Blog

Kerge Mókus Vendégház - Nagymarosi Vendégház

Nagymarosi vendégház, ahol átértékeled a reggel fogalmát!

Egy nagymarosi vendégház, 3 fő, egy éjszaka, és az a bizonyos pillanat, amikor átértékeled a „hétfő reggel” fogalmát! – erre mindjárt visszatérünk, de előtte nézzünk be egy kicsit a színfalak mögé.

Kerge Mókus Vendégház Nagymaros
Az utóbbi 1-2 évben valami furcsa és megmagyarázhatatlan átalakulásra lettünk figyelmesek Nagymaros kapcsán…
Azt korábban is tudtuk, hogy a Dunakanyar egyik legmenőbb strandja található itt, közvetlenül a Fellegvár árnyékában. Az sem számít újdonságnak, hogy a világ egyik legjobb chiliszósza Nagymaroson készül, hiszen évek óta nyeri a nemzetközi díjakat, és akkor még a nagymarosi termelői piacot nem is említettem…

Kerge Mókus Vendégház NagymarosA településről korábban kialakult kép akkor kezdett megváltozni a fejemben, amikor elmajszoltam egy tökéletesen megkomponált hamburgert a Piknikben. Majd szép sorban jöttek az impulzusok… La Fleur by Nora (virág, pasi szemmel is 5*), Bor-Piac (étel-ital), BTZ (evezés) és Sakura (süti-fagyi).

Ezek a vállalkozások minden túlzás nélkül olyan minőséget képviselnek, amitől néhány bőségben elkényelmesedett nagyvárosi ficcsúr is dobna egy hátast!

Ez mind fantasztikus, de valami még hiányzott… Kikerekedett egy Nagymaros névre keresztelt szülinapi torta, aminek eddig nem volt tűzijáték a közepén, de most megtaláltuk! 😉

Kerge Mókus Vendégház

Még tavasszal futottunk bele a Kerge Mókus Vendégház egyik Facebook bejegyzésébe, amit a név miatt rögtön vissza is pörgettem és tüzetesebben átnéztem. A terasz, a visegrádi panoráma és az igényes berendezés rögtön megfogott, ráadásul nem volt még kapcsolatunk egyetlen minőségi szálláshellyel sem Nagymarosról, ezért tárcsáztam is a feltüntetett számot és megbeszéltünk az őszi vendégéjszakánk paramétereit.

Kerge Mókus Vendégház NagymarosElérkezett a nap, irány Nagymaros!

Kicsi, ám folyamatosan növekvő létszámú családunk vasárnap délelőttje készülődéssel telt. Bepakoltunk minden szükséges holmit, ami egy 2 éves kislány és 7 hónapos terhes édesanyja számára elengedhetetlen. Szóval a fél lakást bepréseltük az autóba… 🙂 Annyit elárulhatok, hogy a cucc fele is sok lett volna, hiszen a Mókusban minden van. Az ágynemű és törölköző alap, de kérés nélkül kaptuk a következőket is: babaágy, babakád, etetőszék és Lili korához illeszkedő játékok (a sajátjait elő sem vettük, tehát jó volt a felhozatal). A konyha is tökéletesen felszerelt.

Kerge Mókus Vendégház Nagymaros

Nagymarosi vendégház – első benyomások

Parkolás után nagyjából 50 lépcsőfok vezetett fel a házhoz, ami kívülről semmi többet nem ígér egy igényesen karban tartott hétvégi háznál. Látszik, hogy a kertre is sok figyelmet fordítanak, hiszen a pázsit gyönyörű, a terület rendezett. Fényűzésnek nyoma sincs, egyszerűen jó érzés megérkezni és összerakni egy nosztalgiával átitatott képzeletbeli puzzle-t az ingatlan múltjáról. Az én esetemben a Vác melletti Nyulas képei ugrottak be ahol telkünk volt, és „Bözsi néni” szomszéd háza pont így festett kívülről. Ezeket a faházakat mindannyian imádjuk, rengeteg emlék köthető hozzájuk és bízom benne, hogy a jövőben is megmarad ez a bájos külső! Az ajtón belépve persze visszacsöppensz 2018-ba…

Kerge Mókus Vendégház Nagymaros

Más mint a képeken, és ez jó!

Az összes elérhető képet és információt begyűjtöttem a vendégházról, megérkezve mégis csalódás ért, persze pozitív értelemben. A ház sokkal nagyobb, mint amekkorának a fotókon tűnik. A küszöböt átlépve egy tágas, amerikai konyhás nappali fogad, ahol egy étkező is helyet kapott. A konyhaablakon kinézve a Duna, a Fellegvár és a Salamon-torony látványa fogad. A nappaliból nyílik egy franciaágyas hálószoba, egy emeletes ágyas kisszoba (felnőtt méret), és a fürdőszoba. Hangsúlyoznám, hogy a nagymarosi vendégház minden négyzetcentimére patyolat tiszta, pókoknak, pornak, vízkőnek nyoma sincs.

Vintage hangulat

A berendezés és a vendégház belső hangulata parádés.
A konyhában van egy kisszekrény a falra szerelve (nem nagyobb a tenyerednél), amit kinyitva egy villanykapcsolót találsz. Felfedeztünk 2 ősrégi gereblyét a házban, az egyiken borospoharak lógnak, a másik a fürdőszobában törölközőtartóként funkcionál. A fürdőszobába egy fából készült tolóajtón át vezet az út, ami szintén formabontó megoldás és tökéletesen illeszkedik a ház hangulatához. A konyhában található mozsár, szódásszifon, legalább száz éves sonkaszeletelő és megannyi érdekesség, amitől végül teljesen beleszerelmesedsz a házba. A személyes kedvencem, az evezőlapátra szerelt étkező világítás.

Kerge Mókus Vendégház Nagymaros

Nagymarosi vendégház – családoknak

Fentebb már említettem, hogy a vendégház tökéletesen gyermekbarát, minden szükséges eszközzel fel van szerelve, így nem szükséges a fél gyerekszobát Nagymarosra cipelni. Ahogy a videóban láthattátok, a kert is tartogat néhány meglepetést a gyerkőcök számára: gyerekszék, gyerekpad, homokozó, babaház, kréták és játékok. A kertet és a házat egyaránt élvezni fogják az apróságok, Lili éjfél felé aludt el, nagyon felpörgött a sok újdonságtól és a rá méretezett élményektől.

Kerge Mókus Vendégház

Kerge Mókus Vendégház Nagymaros

Párok és túrázók számára egyaránt ideális

Amennyiben romantikázni szeretnétek, esetleg túráznátok, vagy csak elvonulnátok egy kicsit a világ zajától, szintén jó helyen jártok! A ház egy nagymarosi zsákutca legvégén található, átmenő forgalom nincs, így tökéletes nyugalomban élvezhetitek a „falusi élet” előnyeit. Az Országos Kéktúra útvonala a háztól nem messze halad el, így a túrázás szerelmesei számára egy ideális szálláshely lehet a Kerge Mókus Vendégház.

Kerge Mókus Vendégház Nagymaros

Mitől is olyan különleges itt a hétfő reggel?

Hogy őszinte legyek, fogalmam sincs… Jobban mondva, nehéz megfogalmazni, de megpróbálom pontokba szedni:

  • szuper nagymarosi vendégház – itt biztosan kipihened magad
  • ébredés után pokrócba tekeredve forró teát szürcsölgetsz a teraszon, közben a Fellegvár és a Dunakanyar látványa kényezteti a szemedet
  • a friss levegőn játszol még egy fél órát a kislányoddal, kivételesen nem kapkodsz
  • útközben megálltok reggelizni a Sakurában, ami önmagában egy élmény
  • lesétáltok a Duna-partra néhány fotó kedvéért, de közben kacsázni kezdtek
  • még egy kávét rendelsz a halasnál miközben életre kel a játszótér

Nagymaros Duna-partNagymarosra érdemes több napot szánni, hiszen rengeteg szuper élményben lehet részetek, ha a településre látogattok. A Kerge Mókus Vendégház nálunk 5-ösre vizsgázott, minden szempontból csak ajánlani tudjuk Nektek! 🙂

Elérhetőségek:

Cím: 2626 Nagymaros, Pipacs köz 9.
Telefon: +36 20 385 2755
Facebook: kattints

Látnivalók a környéken

Megosztás: