Blog

Tó Wellness Hotel Bánk

Szállás autó nélkül – vonattal és busszal elérhető szállások

Olyan szálláshelyet kerestek, ahova autó nélkül, akár vonattal vagy busszal is könnyedén eljuthattok, ráadásul a Dunakanyar legszebb részén fekszik? Akár családdal, akár barátokkal kerestek kikapcsolódást, akár kutyás kiránduláshoz kerestek szállást, mindenképpen jó az irány! Szállás autó nélkül – mutatjuk, hol érdemes esténként szalonnát sütni egy-egy élményekben gazdag nap végén! A Dunakanyar csak rátok vár!

Szállás autó nélkül – busszal elérhető szálláshelyek

1. Gréti Wellness és Gyógypanzió Leányfalu

Gréti Wellness és Gyógypanzió

A panzió Leányfalun található, a település Szentendre és Tahitótfalu község között fekszik. A szállás tökéletes választás, ha bensőséges hangulatra, csendre és nyugalomra vágytok, de szívesen sétálnátok azért egyet a környéken.
A vendégek visszajelzése alapján a wellness részleg medencéi és szaunái valódi élményt ígérnek télen-nyáron.

A bababarát szálláshelyen 3 éves korig ingyenes az ellátás, a légkondicionált épületben a wifi szintén ingyenes. A panzió kutya- és macskabarát, tehát a kis kedvenceket sem kell otthon hagyni, ha pedig kipróbálnátok a Leányfalu Termálfürdő szolgáltatásait, ahhoz is csak 800 métert kell gyalogolni.

Tipp!

A panzió a Leányfalu, Erkel Ferenc utca nevű buszmegállótól 2 perces sétára található!


2. Vár Hotel Kastélyszálló

Vár Hotel Kastélyszálló Visegrád

Ha egy olyan szálláshelyen szeretnétek pihenni, amely egykor a Görgey család vadászkastélya volt, akkor a Vár Hotel Kastélyszálló lesz a tökéletes szállás számotokra Visegrádon. A Salamon-torony közelében álló épülettel szemben található a visegrádi Hajóállomás, ahonnan kora tavasztól késő őszig kiránduló- és sétahajó járatok indulnak Esztergom és Budapest felé.

A bababarát, macska- és kutyabarát hotel saját étteremmel, nyári kerthelyiséggel, pinceborozóval, és wifivel vár benneteket. A szálláshely wellness részlegében infraszauna, hideg vizes úszómedence és kültéri pezsgőfürdő teszi kellemesebbé a kikapcsolódást.

Tipp!

A hotel a Visegrád, Hajóállomás nevű buszmegállótól 1 perces sétára található.


3. Mókus Ház Visegrád

Mókus ház Visegrád

A bájos vidéki nyaraló 400 m2 -es kerttel és bámulatos panorámával vár benneteket, a Salamon-torony és a Királyi Palota közelében. Baráti kiruccanáshoz tökéletes választás, 4 fő fér el kényelmesen az épületben. A kertben nagyszerű élmény sütögetni esténként, vagy meginni egy pohár bort a Dunát nézve.

Aki aktív kikapcsolódásra vágyik, annak jó hír, hogy busszal innen a visegrádi gokartpálya és kalandpark is elérhető, de a Sibrik-dombhoz, a Fellegvárhoz és a bobpályához is érdemes túrázni. Nincsenek elérhetetlen távolságra, ráadásul az erdőben megismerkedhettek a helyi élővilággal is.

Tipp!

A ház a Visegrád, Hajóállomás nevű buszmegállótól 1-2 perces sétára található. Ha a célotok egy szállás autó nélkül, ez a kis ház éppen megfelel majd a pihenéshez!


4. Dunazug Apartmanház Dömös

Dunazug Apartmanház Dömös

A négy lakásos otthonos, családias szállás saját fürdőszobával, nappalival és jól felszerelt konyhával, ingyenes wifivel, nyáron pedig klímaberendezéssel vár benneteket Dömös legszebb részén. A Szent Mihály-hegy és a Remete-barlang látványa garantáltan meggyőz arról, hogy jó helyen jártok!

A szálláshely kiváló választás azoknak, akik a Rám-szakadékban és a Prédikálószéknél szeretnének túrázni, de a dömösi révátkelőnek köszönhetően Nagymaros és Zebegény is karnyújtásnyi távolságra van. Az apartman zárt udvarban grillezési, és főzési lehetőséget is biztosítanak a tulajdonosok.

Tipp!

Az apartman a Dömös, Hajóállomás nevű buszmegállótól 7-9 perc kényelmes sétára található, de akár hajóval, kajakkal, kenuval is meg lehet közelíteni.


5. Bükkös Hotel & Spa Szentendre

Bükkös Hotel & Spa Szentendre

A 4 csillagos felnőttbarát wellness hotel Szentendre történelmi belvárosában fekszik. Szuper választás, ha szeretnétek egy kicsit közelebbről is megismerkedni a város múzeumaival, éttermeivel, kirándulóhelyeivel, vagy csak reggel és este szívesen tennétek egy könnyű sétát a Duna-parton. A Skanzen helyi autóbusz járattal közelíthető meg.

A wellness szolgáltatásoknak köszönhetően kellemesen ellazultok majd a hotel bioszaunájában, finn szaunájában, infraszaunájában, és jeges szobájában, de a dézsa, a gőzkamra, a jakuzzi és a masszázsok is felejthetetlen élményeket ígérnek.

Tipp!

A hotel a Szentendre, Bükkös patak nevű megállóhelytől 7-9 perces sétára található.


+1. Tó Wellness Hotel Bánk

Tó Wellness Hotel Bánk

A Tó Wellness Hotel a Bánki-tó partján helyezkedik el, családi kikapcsolódáshoz, romantikus hétvégéhez remek választás. A csend és a friss levegő itt garantált, a teljesen felújított, légkondicionált szobák mellett már csak a wellness részleg nyújt nagyobb kényelmet.

A szálloda 700 nm-es wellness-centrumában belső élménymedencék, pezsgőfürdők, finn- és infra szauna, gőzkabin, tepidárium, kneipp-taposó, és fitneszterem vár benneteket.

A tóra néző panorámás étteremben a klasszikus magyar ízek mellett modern wellness-orientált fogásokat is kóstolhattok, de a borbárt is muszáj lesz tesztelnetek!

Tipp!

A hotel a Bánk strandfürdő buszmegállótól 2 perces sétára található.

Szállás autó nélkül – vonattal elérhető szálláshelyek

1. Hotel Visegrád

Hotel Visegrád

A Hotel Visegrád Visegrád központjában fekszik, könnyű sétatávolságra a Királyi Palotától, a Salamon-toronytól, és a Hajóállomástól. A szobák többsége részben a visegrádi Fellegvárra, részben a Dunára enged szabad kilátást. A szálloda wellness részlegének uszodája, pezsgőfürdője, szaunái és napozókertje segít a feltöltődésben.

A bababarát szálláshely szuper választás családi kikapcsolódáshoz, de egy baráti kiruccanáshoz is érdemes itt szállást foglalni. Számos helyre túrázhattok a környéken, a Fellegvár, az Apátkúti-völgy, és a Mogyoróhegy csakúgy remek úti cél, mint a Duna túloldalán található Julianus-kilátó és Remete-barlang.

Tipp!

A szálláshelyet a legkönnyebben vonattal lehet megközelíteni. A Nagymaros-Visegrád megállóhelynél kell leszállni a vonatról, onnan 3-4 perces sétára található a Visegrádi rév, a révvel átkelve pedig 1-2 perc séta a hotel.


2. Al-Ma-Lak Vendégház Nagymaros

Almalak Vendégház Nagymaros

Nagymaroson kerestek szállást, mert szívesen kirándulnátok a környéken? Akkor az AL-MA-LAK csodás választás lesz számotokra, ha a családdal, barátokkal érkeznétek. A szálláshely télen és nyáron remek lehetőségeket kínál, mert a szürke hétköznapokból menekülést nyújt.

A ház tornácára esténként kiülhettek egy kicsit beszélgetni, a kertben pedig a szalonnasütés lesz a kedvenc hobbitok. Jól is fog esni egy nagy túra után, akár a Julianus-kilátó az úti cél, akár a Törökmezői tanösvény, vagy Zebegény legszebb része.

A vendégház a Nagymaros nevű vasútállomástól 7-9 perces sétára található.


3. Veranda Vendégház Verőce

Veranda Vendégház Verőce

A légkondicionált vendégház Verőcén fekszik, Kismaros és Vác között. Akár barátokkal, akár a családdal érkeztek, imádni fogjátok a hangulatos kertjét, ahol bográcsozhattok is. A wifi ingyenes, a szálláshoz pedig konyha is tartozik. Ha szívesen bicikliztek, akkor ez a szállás igazi kuriózum lesz számotokra, mert ingyenes kerékpárokkal vár benneteket.

Ha városnézésre vágytok, vonattal hamar átértek Vácra, ahol megnézhetitek a székesegyházat, a Fehérek templomát, és a város számos múzeumát. Nagymaros és Zebegény szintén közel van, a Börzsöny pedig több kilátóval, és tanösvénnyel csalogat benneteket.

Tipp!

A vendégház a Verőce nevű vasútállomástól 12 perces könnyű sétára található.


+1. Kabóca Vendégház Vác

Kabóca Vendégház Vác

A váci szálláshely nagy kerttel, grillezési lehetőséggel és terasszal vár benneteket Vácon, ahol a városnézés mellett kipróbálhatjátok magatokat a vízi sportokban és a kerékpározásban is. A Váci révvel átkelhettek a Szentendrei-szigetre, ahol a bicajokkal felfedezhetitek Kisoroszi, Tahitótfalu, Pócsmegyer és Szigetmonostor legszebb részeit, de akár Gödre is eltekerhettek.

A szálláshely remek kiindulópont az aktív sportos kalandokhoz, és természetesen a túrákhoz is. A Naszály tárt karokkal vár.

Tipp!

A vendégház Vác vasútállomástól 15 perces sétára található, útközben megnézhetitek a főteret, a Fehérek templomát és a diadalívet is.


Hirdetés

Megtaláltátok a tökéletes szálláshelyet? Ugye, hogy egy szállás autó nélkül nem is olyan nagy kihívás a térségben? Pakoljatok be a bőröndbe, és irány a friss levegő, a végtelen panoráma, a Pilis és a Börzsöny!

Megosztás: