Blog

egynapos kirándulás Vácon

Egynapos kirándulás Vácon – Váci városnézés!

Történt egyszer, hogy egy hétvégi napon elhatároztuk, hogy felkapjuk a turista szemüveget, és bár már vagy ezerszer jártunk a városban, de most megnézzük, milyen turista szemmel egy egynapos kirándulás Vácon. Ha hiszitek, ha nem, olyan látnivalókat is megnéztünk, amiről korábban azt hittük, nem mondhat nekünk újat. Ráadásul felkészültünk otthon előre a látnivalók történetéből is, mint ahogyan azt egy turista teszi, mielőtt útnak indul.

Talán mondanom sem kell, hogy rengeteg újdonságot tartogatott számunkra Vác. Pont ezért buzdítalak most benneteket is arra, hogy ismerkedjetek a várossal úgy, ahogyan eddig talán sosem tettétek. Mutatom, mi milyen útvonalat jártunk be.

Vác
Vác, Március 15. tér

Egynapos kirándulás Vácon – Látnivalók és érdekességek

Mivel igazi turisták szerettünk volna lenni, vonattal érkeztünk a városba. Persze sokkal könnyebb bepattanni az autóba, de az utazás élménye nálunk hozzátartozik a városnézéshez.

Végre azt tapasztaltuk, hogy nem késtünk közel 20-30 percet, majdhogynem a tervezett időre érkeztünk Vácra. Ha ti is a vonat mellett szavaztok, arra érdemes számítani azért, hogy a vonatok érkezésével-indulásával lehet probléma, ez azonban semmit nem von le a kirándulás élményéből. (menetrend ITT)

A vasútállomásról a Széchenyi István utcán át lesétáltunk a Március 15. térre, amely Vác főtere, és amelyről érdemes tudni, hogy háromszög alakjával és számos látnivalójával az egyik legérdekesebb tér Magyarországon. Mi azonban nem itt kezdtük a körutat, hanem az Eszterházy Károly utcán át lementünk a váci révhez, hogy a Liszt Ferenc sétányról kezdhessük meg kirándulásunkat.

Dunakorzó Vác
Vác, Liszt Ferenc sétány
Vác
Vác, Hegyes-torony

Városnézés Vácon – A legjobb útvonal

A Liszt Ferenc sétányon végigsétálva lehetőségünk nyílt gyönyörködni Vác dunai panorámájában, amely tényleg páratlan, ráadásul naplemente idején a lehető legjobb randihely a város vízpartja. Megnéztük a Hegyes-tornyot is, amely szintén ikonikus pontja a városnak. A sétány végén felkanyarodva megcsodáltuk a diadalívet – amelynek történetéről ITT olvashattok – innen pedig egyenesen a Pannónia Ház felé vettük az irányt, hogy megnézzük a Vertel tündérkertet.

Visszaérkezve a főtérre, nagyjából ezer képet készítettünk az egykor itt álló templom romjairól, a Fehérek templomáról, és Szent Hedvig szobráról, akiről érdemes tudni, hogy ő a Dunakanyar védőszentje. A Sajdik Ferenc Gyűjtemény és a Memento Mori kiállítóhely bakancslistás hely Vácon, ahogyan a piac is, ahol mi mindig feltankolunk friss gyümölcsből, ha a városban járunk.

A főtér környékén egyébként nyugodtan meg is lehet ebédelni. Sőt, talán néhány gombóc fagyi is belefér a napba a cukrászdalátogatás közben. Egy egynapos kirándulás Vácon a város éttermei és múzeumai társaságában garantáltan felejthetetlen program. Érdemes akár több helyen is megszakítani az utunkat, hogy innen is, onnan is csipegessünk a színes kínálatból.

Vác étterem

Vác, a kerékpáros és kutyabarát város

Egy jó pizza után még elsétáltunk a patinás váci székesegyházhoz a Káptalan utcán át, majd onnan ismét visszatértünk a Duna-partra. Az Ady Endre sétánynál megpihentünk a Zenepavilonnál, majd a Szent Erzsébet sétányon visszaértünk a váci révhez. Nem érintettük a Váci Ártéri Tanösvény, a Ligeti-tó és a Hétkápolna környékét, ugyanakkor ez a körút így is tökéletes választás mindenki számára, akinek a cél egy egynapos kirándulás Vácon.

Hosszú hétvégét terveztek a városban? Természetesen ahhoz is ajánlunk nektek programokat ITT.

Váci D.O.M.
Vác, Nagyboldogasszony-székesegyház
Duna-part Vác, egynapos kirándulás Vácon
Vác, Duna-part

Tipp!

Vác környékét is szívesen bejárnátok? Mivel Vác kiváló csillagtúra központ, így számos szuper programra számíthattok. Részleteket ide kattintva olvashattok!

Bár mi gyalogosan vettük be Vácot, ha rollerrel, biciklivel, gördeszkával, babakocsival, vagy a négylábú barátotok társaságában érkeztek a városba, akkor is élvezni fogjátok a körutat. A város ugyanis kerékpárosbarát, és a kutyabarát is. Ezt meg fogjátok tapasztalni, mi már többször engedtük a kutyáinkat rohangálni a vízparton, és sosem bántuk meg. Szerintem ők sem.

Ha úgy érzitek, hogy az egynapos kirándulás Vácon hamar elszaladt, gyertek vissza a városba többször is, és találjátok meg a számotokra legszimpatikusabb útvonalat. További tuti tippekért kukkantsatok be a főtéren található Tourinform irodába!

Megosztás: