Blog

Szendehely

5+1 kalandos sportprogram Vác környékén

Éppen azon gondolkodtok, hogy mi jót csinálhatnátok Vácon és Vác környékén, ami mozgalmas, hangulatos és egyben vagány időtöltés? Ne menjetek tovább, nem érdemes, ugyanis Vác kiváló csillagtúra központ! Mutatunk nektek néhány szuper tippet, ami garantáltan szebbé teszi a napotokat, ráadásul igazi adrenalinbomba lesz számotokra.

Számtalan lenyűgöző múzeum vár benneteket, emellett a város a vízi és a kerékpáros turizmus ideális helyszíne is. A közelben fekszik a Naszály és a Börzsöny, és természetesen az Országos Kéktúra útvonalai is számos lehetőséget kínálnak. Mindent figyelembe véve, célszerű akár többnapos hétvégét, vagy hosszabb kikapcsolódást tervezni Vácon, mert 1-2 nap aligha elég ahhoz, hogy megismerjétek a város minden oldalát, és a környező települések kínálta izgalmas szabadidős elfoglaltságokat.

Íme máris 5+1 kalandos sportprogram Vác környékén, amit nem érdemes kihagyni, nekünk elhihetitek!

Dunakorzó Vác

Vác, mint csillagtúra központ

Vác rendkívül előnyös helyen fekvő település, annál is inkább, mert a főváros, a Börzsöny, Szentendre, Visegrád, és Szlovákia is könnyedén, és rövid idő alatt elérhető a városból. Turisztikai szempontból a Dunakanyar egyik legsokoldalúbb települése, hiszen minden korosztály számára szolgál egy kis izgalommal. Ha tehát a családdal, vagy barátokkal közösen szeretnétek kikapcsolódni itt, bátran belevághattok.

Tipp!

Vác, mint csillagtúra központ, kiváló lehetőségeket rejt magában, így érdemes innen kiindulva bejárni a környéket. 

Ismerjétek meg Vác múzeumait, vízparti élményeit, titokzatos legendáit, vagy azokat a színes programokat, amitől utánozhatatlan lesz egy hosszú hétvége Vácon!

Alaposan megismertétek a várost, és Vác éttermei is lenyűgöztek benneteket? Akkor ideje felfedezni, mitől csillagtúra központ Vác! Kerekedjetek fel és kalandozzatok a környéken!

Vác étterem

5+1 sportprogram Vác környékén – Indulhatunk?

A Dunakanyarnál szebb térséget aligha találni az országban, ráadásul ez a számos sportprogram Vác környékén lendületben tart benneteket tavasztól őszig! Ideje közelebbről is szemügyre venni a Duna bal partját!

1. Biciklizés Vácon és Vác környékén

Köszönhetően a Vácon áthaladó EuroVelo 6-os számú kerékpárútnak, és persze Vác csodaszép sétányainak, remek biciklitúrákat tehettek a városban. A vízparton gyönyörű panoráma tárul elétek, így itt mindenképpen jó megpihenni, de Vác nevezetességeit is érdemes felkeresni tekerés közben. Akár Szob, akár Dunakeszi felől érkeztek a városba, a kerékpárút álomszép tájakon vezet benneteket – ami persze nem csoda – és a Dunakanyar még több élményt rejt magában.

Osztálykirándulást terveztek Vácon? Esetleg csapatépítésre készültök? Vagy csak szívesen felfedeznétek két keréken a várost, ahol a diadalív, a Március 15 tér és a székesegyház környéke számos szoborral, múzeummal és természeti értékkel vár benneteket? Akkor pattanjatok bicajra, és irány Vác!

sportprogram Vác kerékpár
Fotó: Cservenák Péter

2. Naszály-túra télen-nyáron

A Naszály több gyalogos túraútvonallal is megközelíthető, tetejéről pedig csodálatos kilátás tárul elénk. Legrövidebb és egyben legmeredekebb út a csúcs felé a Gombás pihenőtől indul, ennek hossza 6,4 km, amely időben körülbelül 2 óra 10 perc.

Ha egy egész napot rá szeretnétek szánni a kirándulásra, akkor a Gyadai-rét felőli megközelítés a legmegfelelőbb. Habár ez az egyik leghosszabb helyi túraútvonal, mégis ez a legkönnyebb, legbiztonságosabb. A kirándulók kijelölt utakon, kevés szintkülönbséggel járhatják végig. A Gyadai-rét gyerek- és családbarát kiépítése miatt ajánljuk ezt a kirándulópontot a kisebbekkel érkezőknek is!

A kosdi körtúra 3,5 óra hosszú, közepes erősségű, felfelé meredekebb, lefelé enyhébb lejtőkkel.

sportprogram Vác környékén

3. Katalinpuszta kirándulóközpont

Katalinpusztai Kirándulóközpont és Erdei Iskola a Gyadai tanösvény, a Legyél te is kiserdész óvodás tanösvény, valamint a Madártani tanösvény kiindulópontjánál épült fel. A kirándulóközpont minden korosztály számára tartogat izgalmakat, hiszen cseppet sem hétköznapi kalandokkal csalogatja a látogatókat.

Sportpályák, sportszerek, erdei játszótér, pihenők, szabadtéri tűzrakó hely, a tölgyfa szerkezetét és működését bemutató modell erdei teázó és bolt, Méhészeti bemutató, és a „Tölgyfa élete” című interaktív kiállítás várja az érdeklődőket.

A gyerekek pedig megismerkedhetnek Hangya Danival és Mézivel, akik elkísérik őket a Naszály-hegy csodás erdeibe.

Katalinpuszta

4. Törökmező Kalandpark – Sportprogram Vác környékén

A kalandpark Váctól 20 km-re, egy 10 hektáros területen helyezkedik el Törökmezőn. A parkban összesen három kötélpálya található.

A gyermekpályát a 100-140 cm magasságú gyermekek használhatják, a junior pályát a 140-150 cm közötti gyermekek számára lett kialakítva, míg a felnőtt pályát 150 cm feletti magasság fölött lehet használni.

Izgalmas kihívást ígér a magaslati kötélpálya és a 600 m hosszú Tiroli csúszópálya, a kisebb gyerekeknek pedig érdemes kipróbálni az 1 méter magasan kialakított kötélpályát, ami mellett a szülők is végigkísérhetik őket.

A pálya legmagasabb pontja 17 méter, csúszás közben pedig csodás kilátás tárul elétek a Börzsönyre. Máris megkedveltétek, nem igaz?

Dunakanyar kalandpark

5. Dunakaland Kalandpark – Göd

Ha a tervetek egy jó kis sportprogram Vác környékén, akkor a gödi kalandpark remek választás. Közvetlenül a Duna-parton helyezkedik el, így a Duna közelében, jó levegőn tölthettek el egy vidám napot a 2,5 hektáros ősfás parkban, ahol százéves faóriások törzsére telepítették a pályát. Csodás kilátás nyílik a Pilisre és a Dunára, ami valljuk be, nem hátrány.

A kisebb gyerekek (3-9 évesek) is megmérettethetik magukat a 8 állomásból álló ügyességi kötélpályán, a kalandpark közepén. A kalandpálya elemei egyébként 1-13 méteres magasságban találhatóak, és minden pályaszakaszt különféle módon lehet leküzdeni.

A kötélpálya kialakítása lehetővé teszi, hogy a gyermekeknek (kb. 140 cm-es testmagasságtól) és a felnőtteknek egyaránt izgalmas kihívást nyújtson. Védőfelszereléssel mindenkit ellátnak, a ti feladatotok csak annyi, hogy kreatívan oldjátok meg a feladatokat.

Dunakanyar kalandpark

+1. Seholsziget Élménypark – Nőtincs

Az élménypark festői környezetben lovaglással, lovaskocsikázással, kézműveskedéssel, íjászattal, korosztályos játszóterekkel, mini állatparkkal, állatsimogatóval, kis vonattal,  Pán Péter Játszószigettel, és Erdei Madár Tanösvénnyel várja a látogatókat. Ez a sportprogram Vác környékén a legkevésbé sem hétköznapi tevékenység, igazi kuriózum!

A Seholsziget Élménypark kiemelt rendezvényein lehetőség van kipróbálni, milyen a látványkovácsolás, a patkolás, a kaszálás, a birkanyírás, vagy éppen a kenyérsütés.

Seholsziget Élménypark, sportprogram Vác környékén

Reméljük, megtelt a naptáratok programmal, és próbára teszitek ügyességeteket, rátermettségeteket és erőbírásotokat az aktív kikapcsolódás jegyében! Vác környéke mindig tartogat izgalmakat!

Megosztás: