Blog

Hosszú hétvége Vácon

Hosszú hétvége Vácon – Gyere te is!

Ismerős Arcok 2019

Számos kirándulóhely, múzeum, étterem, történelmi emlék, és vízparti élmény vár benneteket a városban, ahol még Petőfi Sándor is otthon érezte magát. Ha egészen őszinték szeretnénk lenni, akkor be kell vallanunk, hogy egy hosszú hétvége Vácon pontosan arra elég, hogy még jobban megszeressük a várost, és el se akarjunk többé menni innen.

Mutatjuk azokat a programokat, amelyeket egyszerűen muszáj belesűríteni egy hosszú hétvégébe, mert általuk csak még színesebb élményekben lesz részetek!

Dunakorzó Vác

Hosszú hétvége Vácon – Történelmi emlékek

A legendás váci diadalív, a székesegyház, a Fehérek temploma, és a Hegyes torony éppoly érdekes úti cél, mint Vác legendás helyei, a Kőszentes-híd, vagy éppen a Hétkápolna. Minden korosztály számára rendhagyó és különleges hétvégi program lehet egy igazi hamisítatlan történelmi túra Vácon, mely során bejárjátok ezeket a helyeket, és kicsit más szemmel néztek rájuk.

Ezerszer jártatok már mindegyiknél? Mi lenne, ha most úgy tekintenétek rájuk, mintha egy turista szemüvegén keresztül látnátok őket? A gyerekek számára biztosan izgalmas lesz az a sok fennmaradt történet, ami ezekhez a kultikus építményekhez, legendás helyekhez kapcsolódik.

Ismertessétek meg velük Vác nevezetességeit úgy, hogy legközelebb már betéve tudják, miért olyan egyedülálló Magyarországon a diadalív!

Váci Diadalív (kőkapu)

Múzeumok és kiállítóhelyek Vácon

Talán néhány érdekes múzeumban és kiállítóhelyen jártatok már, de nagy valószínűséggel nem ismeritek betéve az összeset.

  • Jártatok már például a hajdani Szent Mihály templom altemplomában?
  • Tudjátok, hol tekinthetitek meg Szabó Vladimir olajképeit, Tóth Ernő képeit és szobrait, valamint Dombay Lelly munkáit?
  • Vajon láttátok már a Váci Sport Csillagai kiállítást?
  • Láttátok már a városban Váci György kétszeres aranydíjas könyvkötőművész alkotásait?
  • Ismeritek a Görög templom történetét?

Ha ezekre a kérdésekre igennel válaszoltatok, akkor gratulálunk, ti aztán tényleg képben vagytok Vác művészeti és kulturális értékeivel kapcsolatban. Ha viszont a válaszokban bizonytalanok vagytok, akkor érdemes lenne még jobban felfedezni ezeket az izgalmas kiállítóhelyeket. Erre kiválóan alkalmas egy hosszú hétvége Vácon.

Sajdik Ferenc Gyűjtemény Vác

Kirándulás Vác környékén – Földön és vízen

Ha Vácon jártok, érdemes fontolóra venni, hogy vajon a túrázás vagy a biciklizés szerez-e számotokra nagyobb élményt. Vác igazi kerékpárosbarát város, amely Nagymaros és Göd irányából is remekül megközelíthető, ha pedig leparkoltok a biciklikkel, akár csónakba is szállhattok, hogy a vízben is tegyetek egy kört a város Duna-partján.

Hajóval szeretnétek Vácra érkezni?

Könnyedén megoldható, hiszen rendszeresen közlekednek szárnyashajó járatok Esztergomba a város érintésével, Visegrádról pedig akár sétahajóval is érkezhettek Vácra. Mit gondoltok? Belefér egy mesés váci hajókirándulás a programba?

Ha pedig a Naszályt szeretnétek bebarangolni, mi csak biztatni tudunk benneteket, nem beszélve arról, hogy a Násznép-barlang is mennyire izgalmas úti cél.

Egy könnyed városnéző kirándulás a gyerekek és az idősebbek számára sem jelent nagy kihívást, ám annál nagyobb élmény! Vágjatok bele! Elvégre egy hosszú hétvége Vácon tényleg minden korosztály számára remek szabadidős program!

Násznép-barlang Vác

Vizes élmények, vízparti séták

A békés Ligeti-tó, a mesebeli Duna-part, a romantikus sétányok és a vízparti naplemente mind-mind csodás élményt ígér. Ezek a vizes élmények csak még izgalmasabbak lehetnek számotokra, ha esetleg kipróbáljátok a sárkányhajózást, vagy biciklire pattantok, és többször is végigtekertek a tó körül, illetve a sétányokon.

Tipp!

A gyerekeket semmiképpen se hagyjátok otthon, hiszen kismotoron kerekezve ugyanolyan szuper élmény felfedezni a “vizes helyeket”, egy roller pedig igazi jolly joker lehet Vácon!

A Ligeti-tóról és a Duna-partról ITT már írtunk nektek korábban, ehhez csak annyit tennénk hozzá, hogy nyáron fürdőruha nélkül nagy hiba elindulni a városba, hiszen a váci strandon remek érzés csobbanni egyet a rekkenő hőségben!

Figyelem!

2019. június 8.-án (szombati) napon nyit a Váci Strand, tehát már akár most hétvégén is nyugodtan tesztelhetitek!

Ligeti-tó Vác, hosszú hétvége Vácon

Váci szoborpark a Duna-parton

Felkerestétek már a szoborparkot Vácon? Nem? Akkor éppen itt az ideje! Egy vízparti sétát érdemes összekötni Nagy Sándor szobrászművész alkotásainak megtekintésével, annál is inkább, mert a művész 60 évtizedes munkásságát ölelik fel.

A XX. század második felében, a XXI. század első két évtizedében dolgozott mester nagyméretű, kőbe faragott alkotásainak válogatott műveit 2019 tavaszától nézhetitek meg Vácon!

Váci szoborpark, hosszú hétvége Vácon

Éttermek és fagyizók – Kulináris élmények Vácon

Ha elfáradtatok a kirándulásban, vagy a történelmi sétában, és a múzeumokban is sok-sok érdekességet láttatok, ideje megtömni a hasatokat jobbnál jobb finomságokkal. Vácon szerencsére ezer és egy hely vár benneteket, nektek csak el kell dönteni, mihez is lenne igazán kedvetek.

Gasztro tipp!

Ha nem ismeritek elég közelről Vác éttermeit, ide kattintva adunk nektek néhány remek tippet!

Fagyizót – szerencsére – szinte minden ötödik lépésnél találtok, ugyanis szuper rafinált ízvariációkat tesztelhettek sétálgatás közben! Egy hosszú hétvége Vácon fagyi nélkül számunkra elképzelhetetlen!

Vác étterem

Ha eddig is imádtátok a Város bájos nyüzsgését, akkor ezután a hétvége után garantáltan eszetekbe jut a gondolat, hogy érdemes lenne körülnézni az eladó lakások háza táján. Ugye igazunk van? Már a fagyi is igen meggyőző!

Töltsetek minél több időt Vác csodás városában, és szerezzetek minden alkalommal egyre több és több életre szóló élményt! Készülj Vác, megyünk!

Témába vág

10 bakancslistás látnivaló Verőce környékén Zötykölődtünk a vonaton, százszor, ezerszer is talán Nagymaros felé, és mindig elsuhant mellettünk a Verőce tábla anélkül, hogy Verőcén egyszer is le...
5+1 népszerű kirándulóhely Esztergom környékén Történt egyszer néhány évvel ezelőtt, hogy felültünk egy kirándulóhajóra, hogy egy kicsit kikapcsolódjunk Esztergomban. Bár akkor már évtizedek óta i...
TOP 3 úti cél! Kirándulás gyerekekkel Budapest környékén Már a hátizsákban lapulnak a szalámis zsömlék, a csemeték az ajtóban toporognak, ti pedig indulásra készen várjátok, hogy felfedezzétek azokat az úti...
Egynapos kirándulás Vácon – Váci városnézés! Történt egyszer, hogy egy hétvégi napon elhatároztuk, hogy felkapjuk a turista szemüveget, és bár már vagy ezerszer jártunk a városban, de most megné...
5+1 kalandos sportprogram Vác környékén Éppen azon gondolkodtok, hogy mi jót csinálhatnátok Vácon és Vác környékén, ami mozgalmas, hangulatos és egyben vagány időtöltés? Ne menjetek tovább,...
Szarvasbőgés a Pilisi Parkerdőben – ne hagyd ki! A Pilisi Parkerdő több erdészeténél idén is vezetett túrákon hallgatható és figyelhető meg a szarvasbőgés, ami az erdőkben szeptembertől október elej...
Nagymaros-Dömös túra – Minden korosztálynak! Külön-külön talán ezerszer felkerestétek már Nagymaros és Dömös legszebb túraútvonalait, látnivalóit és titkos zugait, de vajon eszetekbe jutott már ...
Hajóval Zebegénybe? 10 érv, miért ne hagyd ki! 1000 és 1 érv szól amellett, hogy miért remek ötlet egy kirándulóhajó vagy szárnyashajó fedélzetén felfedezni a Dunakanyart. Szentendre, Esztergom és...
Nyári hűsölés a Szentendrei-sziget bűvöletében A Nyár a szigeten Csukás István nagysikerű regénye, amelyből 1975-ben ifjúsági film is készült, méghozzá Bánhidi László és Kaló Flórián közreműködésé...
TOP10 hajókirándulás gyerekekkel – Úti célok! Gondoltátok volna, hogy a hajókirándulás gyerekekkel nem csupán egy néhány órás program, hanem széppé és izgalmassá teheti az egész napotokat? A köve...