Blog

autós túracélpont a Dunakanyarban

TOP 5 őszi autós túracélpont a Dunakanyarban

Autóba szállunk, hogy kiélvezzük a Dunakanyar szépségeit, felfedezzük a rég nem látott kedvenc helyeket, és ismerősként üdvözöljük a látnivalókat. Van még hely a kocsiban, szálljatok be bátran, és gyertek velünk a túrára. Nem fogjátok megbánni! Következik a legjobb 5 autós túracélpont a Dunakanyarban.

A következő helyeket egészen egyszerűen azért szeretjük kizárólag autóval megközelíteni, mert kényelmes. No, ez persze nem azt jelenti, hogy az autó ablakához nyomjuk az orrunkat, és onnan kémleljük a tájat. Igenis sokat gyalogolunk egy-egy ilyen túra során, csak nem az oda vezető utat járjuk végig, hanem a környéket. Kényelmes cipőre, és megfelelő öltözetre az ilyen alkalmakkor is szükségetek lesz, de az sem árt, ha a csomagtartóba bedobtok egy pár nyársat, egy kevés szalonnát, vagy egy kisebb bográcsot.

Hirdetés

Kemence

Kemence az egyik kedvenc helyünk a Börzsönyben, reméljük – ha még nem jártatok itt – mindenképpen felírjátok a listátokra. Autóval bejárhatjátok az egész környéket, ha pedig leparkoltok, sétálhattok az erdőben, vagy a patakparton. Itt található Magyarország egyetlen, kizárólag önkéntes munkával működtetett kisvasútja. A vonatozás hatalmas élmény, ezért semmiképpen se hagyjátok ki a programból, ha erre kocsikáztok. A végállomáson vasúttörténeti gyűjtemény található, ahol minden kérdésetekre választ kaphattok a Kisvasutak Baráti Köre Egyesület önkénteseitől.Fényképezőgépet érdemes magatokkal vinni, mert remek képeket lehet készíteni, főleg ősszel!

Szobról egy kényelmes, félórás kocsikázással Kemencére érhettek, de érdemes megállni útközben több helyen is, élvezni a csendet és a tiszta levegőt. Kisbabával is nyugodtan útnak indulhattok, ennél jobb helyet keresve sem találhattok egy pihentető, babakocsis szunyókáláshoz!

Kemencei kisvasút

Pilismarót, Duna-part

Ez a partszakasz meglehetősen nyugodt az őszi évszakokban, ezért bátran ajánljuk azoknak, akik egy kis csendre vágynak. Gondoltatok már arra, hogy felkerekedtek, és bejárjátok a Duna partját egy kockás pléddel, egy termosz forró teával és mondjuk Fifivel, a kutyátokkal? Ha nem, fontoljátok meg a lehetőséget, több érdekes dologgal is találkozhattok. Az egyik ilyen a hajótemetőHatalmas, rozsdás hajók állnak a Pilismaróti öböl egyik szegletében, melyek látványa mélyen bevésődik majd az emlékezetetekbe. Feltétlenül nézzétek meg!

Pilismarót központjából kell lekanyarodni a Bajcsy-Zsilinszky úton, amiből kisvártatva Dunapart utca lesz. Innen már mindenhova oda fogtok találni. Sőt, ha eltévedtek, további gyönyörű helyeket fedezhettek fel!

Pilismaróti hajótemető

Szentendre, Skanzen

A Skanzen Szentendrén, a Sztaravoda-patak völgyében fekszik, ide autóval a legegyszerűbb jönni, de nem kell túlságosan hosszú útra készülnötök. A múzeum 60 hektáros területen 312 kiállítási épülettel vár benneteket, tehát nyugodtan szánjatok rá egy egész napot a kirándulásra és a nézelődésre. Ha gyerekekkel érkeztek, az egészen kicsik biztosan élvezik majd a Csodacsűrt, és a Mesekert játszóteret. Nézzetek utána, hogy mely napokon hogyan közlekedik a Skanzen vonat, mert ezzel könnyedén megközelíthetitek majd valamennyi tájegységet! Hazafelé azért ugorjatok be a városközpontba egy jó sütiért vagy egy kapucsínóért, de biztosak vagyunk benne, hogy egy kis szuvenír is bekerül majd a táskátokba.

Szentendrei Skanzen

Bánki-tó

Ha ide szeretnétek kirándulni, készüljetek fel arra, hogy legalább egy hétig haza sem akartok majd menni. Maga a  nem túlságosan nagy, hiszen csak 7 hektáron fekszik, ám körülötte nagyon sok elfoglaltságot találhattok magatoknak. Persze horgászhattok is a környéken, ha ehhez van kedvetek, de a közeli kalandparkban kipróbálhatjátok a mászópályát is, teniszezhettek, tollasozhattok és lóghattok a levegőben egészen magasan, akárcsak a kötéltáncosok. A számos panzióban és magánszálláson nagyjából 6000-10000 Ft között mozog egy éjszaka/2 fő, de akár wellnessezhettek is a környéken.

Bánki-tó

Búbánatvölgy

Búbánatvölgy a Szamár-hegy és a Hosszú-hegy közötti völgyben húzódik észak-déli irányban a Duna–Ipoly Nemzeti Park határán. Nagyon fogjátok szeretni, ha felfedezitek, mert ennyi tó egy helyen csak remek élményeket rejthet magában. A legfontosabb, hogy ha szerettek horgászni, hozzatok magatokkal pecabotot, mert a karácsonyi halászléhez bőven akad ficánkoló jelentkező bármelyik tóban. Labdázáshoz, bográcsozáshoz, szalonnasütéshez és futáshoz Búbánatvölgy a legjobb túracélpont, mert könnyedén megközelíthető, mégis csendes, félreeső helyen van, így került a legjobb autós túracélpont a Dunakanyarban című listánkba.

BúbánatvölgyAz a jó az autós kirándulásokban, hogy sokszor teljesen máshova lyukadtok majd ki, mint ahova eredetileg akartatok érkezni. Ha belefér az időtökbe, kocsikázzátok körbe az egész Dunakanyart, gyűjtsetek ötleteket a későbbi túrákhoz, és töltsétek itt a következő hétvégéket. Rengeteg szabadtéri program, sport- és kulturális esemény lesz még idén a településeken! Guruljátok bátran körbe a térséget!

Megosztás: