Blog

Bodza Vendégház Verőce

Bodza Vendégház – tornácos parasztház Verőcén!

Több hónapja, talán egy éve is van már, hogy először beszélgettünk Lacival és Ágival, a verőcei Bodza Vendégház megálmodóival. Idő közben többször is leveleztünk, ill. telefonon is egyeztettünk, de a találkozót csak nem sikerült összehozni. Egészen november közepéig!

Hirdetés

Cseppet sem bánjuk az időzítést… A hosszúra nyúlt ősz végére sikerült időpontot egyeztetnünk 2 éjszakára, így volt szerencsénk megtapasztalni a zúzmarás verőcei reggeleket, a korai sötétedés pedig romantikus hangulattal töltötte meg a kis tornácos vendégházat. Érkezést követően gyorsan felmértük a viszonyokat, váltottunk néhány szót Ágiékkal, majd Zsófi és Lili lepihentek kicsit, én pedig elindultam felfedezni a falut.

Verőcei - Bodza VendégházVerőce felfedezése

Bevallom, kicsit felkészületlenül érkeztünk Verőcére, legalábbis „ellátmány” szempontból biztosan. Konkrétan nem vittünk magunkkal semmi ennivalót, de ez lassan megszokottá válik nálunk, hiszen az állandó kapkodásban jellemzően a kaja az utolsó szempont.
Verőce szerencsés választás a hozzánk hasonló felkészületlen vendégek számára.A vendégháztól néhány perc sétára gyakorlatilag minden megtalálható:

 jól felszerelt, hosszan nyitva tartó szupermarket
 olyan hentesüzlet (Tibesz), melyhez hasonló termékekért Budán vagyonokat képesek kifizeti
⇒ korrekt zöldséges (rögtön a hentes mellett)
⇒ több étterem, melyek közül mi a Zöld Disznó Bisztrót teszteltük (5-ös!), a dunai panoráma pedig grátisz

Verőcei Duna-part

Esti séta a parton

A felsoroltakon kívül találtok halast, lángosost és kb. mindent amire szükségetek lehet. Ha már ennyire leragadtunk a gasztronómiánál, érdemes körülnézni egy kicsit a „Verőce” táblán túl is. Mi a Nagymarosi Termelői Piacot vettük célba szombat délelőtt, hiszen ritkán jutunk Nagymarosra ilyen korai órákban, viszont a piacot imádjuk, pláne ha ilyen jó portékák közt tudunk válogatni. Szolidak voltunk, vettünk 10 liter almalevet, sajtot, szalonnát, pogácsát, tököt és még egy csomó finomságot. Zsófinak a piacozás egyébként is a szíve csücske, most viszont egy néni külön bearanyozta a napját, amikor is 10 percig dícsérte a Liliputi hordozós kabátját, amiben a 8 hónapos pocakja is kényelmesen elfér!

Nagymarosi Termelői PiacBodza Vendégház

Kanyarodjunk vissza a vendégházhoz, hiszen az igazi élmények csak most következnek!
Szóval adott egy kb. 100 éves tornácos parasztház, közel a település központjához, egy csöndes kis egyirányú utcában. Az utcáról nyíló kapun átlépve gondozott kertbe érkezünk, ahol a gyermekek kedvükre játszhatnak, az idősebbek pedig évszaknak megfelelően koktélt szürcsölve napozhatnak valamelyik függőágyban, vagy épp forraltbort szorongatva gondolkodhatnak az élet nagy dolgain.

Idilli az egész, pedig bent még nem is jártunk…

Bodza Vendégház udvar

A ház gyönyörű. Félreértés ne essék, ez nem egy palota, sem pedig egy giccses kiegészítőkkel teletűzdelt tematikus szálloda.

Ez egy hamisítatlan 100 éves tornácos parasztház!

A küszöböt átlépve egy tiszta és rendezett porta fogadott minket. Tágas előtér, ahonnan a fürdő és a nagyszoba ajtaja nyílik. Az előszoba köveibe a következő évszámot vésték: 1757. Mint kiderült, ezek a Diósgyőri várból kerültek Verőcére. A fürdő tágas, tele egyedi belsőépítészeti megoldással, melyek Laci keze munkáját dícsérik (itt legjobban a járólap tetszett, hiszen a mi 100 éves házunkon is olyan hódfarkú cserepek vannak, mint amivel itt a fürdőszoba talaja lett burkolva).

A nagyszoba gyakorlatilag a legfőbb élettér. Itt található egy jól felszerelt konyha, az étkező, a nappali és a háló is. TV nincs, de egy percig sem hiányzott. Próbáltunk nyitott szemmel járni, hogy minél átfogóbb képet tudjunk Nektek adni a házról, így természetesen feltűnt, hogy az épület külső és belső nyílászárói mind eredetiek, ahogyan néhány szuper bútort is sikerült megmenteni (restaurálni). A parketta sem laminált, kézzel csiszolt hajópadló van itt kérem szépen!

Bodza Vendégház konyha

Bodza Vendégház - fürdőszobaMiért ajánljuk?

Valljuk be, rengeteg szuper szálláshely van a Dunakanyarban, kezdve a vendégházaktól a 4 csillagos szállodákig. Miért ajánljuk mégis figyelmetekbe a Bodza Vendégházat? Mert…

olyan hangulata van, amilyet most a kanapén elképzeltek
⇒ a hűtőben Titeket is várni fog egy bodzaszörp és egy lekvár
⇒ Ági pogácsájának nincsen párja a Dunakanyarban
⇒ ár/érték arány = szuper
⇒ Facebook-on 32 ember értékelte 5 csillagra
⇒ AIRBNB-n 71-en értékelték 5 csillagra

Bodza Vendégház pogácsaBúcsúzóul a következő mondat futott ki a számon: Jó innen hazamenni! – és ezt most ne értsétek félre, nem a Bodza Vendégház okozta sokk beszélt belőlem. Egyszerűen hatalmába kerített egy kellemes érzés, amit vagy a ház, vagy úgy az egész hétvége hozott ki belőlem. Reggelente frissen ébredtünk, nyugodtan megreggeliztünk és kizárólag egymással foglalkoztunk. Talán a harmónia az a szó, ami a legjobban kifejezi ezt az érzést. Az értékeléseket olvasgatva ez az érzés egyébként általánosnak mondható, szóval ha ilyesmire vágytok, megtaláltátok!

Bodza Vendégház elérhetőségei:

Facebook oldal: kattints
Foglalás: +36 20 940 2893
Látnivalók Verőcén: kattints

Verőce, Bodza Vendégház – köszönjük az élményt, még visszatérünk!!

 

Megosztás: