Blog

Naphegy Vendégház

Naphegy Vendégház: mesebeli erdei vendégház Zebegényben!

Hosszú hónapokkal ezelőtt bukkantam rá a zebegényi Naphegy Vendégház névre keresztelt erdei csodára. Szerelem volt első látásra… Megláttam és tudtam, hogy ebbe az erdei házikóba el kell jönnünk hármasban. A “mikor” persze még kérdéses volt, de éreztem, hogy nekünk ez KELL!

Hirdetés

Kell, hogy le tudjunk lassulni, hogy egymásra, csakis egymásra tudjunk figyelni és hátrahagyjuk kicsit a nyüzsgést. Aztán jött a Karácsony, ami szerintem abszolút erről kellene szóljon, de nyilván nem kivitelezhető és persze végigrohantuk az egész ünnepi időszakot, hogy minden rokonhoz eljussunk. Nem panaszkodom, de azért hiányzott a meghittség, a varázs. Meg is beszéltük, hogy jó lenne ezt januárban valahogy bepótolni. Becsuktam a szemem, és elképzeltem ahogy odakint nagy pelyhekben esik a hó, fehérbe burkolózik a táj, bent pedig a lágy zeneszót a tűz pattogása teszi  még romantikusabbá! Talán giccsesen hangzik, de ilyen “pótkarácsonyt” szerettem volna.
Naphegy Vendégház terasza

Naphegy Vendégház – Zebegény

Végülis úgy alakult, hogy tényleg sikerült január közepén egy kicsit elszöknünk a mindennapi rohanásból, méghozzá nem is akárhova, hiszen a Naphegy Vendégház – Zebegénybe szólt foglalásunk (a vendégértékelések alapján már nagyon vártam hogy megérkezzünk).A házhoz egy kis erdei földúton lehet eljutni, amitől kicsit megijedtem a szakadó hó miatt, de végülis sima ügy volt a bejutás. Mikor megérkeztünk kivettem Lilit a kocsiból és gyorsan felfutottunk a teraszra. Csend volt, csak az erdő susogása és a friss hó ropogása hallatszott. Hirtelen olyan nyugalom öntött el, amit Nektek is szívből ajánlok.
Naphegy Vendégház szobor
Sokat nem ácsorogtunk kint akkor, mert hát ezt a meseszép házat fel kellett fedezni. Egy nagy légtér az egész, hatalmas belmagasság, galéria, kicsi konyha és fürdő, természetes anyagok és színek. Tökéletesen passzol az itteni erdei hangulathoz.
Naphegy Vendégház belülről
Itt semmi sem a tucat kategória. Nagyon figyeltek az apró részletekre, látszik hogy minden négyzetcentimétert gondosan megterveztek, kiviteleztek. Imádtam a különleges ázsiai bútorokat, a kályhát, a dézsa kádat és persze az egyedi faragott fürdőszoba ajtót is.
Naphegy Vendégház fürdőszoba

Harmónia

A kertkaput átlépve minden úgy lett kialakítva, hogy jól érezd magad. Az ágyon fekve olvashatsz egy jó könyvet, vagy egyszerűen csak a plafont nézve elmélkedhetsz az élet nagy dolgain.
A tökéletes pillanatok gyakran a legváratlanabb helyzetben érnek. Megesett, hogy az udvart nézve elbambultunk néhány percre, majd összemosolyogtunk, hogy ez a csend és a várva várt hóesés mennyire magávalragadó tud lenni.
Naphegy Vendégház terasza

Nyugalom

Semmi pörgés, végre! Valahogy Lili is érezte ezt. Teljesen lekötötte a kinti hó látványa és a házban felfedezhető új dolgok. Egyébként sem vagyok híve, hogy a gyerekeknek folyton valami attrakció kellene, nyüzsgő játszóház, stb.Nyilván néha jó, de igyekszünk inkább mi lekötni, együtt játszani, hülyéskedni, énekelni… Vele lenni. És ilyen helyeket megmutatni neki. Persze hogy még kicsi, hogy értékelje az itteni belsőépítészeti remeket, de azt pontosan érezte, hogy hármunknak most nagyon jó.
Naphegy Vendégház

Kirándulás

Mivel a ház az erdőben van, így bármelyik évszakban is érkeztek, mindenképp érdemes egy kicsi sétát beiktatni, szóval készüljetek túracipővel. Második nap mi is így tettünk, magamra kötöttem Lilit és végre megnéztük Zebegény téli arcát. Ez a hely tényleg gyönyörű, sosem tud unalmas lenni. Rövid kis erdei sétánk után még kimentünk a főúthoz, hogy kicsit a Dunát is lássuk.
Naphegy Vendégház bejárata
Nem egy hosszú túra a háztól oda kijutni, ugyanis húzódik egy gyalogos alagút a vasút alatt, amin keresztül át tudtok vágni és nem kell az erdőben hosszan kisétálni, így naplemente után is könnyen elérhető a falu. Végül akkora köd volt, hogy „Dunalátogatós” tervünkről hamar letettünk és a pihenés mellett döntöttünk.
A séta után visszaérve egyébként akár bográcsozhattok is a kertben (van kialakított hely és tűzifa) vagy társasozhattok bent a házban (vannak játékok is!) egy pohár bor mellett. Wi-Fi és mikró nincs, nem is valók ilyen helyre
Naphegy Vendégház
Mi ugyan hármasban érkeztünk, de gyorsan összeszámoltuk, hogy tulajdonképpen négyen (kisgyermekkel 5-en) is simán elférhetnek itt, így egy kisebb családi/baráti összejövetel vagy akár egy szolidabb lány- vagy legénybúcsú simán elképzelhető itt. Jól hangzik, nem?
Szóval Zebegény… Naphegy Vendégház… Minket elvarázsolt!
Szerintem gyertek el és töltődjetek fel a Dunakanyar friss levegőjén Ti is!Elérhetőségek:

Cím: 2627 Zebegény, Naphegy Vendégház, Naphegy utca.
E-mail: naphegyvendeghaz@gmail.com
Telefon: +36 70 708 2598 / Rabóczki Judit

Zebegényi szállások

Zebegényi látnivalók

Megosztás: