Blog

Királyréti Kirándulóközpont

Átadták a 205 millió forintból megépült Királyréti Kirándulóközpontot

Ha éppen a hétvégére kerestek megfelelő kirándulóhelyet, ne menjetek tovább, máris a figyelmetekbe ajánlunk egy remek helyet, ami garantáltan megszínesíti majd a hétvégét. A Királyréti Kirándulóközpont olyan élményeket  ígér, amelyek egyértelműen meggyőznek arról, hogy a Börzsönynél aligha találtok remekebb helyet erre a hétvégére.

Máris mutatjuk a részleteket, és az új Királyréti Kirándulóközponttal kapcsolatos tudnivalókat!

Királyréti Látogatóközpont
MTI fotó

A Királyréti Kirándulóközpont átadása

Átadták a 205 millió forintból megépült Királyréti Kirándulóközpontot. Az egykori erdészlak felújításával kialakított többfunkciós épület turisztikai szolgáltatást nyújt, illetve hely- és gazdálkodástörténeti bemutatónak is otthont ad. Ezáltal új értékkel gazdagodott az Ipoly Erdő Zrt. turisztikai kínálata.

Dr. Nagy István agrárminiszter ünnepélyes keretek között adta át a a Királyréti Kirándulóközpont legújabb épületét.  

“Fontosnak tartjuk az épített örökség megóvását, megőrzését. A jelenlegi fejlesztés lehetővé tette, hogy a 150 éves, egykori uradalmi iskolát, mely később erdészlakként is működött, ma a közjólét és a turisztika szolgálatába állítsuk – hangsúlyozta az átadó alkalmával Kiss László az Ipoly Erdő Zrt. vezérigazgatója.

A rekonstrukció során az épületben egy múzeumi részt alakítottak ki, emellett megnyitottak még egy erdei boltot és egy kávézót is.

Természeti, kulturális és történelmi értékek megőrzése

A múzeum gazdálkodástörténeti bemutatóhely, mely a környék gazdag múltjával, az itt folytatott bányászat, vaskohászat és erdőgazdálkodás történeti emlékeivel ismerteti meg az érdeklődőket.

A létesítmény tovább gazdagítja Királyrét turisztikai szolgáltatásait, és lehetőséget teremt arra, hogy a térség tárgyi és szellemi értékeit méltó módon mutassák be a nagyközönségnek.

Hirdetés

“A Királyréti Kirándulóközpont átadásával nem állnak meg a fejlesztések a Társaságnál, tovább dolgozunk azon, hogy a pihenni vágyók előtt még szélesebbre tárjuk erdeink kapuit, hiszen ma már, az erdővagyon kezelése mellett az erdészek egyik fontos  feladata az erdők természeti, kulturális és történelmi értékeinek megőrzése és bemutatása. 

Szeretnénk olyan szolgáltatást nyújtani, mely hozzájárul a szabadidő egészséges, tartalmas eltöltéséhez. Ezért is vagyunk büszkék a ma átadott Királyréti Kirándulóközpontra.- hangsúlyozta a vezérigazgató.”

Reméljük, hogy felvettétek a bakancslistátokra a börzsönyi kirándulóközpont felkeresését. Ha pedig ellátogatok ide, kérünk benneteket, írjátok meg nekünk, milyen élményekben volt részletek!

Kellemes pihenést és kikapcsolódást kívánunk!

Forrás: mti.hu, fotó: mti.hu, ipolyerdo.hu

Megosztás: