Blog

Váci adventi vásár 2023

Karácsonyi vásár Vác barokk főterén

Vác város barokk főtere igazi forgataggá alakul át az adventi időszakban. Az idei évben már november 25-től egészen január 7-ig várja a város apraja-nagyját és az idelátogató turistákat.

A téren felállított szabadtéri színpad programokkal, az óriás karácsonyfa, a hangulatos pavilonok, a karácsonyi díszek és világító fák a gyerekeket, a fiatalokat és az időseket is egyaránt elvarázsol.

Fotó: visitvac.hu

Az idei év különlegessége a környezetbarát, műanyag csúszka koripálya a főtéri Konstantin kertben. Aki nem hozott magával korit, helyben kölcsönözhet is. Az adventi kisvonatot a Mikulás vezeti hétvégente délután karácsonyi zene kíséretével.

A főtéri Elefántos HázbanRégi idők karácsonya” kiállításon az 1890-1980 közötti időszak karácsonyi képeslapjait, díszeit csodálhatják meg a látogatók. Az Elefántos Ház ad helyet több gyerekprogramnak is; Minden szombaton délután Mesekuckó, ahol a mesebirodalmában kalandozhatnak a legkisebbek. Vasárnap délutánonként pedig kézműves foglalkozások, mézeskalács díszítés várja az alkotókedvűeket.

Hirdetés

A főtéri Pannónia-ház – amely helyet ad az ország egyetlen Sajdik Ferenc illusztrációknak, karikatúráknak és képeknek – november 26-án programjaival a családokra fókuszál: lesz Pom-Pom interaktív játéktér, családi koncert, ahol közismert komolyzenei dallamok, az adventhez és a karácsonyhoz köthető darabok mellett egy hangszerbemutatóval is készülnek.

Fotó: visitvac.hu

Minden vasárnap 17 órakor ünnepi gyertyagyújtás lesz a főtéri óriás adventi koszorún. A szabadtéri színpadon hétvégenként gyerekkoncertek, késő délutánonként a felnőtteket is megmozgató könnyűzenei koncerteket élvezhetik forralt bor szürcsölés közepette. Csak néhány fellépő a sok közül: Latte Maffiato, Takács Nikolas, Szinetár Dóra, Vintage Dolls

December 3-án, vasárnap 15:30-tól az Aranyszamár Bábszínház „Pórul járt krampuszok” előadása után a gyerekek nagy örömére megérkezik a Mikulás is.

Az immár hagyománnyá vált, évek óta megrendezésre kerülő Mikulásfutás december 3-án reggel 9 órakor rajtol el a főtérről.

Váci adventi vásár 2023
Fotó: visitvac.hu

A karácsonyi vásár látogatói kézműves portékák között válogathatnak és a tél és a karácsony közkedvelt ízeit kóstolhatják. Lesz sült gesztenye, lepények, palacsinták, lángos és természetesen kürtöskalács.  A forralt bor, forró csoki mellett az ínyenceknek készültünk punccsal és krampampulival is.

Szilveszter napjára a főtéren a konfetti veszi át az uralmat. A főtéri szilveszter este 7 órakor kezdődik. Elsőként a Santa Fe Party Band zenekarral hangolódhatnak a bulira. Széles repertoárjukból mindig a közönség igénye dönti el, hogy mikor mit játszanak. Őket követi a Melody Maker, a partyk nagy kedvencei, akik nem csupán egy zenekar, hanem egy teljesen új szintű show-koncert élmény.

A Főtéren a karácsonyi vásár 2024. január 7-ig, vasárnapig tart nyitva, programjai ingyenesen látogathatók! Részletes programok és további információ: www.visitvac.hu/esemenyek/

Megosztás: