Blog

Esztergomi Adventi Vásár 2023

Karácsonyi zenélő fákkal és jégpályával nyit az Esztergomi Adventi Vásár

December 1-jén nyitja meg kapuit az Esztergomi Adventi Vásár, ahol a korábbi évek megszokott helyszínéhez – a Széchenyi térhez – a Simor János sétálóutca is csatlakozik, így valódi adventi városi körséta fogad majd benneteket a történelmi belvárosban.

Esztergomi Adventi Vásár 2023
Fotó: Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft.

Az idei évben a megszokott látványos kültéri installációk, és a teljes belvárost körbeölelő fényfüzérek mellett újdonsággal is készülnek: adventi zenefákkal fogadnak, amelyekben – a 80-as évektől napjainkig – a legnépszerűbb karácsonyi dalokat hallgathatjátok meg. Így a mai friss, ismertebb dallamok mellett, a régi idők karácsonyi dalaival a legszebb gyermekkori emlékeket is felidézhetjük.

Esztergomi Adventi Vásár 2023
Fotó: Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft.

December 1-től január 7-ig a Széchenyi téren közel félezer négyzetméteres műjégpályával és kölcsönzővel várnak minden nap, és a jeges sportokat kedvelők számára külön eseménnyel is készülnek, hiszen jéghoki, curling bemutatónap és jégtánc show is színesíti a programkínálatot. A fiatalabb korosztályra is gondolva minden péntek este DJ-vel fűszerezett zenei jégpartyt szerveznek, de emellett további 50 adventi programmal várnak a városban egészen december 24-ig.

Esztergomi Adventi Vásár 2023 jégpálya
Fotó: Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft.

Az idei Esztergomi Adventi Vásár a folyamatosan megújuló kézműves kínálat mellett kiemelkedik majd gasztronómiai sokszínűségével és minőségi tartalmával: kézműves hamburgerek, smoker ételek, erdélyi recepttel készülő kürtös kalács, egyedi hangulatú gesztenyeárus, puncsok és forró italok hatalmas választékát kóstolhatjátok meg!

Esztergomi Adventi Vásár 2023
Fotó: Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft.

Immár hagyományosnak mondható, hogy egy különleges és egyedi adventi előadás nyitja meg december 2-án a várakozás időszakát. Az Esztergomi Angyaljáték a Széchenyi tér egyik történelmi épületének ablakából megjelenő angyalokkal kezdődik, és a város iskoláinak hatalmas kóruselőadásával zárul. A négy ünnepi hétvége alatt további számos ingyenes koncerttel és előadással készülnek, többek között az Operett-Musical Voices Társulat a Karácsonyi Angyalok című előadását hozza el, fellép a Duka Jazz Session és a Jazzformers, míg a helyi óvodások és iskolások karácsonyi műsorral kedveskednek.

Idei évben kiemelt figyelmet kapnak a gyerekek a programkínálatban, hiszen Alma Együttes, a Kiskalász Zenekar, Kovácsovics Fruzsina, valamint Masni és Pocó koncertjei várják a családot! Sőt, egy igazán interaktív sétára invitálnak Benneteket, amely során megelevenedik a történelem az első városban! A Babits házaspár korhű jelmezben várja a látogatókat, hogy egy közös karácsonyi kirándulást tegyenek Esztergom legszebb utcáin.

Esztergomi Adventi Vásár 2023
Fotó: Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft.

Naprakész információkért kövessétek az Esztergomi Adventi Vásár Facebook-oldalát! A részletes programokat pedig a Visit Esztergom honlapján találjátok!

(X)

Megosztás: