Blog

Szentendre Éjjel-nappal, fesztiválok a Dunakanyarban

TOP18 rendhagyó fesztivál a Dunakanyarban – 2019

Vigyázz, kész, tűz! Máris indul a fesztiválszezon a térségben, amiről – ha ránk hallgattok – még véletlenül sem maradtok le. Ez a TOP18 fesztivál a Dunakanyarban garantáltan elvarázsol majd benneteket 2019-ben, a lista pedig szerencsére évről évre egyre bővül, csupa-csupa rendhagyó és színes eseménnyel.

Olyan sportolási lehetőségek, kulturális és zenés programok, gasztronómiai események, és hagyományőrző rendezvények csalogatják a helyi lakosokat és a kirándulókat a térségbe, amelyekről messze földről híresek vagyunk már. Csak így tovább, Dunakanyar!

Jöjjön a TOP18 fesztivál!

TOP18 fesztivál a Dunakanyarban

Piros Lábos Fesztivál

Fotó: Kovács Attila

1. PirosLábos Fesztivál 2019.

(2019. október 5.)

A PirosLábos Fesztivál minden évben hihetetlen népszerűségnek örvend a helyiek és a Szigetmonostorra érkező látogatók körében. Amellett, hogy minden korosztály kóstolót kap a helyi konyha és művészet remekeiből, megismerhetitek a Szentendrei-sziget bájos kis falujának portáit, és fantasztikus zenei élményhez juthattok. A kézműves finomságok és helyi, hagyományos ízek garantáltan idén is Monostorra csalogatnak majd, ahogyan a vásári forgatag is, ahol megannyi álomszép portéka vár benneteket.

A bespájzolt kézműves termékek még hetek, hónapok múlva is a PirosLábosra emlékeztetnek majd benneteket. Kár lenne kihagyni, ez az egyik legszuperebb fesztivál a Dunakanyarban!

Helyszín: Szigetmonostor

PirosLábos fesztivál koncert

Fotó: Kovács Attila

2. Pestisűző Fesztivál 2019.

(2019. június 14-16.)

A hagyományteremtő céllal megszervezett fesztiválon lenyűgöző volt tavaly a haláltánc és a fáklyás felvonulás, idén pedig  hasonlóan izgalmas élményekben lehet részetek. Koncertek, városismereti séták, helyi kortárs művészek alkotásai, rézfúvós zene, gasztronómiai vásár és hajóverseny is lesz Szentendrén, ahol három napig a belváros és a Duna korzó egészen elképesztő fordulatokkal vár benneteket.

Érdemes figyelni a rendezvény Facebook oldalát, ahol folyamatosan naprakész infókat kaptok majd!

Helyszín: Szentendre

3. VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó 2019.

(2019. július 4-7.)

A váci VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó során megnézhetitek Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia neves színházainak előadásait, a színházi előadások mellett pedig emlékezetes koncertélményeket is szerezhettek.

2019-ben biztosan fellép majd a Follow the Flow, a Tankcsapda, a Margaret Island, és az Irie Maffia is.A VéNégy Fesztiválra napijegyet, bérletet és kemping jegyet is válthattok, és mivel az események számos helyszínen zajlanak, célszerű lesz rápillantanotok a fesztivál térképre, és Házirendre, hogy minden fontos infó a birtokotokban legyen. Irány Vác!

Vác: József Attila sétány

VéNégy Fesztivál Vác

Fotó: Radványi Mihály, Klinger Gábor

4. Nagymarosi Csípős Fesztivál 2019.

(2019. augusztus 31.)

A Nagymarosi Csípős Fesztivál nem kisebb élményt garantál, mint hogy megkóstolhatjátok a híres GaBko Chili termékeket, miközben egy pikáns fesztiválon vehettek részt, ahova a változatos programok, a csípős ételek és a vidám játékok messze földről odavonzzák a chilikedvelő közönséget.

Ha ti is közéjük tartoztok, és sosem hagynátok ki a fesztivált, ahol a csípőspaprika áll a középpontban, akkor augusztus végén Nagymaroson a helyetek!

Helyszín: Nagymaros, Főtér

GaBko chili

5. Zebegényi Sárkányfesztivál 2019.

(2019. szeptember második fele)

A zebegényi Sárkány-dombon immár kilencedik alkalommal vehettek részt a Sárkányfesztiválon, amely az egyik legismertebb fesztivállá nőtte ki magát a térségben. A szervezők célja kezdetben az volt, hogy töltsünk el együtt egy kis időt a szabadban, vegyünk részt a közös sárkányeregetésen, a gyermekfoglalkozásokon, és kiállításokon.Mára azonban szert tehetünk néhány izgalmas vásári portékára is, a koncertek mellett pedig a környezetvédelem is nagy szerepet játszik a fesztivál életében. Ugye milyen jól hangzik?

Helyszín: Zebegény

Regisztráció, Zebegényi Sárkányfesztivál

Fotó: Zebegényi Sárkányfesztivál

6. Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok 2019.

(2019. július 12– 14.)

Az 1335-ös visegrádi királytalálkozónak állít emléket a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok, amely Visegrád legnépszerűbb eseménye minden évben.

A három nap hatalmas tömegeket vonz, a kíváncsi turisták és a helyieket egyaránt nagyon szeretik a várost belengő középkori hangulatot, és a lovagi tornákat. A királyi menet és az esti fáklyás felvonulás minden évben hatalmas siker, a kézműves vásáron pedig lecsaphattok korhű ruhákra, kardokra, és páncélokra is.

Helyszín: Visegrád, Fő utca

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok

Fotó: Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok

7. Eperfesztivál Tahitótfalu 2019.

(2019. május 31.-június 1-2.)

A fesztiválon, ahol szinte kötelező megkóstolni a térség varázslatosan édes epertermését, idén is hangulatos koncertek lesznek, amelyeket kár lenne kihagyni. A hatalmas vásárban szert tehettek néhány kézműves termékre, és egy halom eperre, no és persze körhintákat is állítanak a legkisebbek számára.

Hirdetés

A gasztronómiai sátrak szintén igen vonzóak minden évben, tavaly például a churros volt az esemény egyik nagy befutója. A Tahitótfalun megrendezett Eperfesztivál 21. alkalommal várja tárt karokkal az érdeklődőket. Ez a fesztivál a Dunakanyarban sosem fogy ki a jókedvből!

Helyszín: Tahitótfalu

Eperfesztivál

8. Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál 2019.

(2019. augusztus 30.-szeptember 1.)

Fenséges desszertekkel, bámulatos fényfestéssel, kihagyhatatlan koncertekkel, utánozhatatlan kirakodóvásárral, számos cirkuszi mutatványossal, és táncossal vár Szentendre egyik legnépszerűbb fesztiválja. A nyár utolsó napjain szorosabbra fűzhetitek a barátságot a szentendrei gasztronómiai különlegességekkel, és különleges borokat, söröket is kóstolhattok a Duna korzón.

A város, amely egész nyáron éjjel-nappal nyitva tart, ezen az eseményen méltóképpen búcsúzik ettől a csodás évszaktól. Semmiképpen ne hagyjátok ki!

Helyszín: Szentendre

9. Füst Fesztivál 2019.

(2019. április 27.)

A gasztronómia jegyében első alkalommal megszervezett Füst Fesztivál a Dunakanyarban garantáltan elvarázsol majd benneteket, ha szívesen kóstoltok többféle füsttel készített ételt egyetlen csodás nap alatt. Az eseményen főznek a föld alatt (pit oven) egy méter mélyen, de lesz feszített nyárson sütés (assado), és kerámia és szekrény smokerekben is füstölögnek majd a húsok és a zöldségek.

A zebegényi Sárkány-dombon jó kedvvel, jó zenével és páratlan ízekkel vár benneteket a szervező, ami nem más, mint a Dunakanyarban már jól ismert, és hatalmas népszerűségnek örvendő Füstölgő Sarok BBQ.

Helyszín: Zebegény

A Dunakanyar gasztronómiája

Fotó: Füstölgő Sarok BBQ

10. Szentendrei Teátrum 2019.

(2019. július 5. – augusztus 11.)

A Szentendrei Teátrum színházi és zenei produkciók gazdag kínálatával kerül idén is megrendezésre. Szentendre belvárosában számos helyszínen vehettek részt azokon a programokon, amelyek kortól és nemtől függetlenül mindenki számára maradandó élményeket garantálnak.

A kicsit több, mint egy hónapon át tartó rendezvény évről-évre egyre sikeresebb és népszerűbb, ezért ha nem akartok lemaradni a programokról, csapjatok le időben a legfrissebb infókra a Szentendrei Teátrum honlapján.

Helyszín: Szentendre

11. Kékevező Fesztivál 2019.

(2019. július 12-14.)

A horányi Kékevező Fesztivál a Dunakanyarban egyik személyes kedvencünk, hiszen a nyár közepén, a legnagyobb melegben, a Duna-parton kerül megrendezésre. A sárkányhajók, kajakok és kenuk csak arra készülnek, hogy ismét felavassátok őket, a vásári forgatagban beszerezhettek néhány csodás kézműves terméket és természetesen koncertek is várnak benneteket.

Gyerekprogramok, gasztronómiai különlegességek és sportprogramok tarkítják a mesés választékot, de ha igazán nagy a meleg, nem árt az sem, ha csobbantok egyet a Duna hűsítő vizében. Kell ennél több? Jövünk, Horány!

Helyszín: Horány

Kékevező Fesztivál

Fotó: Kovács Attila

12. Váci Világi Vigalom 2019.

(2019. július 19-21)

Minden évben hatalmas érdeklődés övezi a Vác belvárosában és a Duna-parton zajló Váci Világi Vigalom programjait, köztük a gyermekprogramokat, a színházi előadásokat, a koncerteket, a képzőművészeti kiállításokat, a templomi koncerteket és természetesen a kézműves foglalkozásokat.Ez a fesztivál a Dunakanyarban az, ahol biztosan izgalmas gasztronómiai különlegességeket kóstolhattok, bejárhatjátok a Duna-partot, és hatalmasakat tombolhattok a színpadokon fellépő neves zenészek koncertjeire. Ha nem akartok későn érkezni, és lemaradni az eseményekről, érdemes korán Vácra érni, hiszen látni- és kóstolni való akad majd bőven!

Helyszín: Vác

Váci Világi Vigalom

13. Szigetmonostori Lecsófőző Verseny 2019.

(2019. augusztus 17.)

A horányi Piac téren idén is kiderül, ki készíti a legjobb lecsót, azaz kié a legkülönlegesebb lecsó recept széles e világon – vagy legalábbis a verseny résztvevői között. A Lecsófőző verseny kísérő programjai között koncertekkel, kézműves vásárral és gyermekprogramokkal is találkozhattok, ahogyan a vízpart is igencsak csalogató augusztus közepén a nagy melegben.

Rajta, kapjátok elő a bográcsot, és élezzétek a késeket, mert itt bizony könyörtelen harc lesz a legjobb lecsó címért. Az illatok már messziről csalogatnak majd a Szentendrei-sziget legpaprikásabb csücskébe!

Helyszín: Horány

14. Nagymaros Szent István Napi Borünnep 2019.

(2019. augusztus 18-19.)

Nagymaroson számos borvidék pincészetének borait kóstolhatjátok meg augusztusban, emellett meghallgathatjátok a koncerteket is, és részt vehettek a lampionos felvonuláson. A gasztronómiai élmények mellett tűzijáték teszi felejthetetlenné az eseményt. Fellép Nagy Feró és a Beatrice.

Helyszín: Nagymaros

Nagymaros Borünnep lampionos felvonulás

15. 8. Dunakanyar Motoros Majális és Családi napok

(2019. május 17-19.)

Fergeteges hangulattal, felejthetetlen koncertekkel, és színes családi programokkal vár benneteket Vácon a 8. Dunakanyar Motoros Majális és Családi Napok a Zenepavilonnál. Kár lenne kihagyni a háromnapos eseményt, amelyet a gyermek mocis találkozó, valamint Tóth Gabi, a Karthago és a Bikini koncert tesz még különlegesebbé!

Helyszín: Vác

Váci Motoros Majális - 2018

16. 5. Főtéri Kézműves Sörfesztivál

(2019. július 5-7.)

Ha szívesen töltenétek el egy izgalmas nyári hétvégét Esztergomban, akkor július első hétvégéjére ne szervezzetek más programot, ekkor lesz ugyanis az 5. Főtéri Kézműves Sörfesztivál! Közel 100 féle sörkülönlegesség, változatos gasztro-kínálat, kézművesek utcája, vásári forgatag, jó hangulat és ingyenes koncertek várnak benneteket három napon keresztül. Irány Esztergom!

(Helyszín: Esztergom)

17. Visegrock Fesztivál

(2019. június 8-9.)

Kedvelitek a rock zenét, és szívesen részt vennétek pár zúzós koncerten Visegrád szívében? A Visegrock rock-blues fesztivál és vadászati-gasztronómia találkozó a visegrádi rendezvénytéren, a Dunakanyar egyik legszebb pontján kerül megrendezésre.

Ha többet szeretnétek tudni a programokról, kövessétek a fesztivál Facebook oldalát!

Helyszín: Visegrád

Visegrock Fesztivál

Fotó: Visegrock Fesztivál

18. Szent István Napi Zenei Fesztivál 2019.

(2019. augusztus 17-20.)

A Szent István Napi Zenei Fesztivál 2019. augusztus 17-20. között hagyományőrző programokkal, és elképesztő koncertekkel várja a látogatókat Esztergomban. Az esemény minden korosztály számára érdekesnek bizonyul, méltán híres és népszerű zenekarok, énekesek, és előadók  biztosítják a szórakozási lehetőséget a kulturális programok mellett a fesztivál alatt. Fellép a Kárpátia.

Helyszín: Esztergom, Nagy Duna sétány 1.

Borítókép: Deim Balázs

Témába vág

Augusztusi hosszú hétvége a Skanzenban! Az augusztusi hosszú hétvégén az első világháború alatti és utáni mindennapokat mutatja be a szentendrei Skanzen, Fronton innen, fronton túl címmel. ...
Nagyot szólt idén az 50. Szentendrei Teátrum! Június elején úgy gondoltuk, hogy nem telhet el nyár Szentendrei Teátrum nélkül. És milyen jól gondoltuk! A szentendrei fesztiválok egyébként is nagy...
JÖN, JÖN, JÖN! – 11. Monostori lecsófőző verseny Hamarosan megint csatasorba állíthatjátok a legfényesebb és legízesebb paprikákat és paradicsomokat, ugyanis idén is lesz Monostori lecsófőző verseny...
Ilyen szép lett a felújított verőcei szabadstrand! A Dunakanyar strandjainak felújítása már javában zajlik, sőt, van olyan strand, amelyet már birtokba vehettek a fürdőzők. A felújított verőcei szabad...
TOP13 augusztusi program a Dunakanyarban Mit szólnátok hozzá, ha azt mondanánk, hogy van olyan elképesztően jó augusztusi program a tarsolyunkban, amire biztosan felkapjátok a fejeteket? Na ...
Sikeresen zárult a háromnapos Kékevező Fesztivál! A korábbi évektől eltérően a Kékevező Fesztivál 2019-ben három napon keresztül várta az érdeklődőket Horányba. A fesztivál nem csak a helyi lakosok é...
Így alakulnak a strandfejlesztések a Dunakanyarban! Ahogyan korábban arról tájékoztattunk benneteket, a 2018-ban elindított strandfejlesztési program második ütemében a Dunakanyar strandjai 1...
Szentendrei Ister Napok – Népzenei fesztivál! A Dunakanyar legnépszerűbb népzenére épülő fesztiválja kétségkívül a Duna ünnepe, amely a Szentendrei Ister Napok nevet viseli. 2019. július 20-21-én...
Kitárja kapuit a XXVII Váci Világi Vigalom! Ismét eltelt egy év, és a nyári meleggel megérkezik természetesen a XXVII Váci Világi Vigalom is, amely annyira népszerű Vácon, hogy sokan még a szab...
Új hullámokon jön a Kékevező Fesztivál 2019 Miért beszélünk új hullámokról? A Kékevező Fesztivál 2019-ben teljesen megújul! Változatos programokkal, kulináris és vízparti élményekkel immár háro...