Blog

Esztergomi Várszínház

Legendák évada az Esztergomi Várszínházban

Legendás írók és művészek születésnapját ünneplik az Esztergomi Várszínház 29. szezonjában, különleges produkciókkal tisztelegnek Szabó Magda, Máté Péter, Kabos Gyula előtt és megemlékeznek Cserháti Zsuzsáról is.

Az esztergomi színjátszás négyszáz éves múltra tekint vissza, előadásokat már a török időkben is tartottak. Az Esztergomi Várszínházat 1962-ben alakították meg, ekkor még csak más városok színtársulatai mutattak be itt előadásokat. A Várszínház 1990 óta működik jelenlegi helyén a Budai toronyban, a vár felújítását már úgy végezték, hogy az új színháznak is kialakították a szükséges helyet. A színpad a régi török temető helyén található, 80 m²-es, befogadóképessége 250 néző. A nagyszínpad mérete 164 m², befogadóképessége kb. 1500 néző. A színházi szezon minden nyáron júliustól augusztus végéig tart.

A nyitóelőadás idén július 7-én a Hair című musical lesz a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház előadásában.

Műfaji sokszínűség, színházi előadások, koncertek, népszerű előadók, különleges produkciók várják a közönséget az igényes szórakoztatás jegyében. A nézők találkozhatnak Hegyi Barbarával, Gallusz Nikolettal, Tátrai Tiborral, Horányi Julival, Ullmann Mónikával, Érdi Tamással, Gerendás Péterrel. Színpadra kerül Az ajtó, látható Psyché és Heltai Jenő népszerű darabja, a Naftalin.

Hirdetés

Szent István ünnepén, augusztus 16-17.-én a musicalek állnak a középpontban, a Bazilika előtti nagyszínpad programjában.

A Madách Színház sztárjai a Meseautóval érkeznek Esztergomba, előző nap pedig Adamis Anna dalszövegeiből készült Szekeres Géza és Mikó István által írt Egy tányér napfény című musicalt tekintheti meg a közönség a Mandala Dalszínház előadásában Varga Miklós főszereplésével, és ismert művészek közreműködésével. Az előadásokkal kapcsolatban a varszinhazegom@gmail.com email címen lehet érdeklődni.

Mindenkinek remek kikapcsolódást és kellemes időtöltést kívánunk a Várszínházban!

Megosztás: