Blog

IX. Dunakanyar Kézműves Kiállítás és Vásár

IX. Dunakanyar Kézműves Kiállítás és Vásár – Szigetmonostor

Ha kedvelitek a kézműves termékeket, és alig várjátok már, hogy a IX. Dunakanyar Kézműves Kiállítás és Vásár megnyissa kapuit előttetek, akkor jó hírünk van! 2019. március 9-én lehetőségetek lesz lecsapni az általatok legszebbnek ítélt vásári portékákra, továbbá a rendezvény ideje alatt kézműves finomságokat is kóstolhattok a gasztronómiai sátrakban. Ideje bevésni a naptárba a napot!

Ha esetleg tavaly, vagy a korábbi években már részt vettetek a Dunakanyar legnagyobb kézműves eseményén, akkor biztosan ti is úgy gondoljátok, hogy még az Óperenciás-tenger sem tarthatna benneteket vissza attól, hogy idén is célba vegyétek a Szentendrei-szigetet, nemhogy a Duna!

Mi ugyanis akár még a Dunán is átevickélnénk egy felfújható csónakban, hogy le ne maradjunk a varázslatos kerámia kaspókról és üveg ékszerekről!

Dunakanyar Kézműves Kiállítás és Vásár

IX. Dunakanyar Kézműves Kiállítás és Vásár

A IX. Dunakanyar Kézműves Kiállítás és Vásár célja, hogy felkarolja a Dunakanyar magas színvonalú, természetes alapanyagokból készült kézműves portékáit készítő alkotókat, amelyet mi, a Dunakanyar lakói, és az ide látogató kirándulók egyaránt nagyra értékelünk.

A kiállításon a látogatók és az alkotók megismerkedhetnek egymással, tapasztalatot cserélhetnek, ráadásul lehetőség nyílik arra is, hogy hosszú távon kapcsolatban maradhassanak egymással a csodás kézműves termékeknek köszönhetően. Hiszen miért ne rendelnétek a családnak és barátoknak ezekből a portékákból később is, ha már egyszer mindenki a csodájukra jár az otthonotokban?

Dunakanyar kézműves vásár

A vásáron kapható kerámiatárgyak; kőtárgyak; fa tárgyak; bőr tárgyak; üveg és fémtárgyak; csuhé és szalma tárgyak; textil és nemez tárgyak ugyanis csak arra várnak, hogy hazavigyétek őket, és a lakás, vagy a kert díszei legyenek.

Az eseményt emellett izgalmas kulturális programok is színesítik:

A programok:

09:00-17.00 óra          IX. Dunakanyar Kézműves Kiállítás és Vásár
10:00-13:00 óra          Kézműves bütykölde gyerekeknek
10:30-11.30 óra          Molnár Réka énekel – Kísér: Szigeti veszedelem zenekar

12.00-12.30 óra          Szabó Enikő énekes és esztergomi tanítványai

13:30-14:30 óra          Szigeti veszedelem zenekar

16:30 óra                    IX. Dunakanyar kézműves kiállítás és vásár díjátadó ünnepsége

17.00 óra                    A rendezvény zárása

Kézműves vásár Dunakanyar

Hasznos tudnivalók

Az esemény a Szigetmonostor Faluház és a Tahitótfalu Faluház szervezésében valósul meg. A gasztronómiai sátrakat a Szigetmonostor Faluház udvarán találjátok, ha pedig szavazni szeretnétek arra, hogy melyik kiállító terméke legyen a közönségdíjas a kiállítók közötti megmérettetésen, bátran voksoljatok a helyszínen!

További programokért keressétek a www.szigetmonostor.hu vagy a www.tahitotfalu.hu oldalakat, illetve a rendezvény Facebook oldalát.

Az esemény helyszíne: 2015 Szigetmonostor, Árpád u. 15.

Időpontja: 2019. március 9. 9:00-17:00

Dunakanyar kézműves kiállítás

Nincs más hátra, mint hogy úgy búcsúzzunk tőletek: Találkozzunk Szigetmonostoron szombaton, és köszöntsük együtt a tavaszt a szebbnél szebb kézműves termékekkel és finomságokkal!

Te jó ég, és mennyi izgalmas programot tartogat még számotokra idén Monostor!

Fotók: Tokodi Gábor

Megosztás: