Blog

adventi vásár Dunakeszin

TOP 15 karácsonyi vásár és adventi program a Dunakanyarban!

Ahogyan minden évben, úgy idén is bővelkedik karácsonyi programokban a térség, valószínűleg az egész adventi naptáratok megtelik majd, ha mindegyiken részt szeretnétek venni. És miért ne szeretnétek? Ünnepi hangversennyel, fényfestéssel, vásárokkal, mézeskalácssütéssel és közös karácsonyfa díszítéssel várnak a települések bennünket. Következzen a Top 15 karácsonyi vásár és adventi program a Dunakanyarban, amit nem hagyhattok ki az ünnepi időszakban!

Ez lesz a legjobb 15 karácsonyi vásár és adventi program – Ne hagyd ki!

1. Forraltborfőzés és BBQ a Füstölgőben

Időpont: 2019. november 30., Zebegény


Füstölgő Sarok BBQ

November 30-án, szombaton közös forralt bor főzéssel, illetve egy BBQ húsos májpástétommal indítja Zebegényben az ünnepi időszakot a Füstölgő Sarok BBQ. A zenéről Nagy Gergely Gero gondoskodik, a részvételt üzenetben kell jelezni!

A menü!

20dkg BBQ húsos májpástétom, 3 szelet kenyér, sült narancs, rozmaringos mandarin, birs, szőlőlekvár, parmezán, Carolina BBQ glaze, sült gesztenye, kandírozott dió, marinált lilahagyma, zöldek.

2. XXIII. Váci Mikulásfutás

Időpont: 2019. december 1., Vác


XXIII. Váci Mikulásfutás

Idén is lesz Mikulásfutás Vácon, a Mikuláspólót a „tetris challenge” stílusában készítették el, ami egy kicsit betekintést ad a Mikulás, és a futóverseny hangulatába, eszközrendszerébe. 

Nevezni előzetesen érdemes a futásra, aki pedig ajándékot szeretne adni azoknak a gyerekeknek, akik ezt nem kaphatják meg szeretteiktől, azokat arra kérik a szervezők, hogy csatlakozzanak a cipős doboz ajándékozási akcióhoz. 

3. Karácsonyváró a Kincsemben

Időpont: 2019. december 1., Göd


karácsonyváró Göd

A Kincsem Udvarházban közös énekléssel és gyertyagyújtással várja Göd Város Önkormányzata azokat, akik szívesen ünnepelnék közösségben advent első hétvégéjét. A program keretében kézműves vásár, gyereksarok, közös adventi koszorú díszítés, diavetítés, karácsonyfa dísz és madáretető készítés, és növényfelismerő verseny is lesz!

4. Alsógödi Mikulásvonat

Időpont: 2019. december 7., Göd


Alsógödi Mikulásvonat

December 7-én elindul az ingyenes Alsógödi Mikulásvonat, hogy összegyűjthessétek Göd boltjaiból a cipősdobozokban leadott ajándékokat, és elvigyétek a Kincsem Parkba a Mikulásnak, hogy Karácsonyra eljussanak a rászorulókhoz. Reggel 8-tól 13:30-ig a Mikulásvonat folyamatosan jár majd körbe, a Kincsem Park és a résztvevő boltok között. Minden állomáson fel- és leszállhattok róla.

Eközben a Kincsem Park Északi szárnyában karácsonyfadíszeket készíthettek a Boldogságcseppek Alapítvány munkatársaival,
az elkészült díszeket a Dunakanyar Polgárőrség munkatársainak segítségével feltehetitek a város karácsonyfájára.

5. Mikulásvonat Szob/Márianosztra

Időpont: 2019. december 8., Szob


Mikulásvonat Szob

Szívesen utaznátok Szob és Márianosztra között a Mikulásvonaton? Akkor bátran vegyetek részt a decemberi vonatozáson, csak vigyázzatok, fontos előzetesen regisztrálni az eseményre!

Különvonatok indulnak Szobról: 7:15; 8:15; 9:15 és 10:15 órakor!

6. Adventi hétvégék a Szentendrei Skanzenben

Időpont: 2019. december 7-8. és 14-15., Szentendrei Skanzen


Adventi hétvégék, Szentendre, Skanzen
Fotó: Skanzen

Hangolódjatok az ünnepekre, éljétek át az adventi hangulatot, és készítsetek kézzel készített ajándékokat a családotoknak a szentendrei Skanzenben! Múzeumi belépővel az Alföldi Mezőváros és Kisalföld tájegység portái látogathatók, számos kézműves programmal, kóstolóval, adventi népszokások bemutatásával várják a kicsiket-nagyokat.

A Skanzen Vigadóban különböző műhelyekben nyílik lehetőség hazavihető, különleges, egyedi karácsonyi ajándék készítésére. Ezek a műhelyek részvételi díjasak (a díj tartalmazza a múzeumi belépőt is).

A programhelyszíneken túl látogatható házak, porták mindkét hétvégén a Nagykőrösi kékfestő műhely, a Bajai tímárműhely, a Nagykunsági állattartó tanya, a Fény Háza, a Gyertamártó műhely, a Bogyoszlói lakóház és a Harkai lakóház.

A szervezők december 7-8.-án és december 14-15.-én is várják a családokat és az érdeklődőket a színes programokra!

7. Vásáry André adventi koncert

Időpont: 2019. december 14., Göd


2019. december 14. szombat este 18 órakor lesz Vásáry André adventi koncertje, amelyre a belépés díjtalan , de regisztrációhoz kötött. Vegyetek részt az ünnepi eseményen, és készüljetek együtt a karácsonyra egy kivételes koncert alatt.

8. V. Gödi Duna-parti Karácsony és Vásár

Időpont: 2019. december 15., Göd


karácsonyi vásár Göd

A szervezők forralt borral, teával és színpadi programokkal és mesekoncerttel várják a gödi családokat december 15.-én a karácsonyi vásárba!

9. MesÉLŐ FAlu

Időpont: 2019. december 1-24., Verőce


Igazán kedves kezdeményezéssel találkoztunk Verőcén. A cél, hogy idén együtt öltöztessük ünnepi hangulatba a Művelődési Ház tiszafáját saját készítésű díszekkel!


A szervezők mindenki díszét várják, legyen az idős vagy fiatal, egyedülálló vagy családos, vegetáriánus vagy húsevő, autós vagy bringás, itt született vagy messziről érkezett, itthon dolgozik vagy ingázik. A díszeket december 1-től folyamatosan várják Verőce közös élő fájára!

10. Adventi vásár, Vác

Időpont: 2019. november 20.-december 31., Vác


Váci Adventi Vásár 2018

Az adventi vásár Vácon 2019-ben a város főterén jégpályával, embernagyságú alakokból készült Betlehemmel, és különleges adventi koszorúval várja az ide látogatókat.

A már évek óta megrendezésre kerülő forgatag számos programot rejt kicsiknek és nagyoknak egyaránt, melyek ingyenesen látogathatóak. Rengeteg műsorral készülnek az ünnepekre, ahová mindenkit szeretettel hívnak és várnak, legyen az Mikulás, Karácsony vagy Szilveszter. Természetesen a forraltbor-főző verseny sem maradhat el idén!

11. Advent Dunakeszin

Időpont: 2019. november 29.-december 24., Dunakeszi


adventi vásár Dunakeszin

2019. november 29-től megnyitja kapuit Dunakeszin a főtéri korcsolyapálya és a karácsonyi vásár. A nyitó ünnepségen a VSD jégkorong szakosztálya avatja fel a korcsolyapályát, a remek hangulatról pedig Polyák Lilla énekesnő gondoskodik. Ezt követően advent hétvégéin színpadi fellépők, programok, árusok és karácsonyi ízek várják a IV. Béla király térre látogatókat.

A visszaszámlálás és ünnepi várakozás jegyében minden vasárnap közös gyertyagyújtásra invitálnak benneteket a város óriási adventi koszorújánál. A vásár december 24-ig, a jégpálya (korcsolyabérlési lehetőséggel) február 2-ig látogatható.

12. Advent Esztergomban

Időpont: 2019. november 30.-2020. január 1., Esztergom


Magyarország egyik legszebb adventi vására idén is szeretettel vár mindenkit Esztergom főterén!

A vásárban forralt borozásra, közös beszélgetésre is alkalom nyílik, a díszítés pedig minden évben varázslatos.
Az új évet egy hatalmas nagy főtéri bulival indítja majd Esztergom, ahova a szervezők sok szeretettel várnak mindenkit.

13. Advent és karácsonyi vásár Szentendrén

Időpont: 2019. december 1.-2020. január 6., Szentendre


Szentendre történelmi belvárosa már tizenharmadik éve öltözik ünnepi díszbe az adventtől vízkeresztig tartó időszakra. Öt héten át a város sokszínű programkínálattal várja a látogatókat.

Advent vasárnapjain gyertyagyújtás lesz a Fő téren; emellett adventi vásár egyházi -és gyerekprogramok; koncertek; kiállítások; és jótékonysági akciók színesítik az adventet Szentendrén. A szentendreiek az advent időszaka után 2019-et az ingyenes újévi koncerttel köszöntik.

14. Advent Visegrádon

Időpont: 2019. november 30.-december 22., Visegrád


advent visegrádon

Az adventi időszakban Visegrádon a szervezők közös énekléssel, gyertyagyújtással, betlehemes játékkal, és hangversennyel várják a helyi lakosokat és a Visegrádra érkezőket. A karácsonyi ízek, illatok, sütemények és a zenés-verses műsorok megalapozzák azt az ünnepvárást, amelyre mindannyian vágyunk karácsony közeledtével.

15. Adventi hangverseny és operaest Szigetmonostoron

Időpont: 2019. december 21. és december 22.


adventi operaest

December 21-én szeretettel várnak minden érdeklődőt Oravecz György zongoraművész és barátai adventi koncertjére. A világhírű zongoraművész hagyományszerű adventi koncertje idén első alkalom kerül megrendezésre a református templomban.

December 22-én a katolikus templomban Mester Viktória (mezzoszoprán) és Molnár Levente (bariton) világhírű operaénekes házaspár lép fel. Vendégművész: Kovács Gábor (tenor). A cél, hogy a hagyományteremtő szándékkal életre hívott szigetmonostori operaest minden évben helyet kapjon a település művészeti és kulturális palettáján.

Az est során az adventi alkalomhoz köthető operarészletek mellett világi dallamok is felcsendülnek. Zene: Neumark Zoltán zongoraművész

Hirdetés

Reméljük, hogy minél több esemény elnyerte a tetszéseteket, és az ünnepi készülődés közben ellátogattok majd a Dunakanyar legjobb adventi programjaira!

Megosztás: