Blog

Kirándulás gyerekekkel

Kirándulás gyerekekkel a Dunakanyar környékén

Kirándulás gyerekekkel? A Dunakanyar minden szempontból csodálatos úti cél számotokra, ha pedig a tervetek nem más, mint egy kiadós kirándulás a gyerekekkel, akkor kapjátok fel a hátizsákot, mi mutatjuk az utat! Összegyűjtöttünk nektek 5+1 remek tippet!

Bertényi Miklós Füvészkert

1. A csodás Apátkúti-völgy

A visegrádi Apátkúti-patak völgye számtalan izgalmas látnivalót tartogat a gyerekeknek. Az Ördögmalom-vízesés, az Apátkúti-patak, és a Kaán-forrás legalább olyan érdekes számukra, mint a Bertényi Miklós Füvészkert, vagy éppen a Telgárthy-rét.

A kiránduláshoz érdemes túracipőt húzni, mert bár nem kell sokat sétálni, mert a táv viszonylag rövid és nagyobb szintemelkedésre sem kell számítani, az Apátkúti-patak csak úgy vonzza a gyerekeket.

A patakban található kisebb-nagyobb köveken szívesen ugrálnak majd a nap folyamán, a Telgárthy-rét fa játékai pedig a legkisebb gyerekek számára is több órás időtöltést biztosítanak. Érdemes tollasfelszerelést és frizbit is hozni, a hatalmas réten rengeteg hely van.

Telgárthy-rét

Az árnyat adó fák alatt álló asztalokon és padokon kényelmesen lehet piknikezni, a tűzrakóhelyeknek köszönhetően pedig akár bográcsozhatunk is, de szalonnasütéshez is kiváló a hely. A rét mellett található kulturált mosdóknak köszönhetően akár egész napos programot is tervezhetünk, így a kirándulás gyerekekkel komfortos, és egyben igazán szórakoztató is lesz. A közeli Kaán-forrás ivóvize oltja a szomjatokat akár egész nap.

Mivel a hely rendkívül gyerekbarát, nyugodtan lehet jönni pici babával is, ugyanis a babakocsival sem nagy kihívás a közlekedés. A görkorcsolya és roller pedig szintén nem árt, ha kéznél van a csomagtartóban. Visegrád telis-tele van csodás meglepetésekkel!

Telgarthy-rét

2. A mesebeli Búbánatvölgy

A Pilismarót és Esztergom között fekvő Búbánatvölgy tökéletesen ideális úti cél, ha a hétvégi tervetek nem más, mint egy kirándulás gyerekekkel.

Hacsak nem a szomszédban laktok, érdemes autóval érkezni, amivel le tudtok parkolni, onnan pedig gyalogosan vagy kerékpárral haladhattok tovább.

A tavak között nem túl nagy a forgalom, de azért a legkisebbeket nem szabad egyedül hagyni bóklászni.

Hirdetés

Érdemes plédet és pecabotot is magatokkal hozni, mert horgászáshoz valóban csúcs ez a hely, de babakocsival és kutyával is príma egész napos programot szervezhettek a környéken.

Egy nagyon profi játszótér is vár benneteket, ahova biztosan többször visszasétáltok majd a nap folyamán. Ha pedig barátokkal érkeztek, az összes csemete garantáltan megrohamozza majd a tavak környékét, ezért érdemes magatokkal hozni váltóruhát és váltócipőt. Sosem lehet tudni, a gyerekek nagyon kreatívak, így viszont nem kell egész nap vizesen mászkálniuk.

Búbánatvölgy - piknik, kirándulás gyerekekkel
Búbánatvölgy - játszótér

Ez a hely maga a főnyeremény, egy igazi Paradicsom! Az érdekesség kedvéért megnézhetitek a közelben a pilismaróti hajótemetőt is, vagy lesétálhattok a Szobi révhez, ahol a Duna-parton kacsázhatok a kövekkel. A hajótemetőhöz közeli pilismaróti kemping környékén meseszép dunai panoráma tárul elétek.

Egy kirándulás gyerekekkel talán azzal lehet igazán teljes, ha nézhetik az elhaladó hajókat, ti pedig tervezgethetitek, hogy mikor jöttök vissza legközelebb.

3. Hajókirándulás gyerekekkel

Egy hajókirándulás nagy élmény lehet a gyerekek számára, főleg ha a Duna közepéről ismerkedhetnek meg a Dunakanyarral. A kirándulóhajók számos helyen megállnak, ezért az úti cél lehet akár Dömös, Zebegény, vagy Visegrád is, de Vác és Szentendre is rengeteg látnivalót és érdekességet tartogathat számotokra.

Ha ez a kirándulás gyerekekkel elsőre egy picit hajmeresztőnek tűnik, nyugodtan foglaljatok helyet magatoknak egy szárnyashajóra, amely olyan gyorsan közlekedik, hogy leköti a kisebb gyerekeket is.

A nagyobbakkal már egy hosszabb hajóutat is tervezhettek, amelyet kiegészíthettek fagylaltozással, és süteményezéssel, nyáron pedig akár fürdéssel is.

 A jegyvásárlásról és a menetrendekről több infót találtok a MAHART honlapján!

Hajózás a Dunakanyarban, kirándulás gyerekekkel

4. Kirándulás gyerekekkel – irány Királyrét!

Kirándulás gyerekekkel? Akkor irány Királyrét!

Tavasztól őszig csodálatos program a kisvonatozás, amely hatalmas kedvenc a gyerekek körében. Királyrétre Kismarosról Szokolyán át a Morgó-patak völgyében közlekednek a kisvonatok, melyekkel 30 perc alatt elérhetitek az úti célt.

Persze a kisvonatozás esetében az utazás már önmagában is élmény, ezt pedig nyugodtan kiegészíthetitek azzal, hogy közösen felfedezitek a Királyréti Hajtánypályát vagy a közeli Királyréti Kirándulóközpontot. Ha igazi kikapcsolódásra vágytok, akkor a telefonokat nyugodtan hagyjátok otthon, hisz térerő amúgy sincs sok helyen.

Arra azért ügyeljetek, hogy a vonatok nem állnak meg minden megállónál, visszafelé tehát jelezni kell, hogyha fel szeretnétek szállni valahol.

Kényelmesen összecsukható babakocsit nyugodtan hozzatok magatokkal, mert azzal is kirándulhattok, de arra készüljetek fel, hogy a vonatok hétvégenként garantáltan zsúfolásig megtelnek kirándulókkal, így nyilvánvalóan tekintettel kell lennetek másokra is.

A vonaton gyakran állni kell, mert az ülőhelyek hamar megtelnek, de még így is nagy élmény ez a kirándulás gyerekekkel. A menetrendet ITT találjátok!

Királyréti erdei kisvasút, kirándulás gyerekekkel

5. Váci kirándulás gyerekekkel

Vácon azért jó ötlet egy kirándulás gyerekekkel, mert rengeteg programot tervezhettek ebben a kedves városban anélkül, hogy lejárnátok a lábatokat.

A kisebb gyerekek órákon át szoktak biciklizni a főtéren és a vízparti sétányokon, a váci rév közelében pedig görkorizhatnak és gördeszkázhatnak is a gyerekek, miközben ti leülhettek egy padra egy jó könyvvel, és élvezhetitek a friss dunai levegőt és a csodaszép panorámát.

Érdemes felkeresni a Sajdik Ferenc Gyűjteményt, nagyobb gyerekekkel pedig a Memento mori kiállítást is.

Dunakorzó Vác

A számos étteremnek és cukrászdának köszönhetően biztosan nem maradtok éhesek egy váci kirándulás során. Vác éttermei tárt karokkal várnak benneteket, és nyáron szinte minden sarkon fagyizókba fogtok botlani, amelyek garantáltan elcsábítanak 2-3 vagy akár több gombóc fagyira benneteket.

Vegyétek fel a hátizsákot, és járjátok be Vác utcáit újabb és újabb élményekért, ám érdemes figyelni a fesztiválok időpontját is, hiszen a város ezekben is bővelkedik.

Váci Duna-part

+1: Fesztivál, fesztivál, fesztivál!

Ha már a fesztiválokat említettük, tartsátok fejben őket, ugyanis a Dunakanyarban számos település vár benneteket izgalmas, tradicionális, és rendhagyó rendezvényekkel tavasztól őszig.

Szentendre és a Szentendrei-sziget szinte kötelező úti cél, hiszen a Duna korzó vagy a horányi Duna-part tipikusan olyan hely, ahol egy fesztiválozás gyerekekkel csakis hatalmas élmény lehet.

2019 legnagyobb fesztiváljait mutatjuk ITT!

Horányi Kékevező Fesztivál

Reméljük, megtaláltátok a számotokra legszimpatikusabb úti célt. Tudjátok: hátizsák, labda, és bicikli! Ezekre bármikor szükségetek lehet!

Megosztás: