlekedéssel és autóval is megközelíthető, a korábban említett szalámis zsömléket pedig kényelmesen elfogyaszthatjátok a kihelyezett asztalokon és padokon, miután bejártátok a Rezső-kilátó környékét.

A kilátóból a Rám-hegy, a Vadálló-kövek, a Prédikálószék és Börzsöny csúcsai, de még a Szent Mihály-hegy, a Csóványos és a Nagy-Hideg-hegy is látható.

Programtipp!

Mikor jártatok utoljára Pilisszentkereszten? Ha itt kirándultok, keressétek fel a pilisszentkereszti ciszterci kolostorrom maradványait is, amelyek a gyerekek számára igazi erődítménynek tűnnek majd!

egynapos kirándulás Dobogókő
Fotó: Greff Tibor – I Love Dunakanyar

A kirándulás, fotózás, állatsimogatás és városnézés végére garantáltan elfáradtok majd, de ez a fajta fáradtság nagyon kellemes. Hiszen gazdagabbak lettetek ezernyi élménnyel, és a közös kikapcsolódás Budapest környékén bizonyára ráébresztett benneteket arra, hogy mennyire szuper élmény a tiszta levegőn sétálgatni. Ugye igazunk van?

A gyerekek pedig legközelebb arra kérdésre, hogy „Na, hova menjünk kirándulni?”, biztosan azt mondják majd: „Oda, ahol a múltkor ahol a múltkor is voltunk”. És akkor ismét bebizonyosodik, hogy a Dunakanyarnál keresve sem lehet jobb úti célt találni.

Megosztás: