Blog

Nagymarosi Zöld Napok

Közeleg a Nagymarosi Zöld Napok zárónapja!

Érdemes lesz hétvégén ismét Nagymarosra látogatni, hiszen részt vehettek a Nagymarosi Zöld Napok rendezvénysorozatának utolsó napján. A rendezvény hiánypótló, környezetbarát eseményként remélhetőleg már eddig is számtalan izgalmas zöld megoldással ismertetett meg benneteket.

A Zöld Napok célja, hogy a generációk közösen, együttes erővel lépéseket tegyenek a szelektív hulladékgyűjtés és más környezetbarát megoldások felé. Arra biztatunk benneteket, hogy március 9-én, szombaton vegyétek nyakatokba a várost, legyetek aktív részesei a programoknak, és tegyetek egy sétát Nagymaros gyönyörű vízpartján, vagy a Kálvária-domb környékén található gesztenyésben.

Nagymarosi Zöld Napok

Fotó: Váradi András

Nagymarosi Zöld Napok – Március 9.

Hála a Nagymarosi Zöld Napok színes programjainak, beszerezhettetek pár kincset a februári bolhapiacon, megtanultátok, miért fontos a komposztálás, és remélhetőleg sokkal kreatívabbak vagytok a konyhában is, hiszen tudjátok, hogy a megmaradt ételekből fenséges fogásokat készíthettek egy kis csavarral.

Az újrahasznosítás így az otthonotokban is könnyedén lehetséges a hétköznapok során, ez pedig nagy lépés a „zöldebb” életforma felé.

A rendezvénysorozat utolsó napján, március 9-én ismét érdemes lesz Nagymarosra látogatni, máris mutatjuk a fergeteges programkínálatot!

Szombaton 9-17 óráig muszáj lesz felkeresnetek a “Pucolj ki!” – Újrahasznosítók szabadulószobát, ahol nagyon sokat tanulhattok a szelektív hulladékgyűjtésről és újrahasznosításról. Igazán eredeti és különleges program, ami garantáltan felejthetetlen élmény lesz számotokra. A szabadulószobával, és a jelentkezéssel kapcsolatban minden információt megtaláltok ide kattintva!

9-11:30-ig kipróbálhatjátok magatokat a környezetbarát textilszatyrok dekorálásában még akkor is, ha nincs igazán jó kézügyességetek. A textilfestés, a gyöngyrávarrás, vagy éppen a dekupázs egyedivé teheti a táskátokat, amit aztán minden nap magatokkal vihettek az oviba, az iskolába, vagy a munkahelyre.

Ezek a textilszatyrok egyre divatosabbak annak köszönhetően, hogy sokkal kreatívabbak műanyag társaiknál, ráadásul még a környezetet is óvjátok velük. (Az alapanyagokat a szervezők ingyenesen biztosítják.)

Nagymarosi Zöld Napok

Fotó: Váradi András

Ha kipróbáltátok a furfangos szabadulószobát, részt vettetek 15-17 óra között a Ruha-csereberén és immáron egy csodaszép, kézzel készített, környezetbarát textilszatyor büszke tulajdonosai vagytok, itt az ideje, hogy megnézzétek 17:30-kor a szelektív hulladékgyűjtés témakörében meghirdetett pályázatra érkezett képeket.

Ezután meghallgathattok egy előadást a hulladékmentes vásárlással kapcsolatos tudnivalókról. Gyakorlati tippekre lenne szükségetek a hulladékmegelőzésről? A 18 órára szervezett előadáson rengeteg új információt kaphattok!

Ne hagyjátok ki a lehetőséget, hogy még több élménnyel és hasznos tudnivalóval gazdagodjatok a Nagymarosi Zöld Napok rendezvénysorozat utolsó napján. Reszkessetek textilszatyrok, nagy rohamra számíthattok!

Borítókép: Váradi András

Megosztás: