Blog

Vác étterem

7+1 váci étterem, ahova bármikor érdemes beülni!

Vác étterem kínálata olyan bőséges, hogy a Dunakanyarba látogató turisták és a környéken élők egyaránt megtalálják a számukra ideális vendéglátóhelyet, legyen szó egy hamburgerről, vagy egy 3 fogásos ínycsiklandó menüsorról. Utánajártunk kicsit a témának, betértünk korábbi kedvenceinkhez és teszteltük a kínálatot!

 


 

1. Camelot Club Hotel és Étterem

 

Vác étterem

Az egyik legszebb dunai panorámát a Camelot éttermi teraszáról élvezhetitek Vácon. A teraszon 40, az étterem zárt részén összesen 80 fő tud helyet foglalni, így nagyobb családi rendezvények megtartására is ideális helyszín. Ami az ételeket illeti, az étterem a magyar konyhára alapozta a kínálatot, melyet szezonális alapanyagokból készült ínyencségekkel egészítenek ki (most pl. a rókagombás ételek futnak). Amennyiben egy romantikus vacsorára vágytok, úgy javasoljuk a A’la carte lehetőségét, családi eseményekre pedig jöhetnek az előre összeállított bőségtálak! A Camelothoz tartozik egy 4 hektáros Duna-parti erdős terület, ahol a gyerkőcök focizhatnak, tollasozhatnak vagy akár a játszóteret is birtokba vehetik.


Hirdetés

Kinek ajánljuk és miért:

Több családi eseményen is volt szerencsénk részt venni a Camelot éttermében és minden alkalommal elégedetten (teli hassal) távoztunk a bőségtálaknak köszönhetően. A közvetlen Duna-parti fekvésnek köszönhetően a romantikus vacsorát követő vízparti séta gratis, szóval ne hagyjátok ki!

Információ:

WEB: camelothotel.hu (Vác étterem)
E-mail: camelot@dunaweb.hu
Telefon: +36 27 308 310
Cím: 2600 Vác, Hrsz. 07.

 

2. Lujza & Koriander


Lujza & Koriander

Fotó: lujzaeskoriander.hu

Az „Így jártam Anyátokkal” amerikai sitcom óta rajongunk a villásreggelikért, így Vácon járva szinte soha nem hagyjuk ki a látogatást a Duna-parti sétány mellett található Lujza & Korianderben. Az újhullámos reggeliző és brunch étterem étlapja évszakról évszakra megújul.

A fenntarthatóság jegyében fontos számukra, hogy mindig az adott szezon friss alapanyagaival dolgozzanak. A lehető legtöbb hozzávalót igyekeznek helyi termelőktől és vállalkozásoktól beszerezni, ezzel is csökkentve az ökológiai lábnyomukat. A teljes értékű reggelik és különleges brunchok mellett helyben készült sütikkel és specialty kávéval várnak benneteket.

Kinek ajánljuk és miért:

Tulajdonképpen mindenkinek, ugyanis az ételek megálmodásakor nagyon ügyeltek arra a tulajdonosok, hogy az étlapon szereplő finomságok nagy része elérhető legyen glutén és laktóz mentesen, a kávékhoz növényi tejet is tudjatok választani, emellett pedig vegán választékban sincs hiány. Ráadásul négylábú kedvenceiteket sem kell otthon hagyni, a Lujza & Koriander ugyanis kutyabarát.

Információ:

WEB: lujzaeskoriander.hu (Vác étterem)
E-mail: hello@lujzaeskoriander.hu
Telefon: +36 70 252 7295
Cím: 2600 Vác, Ady Endre sétány 5.

 

I LOVE DUNAKANYAR TIPP!
Ha mégis inkább otthon főznétek egy mennyei gourmet lakomát, hogy elkápráztassátok a családot vagy a baráti társaságot, akkor látogassatok el a Széchenyi utcában található Libra Delikátba és szerezzétek be a hozzávalókat ebben a hangulatos boltocskában. Minőségi alapanyagok, gasztro különlegességek, isteni pékáruk hada vár benneteket a váci főtértől mindössze egy karnyújtásnyira. Persze ha már ott jártok, ne hagyjátok ki a fenséges specialty kávéjukat sem! Jöhet egy cappuccino?

 

Libra Delikát Vác

Fotó: Libra Delikát

 

3. Halászkert Étterem

 

Vác étterem

A váci Halászkert Étterem számos okból kifolyólag „kötelező célpont” a városba érkező turisták számára. Egyrészt itt tudjátok megkóstolni a „Váci halászlevet”, mely egyértelműen a környék egyik legjobbja, másrészt a Halászkert hatalmas (120 fős, télen is használható) terasza a Duna-parti sétányon helyezkedik el, néhány méterre a komptól és a Mahart kikötőtöl. Érdemes előre asztalt foglalni, mert gyakran teltházzal fut az étterem. A Halászkert nem akar más lenni, mint ami valójában. Az épület megélt 2 világháborút, kezdetben kocsmaként funkcionált, majd egy ideig Vadkacsa Étterem néven futott, később ismét Halászkert lett. 1890-óta folyamatosan a váci vendéglátás kiemelt helyszíne.

Kinek ajánljuk és miért:

A Halászkert adottságai kiválóak, könnyen megközelíthető és egy hatalmas terasszal (alkalmanként élőzenével), kedves kiszolgálással várja vendégeit. Az étlapon kitűnő hal-és húsételek várják, hogy kiválasszátok őket. Célcsoport nincs, itt mindenki megtalálja egyik gyermekkori kedvencét és egy kicsit újraélheti azt a sokak által jól ismert élményt, amikor még ünnepnek számított étteremben tölteni a vasárnapi ebédet.

Információ:

WEB: halaszkertetterem.hu (Vác étterem)
Cím: 2600 Vác, Liszt Ferenc sétány 9.

 

4. Remete Pince

 

Vác étterem

A Remete Pince Étterem sikere a 2004-es nyitás óta töretlen, joggal említhetjük a nevét Vác legnívósabb éttermei között. Érdekesség, hogy az étterem borozó / falatozónak indult anno, majd egyre több étel került az étlapra, ennek a folyamatnak köszönhetően alakult ki a mai étlap. A Remetében a magyaros ételek adják a kínálat gerincét, a legnépszerűbb ételek közt a csülköt, a bélszínt és a libamájat érdemes megemlíteni, de a levesek után is garantáltan megnyaljátok mind a 10 ujjatokat. A konyha prémium alapanyagokkal dolgozik, az adagok bőségesek, a környezet pedig egyszerűen pompás. A belső térben és a teraszon egyaránt 45-45 fő fér el.

Kinek ajánljuk és miért:

A Remete Pince közvetlenül a váci strand mellett található lépcsősor közepén helyezkedik el, néhány méterre a Duna-parti sétánytól és a főtértől. Az első benyomás pazar, a kertet és a növényeket a tulajdonos saját kezűleg gondozza, az ételek pedig fantasztikusak. Legyen szó családi rendezvényről vagy páros romantikáról, a Remete mindenki számára jó választás

Információ: 

WEB: etteremvac.hu (Vác étterem)
Telefon: +36 27 302 199
Cím: 2600 Vác, Fürdő lépcső utca 3.

 

5. Pampalíni Pizzéria és Étterem

 

Vác étterem


A Pampalíni története közel 20 éve kezdődött Vácon, jelenleg a 2. fénykorát éli a főtéren. Korábban a Széchenyi utca vasútállomás felőli oldalán üzemelt, majd néhány év szünet után a Március 15. téren nyitottak újra. A fő irányvonal az olasz konyha, ahol a tengeri ételekre és a házi készítésű desszertekre is különös hangsúlyt fektetnek. A belső tér klimatizált, összesen 30 fő számára nyújt kényelmes férőhelyet, a teraszon pedig cca. 35 fő élvezheti az olasz ízeket, miközben az óránként felcsendülő harangjátékot hallgatja.

Kinek ajánljuk és miért:

Az ismerettségi körünkben volt egy csapat, akik időről időre végigjárták Vác összes pizzériáját közösen, hogy megtalálják a legjobb ízeket. A Pampalíni évekig az első helyen szerepelt náluk, ami jól példázza az ételek minőségét. Mi is többször megfordultunk náluk, igaz már a főtéri egységben. Jellemzően pizzákat kóstoltunk, de alkalmanként becsúszott 1-1 rizottó is, és jelentem, minden alkalommal elégedetten távoztunk. Ha szereted a főtéri nyüzsgést, a barokk környezetet és az olasz ízeket, akkor megtaláltuk a számodra ideális éttermet.

Információ: 

WEB: pampalinipizzeria.hu (Vác étterem)
Telefon: +36 20 366 1157
Cím: 2600 Vác, Széchenyi István utca 2.

 

6. Giuseppe Trattoria Pizzeria

 

Vác étterem


Imádod a jó pizzákat, de a nemzetközi konyha is érdekel? Szeretsz családias légkörben, minőségi alapanyagokból készült ételeket enni? Létezik egy kissé eldugott, azonban annál hangulatosabb kis családi étterem a Hattyú utcában, kb. 5 perc sétára a főtértől és a Duna-parti sétánytól. A Guiseppe az elsők között kínált pizzát a városban, azonban az étlap folyamatos bővítésének köszönhetően ma már számos tésztafélét, frissensültet, levest és vega ételt kóstolhattok náluk. A mi nagy kedvencünk a mai napig a mexikói pizzájuk, illetve a „bucisleves”. Az étterem kapacitása: 60 fő bent, 60 fő teraszon. A fatüzelésű kemencében naponta 160-200 pizzát sütnek meg, a legpörgősebb időszakban 1 óra alatt 40 pizzát sütöttek.

Kinek ajánljuk és miért:

Amikor a tulajdonossal a Giuseppe fő vonzerejéről beszéltünk, két dolgot emelt ki: Az első és legfontosabb, hogy a vendég érezze úgy magát az étteremben, mintha hazaérkezett volna. A második, hogy az ételek minőségét folyamatosan szinten tartja a konyha, így ha évekkel ezelőtt már kóstoltál valamit náluk, visszatérve jó eséllyel déjá vu érzésed lesz.

Információ:

WEB: giuseppepizzeria.hu (Vác étterem)
Telefon: +36 27 301 102
Cím: 2600 Vác, Hattyú utca 4.

 

7. Ittali – ahol az ízek összefutnak

 


Ittali étterem Vác

Fotó: I Love Dunakanyar

Az Ittali egy igazán üde színfolt Vác főutcáján. A magukat gyorsétteremként, közösségi központként és kávézóként jegyző csapat népszerűsége folyamatosan ível felfelé. Ide beugorhattok hétköznap, munka közben egy gyors ebédre, de akár egy délutáni, hétvégi „talihoz” is szuper választás. A kínálat egy gyorsétteremhez mérten meglepően bőséges: az isteni kovászos nápolyi pizzák, ázsiai és olasz pastak, különleges levesek, kézműves hamburgerek, szendvicsek és tortillák mellett BBQ fogásokat is kóstolhattok náluk. Az ízek szuperek, a kiszolgálás gyors és kedves. És akkor még a korlátlan szörpfogyasztást nem is említettük.

Kinek ajánljuk és miért:

Mivel viszonylag gyorsan elkészülnek az ételek, nyilván jó választás, ha rohanásban vagy (hamarosan megy a vonat, zár a múzeum, vagy csak szimplán nagyon éhes vagy), de érdemes kicsit elidőzni a teraszon egy burger és kóla mellett, figyelni a város lüktetését és elmélkedni az élet nagy dolgain. A hely kutyabarát, így a kedvenceket sem kell majd otthon hagyni.

Információ:

WEB: ittali.hu (Vác étterem)
Cím: 2600 Vác, Széchenyi István utca 18.

 

+ 1 Farm Burger

 

Vác étterem

Hogy miért a ők +1? Nem hagyományos értelemben vett étteremről van szó, sokkal inkább neveznénk őket „spéci hamburgeres” társaságnak, na meg ugye ők az „újfiúk” a városban, így joggal érdemelték ki a +1-et ebben az összeállításban. A Farm 2017 decemberében nyitotta meg kapuit Vácon, mely a minőségi hamburgerek irányába kötelezte el magát, ráadásul több spéci elemet is beépítettek mind az ételekbe, mind a körítésbe. A névadás a kézműves termékekre (pl. sörök, sajtok) és az alapanyagok kistermelőktől való beszerzésére utal, a srácok pedig a minőséget favorizálják a tömeggyártással szemben. Azt gondoljuk, Vác étterem listája nem lenne teljes a Farm nélkül, ezért lett ez a váci étterem a +1.

Kinek ajánljuk és miért:

Ha szereted a nemzetközi konyhát és a hamburgert, akkor megtaláltad a kedvenc váci éttermedet. A Farm hamburgerein keresztül országokon átívelő gasztronómiai utazásban lehet részed, így burgerenként zarándokolhatsz a Palermoba, Tijuanaba, New Yorkba, Bristolba vagy éppen Osloba. A koncepció remek, az ízek fantasztikusak és ezúttal kioszthatjuk a lista 2. pirospontját is, mivel a Farm a környezetterhelés csökkentése érdekében újrahasznosított tálcákat és evőeszközöket használ, sőt  hamarosan biciklis futárok fogják házhoz vinni az ételeket Vác területén belül.

Információ:

WEB: Farm Burger Facebook (Vác étterem)
Telefon: 27 311 030
Cím: 2600 Vác, Március 15. tér 21.

A Vác étterem kínálati listánk természetesen nem teljes, számos éttermet találtok még Vác területén, ahova érdemes ellátogatni. Annyi biztos, hogy már az összes silány minőségű kajálda bezárt a városban, így nagyon nem fogtok mellényúlni!

Látnivalók Vácon

Megosztás: