Blog

Kiránduljunk a Dunakanyarban

Hová kiránduljunk a Dunakanyarban tél végén?

Bár már érezzük a tavaszi nap első sugarait, mégis hűvös az idő és az igazi tavaszra még várni kell egy kicsit, de ez ne gátoljon meg senkit hogy a Dunakanyarba utazzon. Most néhány tippet is adunk hogy hova kiránduljunk a Dunakanyarban!

Kiránduljunk a Dunakanyarban!

Az ország egyik legkedveltebb kirándulóhelye kétségkívül a Dunakanyar, így nem csupán tavasszal, és a meleg nyári hónapokban, de télen is sok helyre érdemes ellátogatnunk. Minden évszaknak megvan a maga szépsége, ilyen formán minden településen találhatunk érdemes helyet a kirándulásra.

Hirdetés

A bejegyzésben most négy ilyen célpontot ajánlok a kimozdulni vágyók figyelmébe!

Visegrád és környéke kirándulás

Ha egy csodálatos kirándulós napra vágyunk, mindenképpen érdemes Visegrádra ellátogatni. A Salamon torony, a Mátyás Palota, a Telgárthy rét, a Mogyoróhegy mind-mind olyan célpontok, ahol elfeledkezünk a mindennapok bosszúságairól, és feltölthetjük magunkat energiával.

A Fellegvár felé menet, ha lenézünk a hegyről a Dunakanyarra, páratlan látvány fogad minket, ami még szebb naplementekor. Minden évszakban más színben, illatban gyönyörködhetünk, így érdemes évente akár többször ide látogatni.

Visegrádi panoráma a Dunakanyarra

Vác és környéke kirándulás

Akik ritkán járnak Vácon és a környékén, azoknak mindenképpen érdemes ide ellátogatni, hiszen rendkívül jó a közlekedés vonattal Budapestről, és komppal is átkelhetünk a Dunán Tahitótfalunál. Vác igazi gyöngyszem lett az elmúlt években, a felújított központi tereken rengeteg turistával találkozhatunk.

Remek kikapcsolódás a sétálóutcán végigsétálni, ahol számos apró étterem és cukrászda vár minket. Mindenképpen érdemes megnézni az Alsóvárosi Nagyboldogasszony Püspöki Székesegyházat és az előtte lévő teret, ahol egy pici termelői piacon ráadásul különlegességekre bukkanhatunk. Mi házi készítésű sajtot és kolbászt is vásároltunk az árusoktól.

Váci székesegyház

Szentendrei-szigeti kirándulás

Ha semmi másra nem vágyunk, csak csendre, akkor ne gondolkozzunk sokáig, látogassunk el a Szentendrei-szigetre. Akár a béke szigeteként is emlegethetnénk, hiszen a város zajától, a kipufogógázoktól messze, a tiszta levegő és kedves falusi vendégszeretet fogad.

Pócsmegyeren a töltésen üldögélve hosszú órákon át nézhetjük a csordogáló vizet, és a szemben elhelyezkedő Leányfalut, míg a surányi oldalon napoztathatjuk az arcunkat télen, míg nyáron fürdésre is van lehetőségünk. Biciklivel is érdemes körbejárni a szigetet, nincsenek nagy szintkülönbségek, és a Kisoroszi szigetcsúcsról fantasztikus visegrádi és nagymarosi látkép tárul elénk.

Hajókázás a Dunakanyarban

Szentedre a Dunakanyar kapuja, míg Esztergom a Dunakanyar legészakibb városa. A kettő között amellett, hogy busszal is közlekedhetünk, lehetőség van sétahajózásra is, ami sokkal szebb oldalát mutatja meg a Dunakanyarnak.

A festők városában a keskeny macskaköves utcákat járva gyönyörködhetünk Szentendre nevezetességeiben, és ezt követően hajóval ellátogathatunk Esztergomba, ahol a Bazilika (Nagyboldogasszony – és Szent Adalbert – főszékesegyház) megtekintésén kívül, átsétálhatunk a Mária Valéria hídon Párkányba. A szlovák oldalról fantasztikus képeket készíthetünk Esztergomról.

Esztergomi Bazilika

Az általam felsoroltakon kívül természetesen számos hely akad még, ahova mindenképpen érdemes ellátogatnunk a Dunakanyarban. Úgy is fogalmazhatunk, hogy mindegy, hogy itt születtünk vagy csak turisták vagyunk, sosem ismerhetjük ki eléggé a Dunakanyar szépségeit, érdemes ezért minden alkalmat megragadni ezeknek a szépségeknek a felfedezésére.

Megosztás: