Blog

Pilis Ride

Lecsekkoltuk a PILIS RIDE útvonalát a Visegrádi-hegységben!

Jó hírrel szolgálhatunk azoknak, akik szívesen lovagolnak a Dunakanyarban! A napokban nyitották meg a Pilisi Parkerdőben a Pilis Ride erdei lovas úthálózat első szakaszát, amelynek nagyobbik része Visegrád, Dunabogdány, Tahitótfalu és Pilisszentlászló térségében fut, de lehet lovagolni Csobánka és Pilisszentkereszt között is.

Hirdetés

A 2016-ban kialakított Pilis Bike erdei kerékpáros úthálózat látogatóinak száma folyamatosan nő, ennek a turisztikai koncepciónak a folytatása a Pilis Ride lovas úthálózat, amelynek köszönhetően a gyalogos és biciklis túrázás mellett már lóháton is be lehet barangolni a Visegrádi-hegységet. A fejlesztés során 4 erdei szálláshely mellett nyári istállót létesítettek, így ha több napos túrát szeretnétek tenni, az is megoldható. Az új turisztikai fejlesztést Visegrádon, az Apátkúti Vadászház mellett épített nyári istállónál mutatták be és adták át a nagyközönségnek.

Az ingyenesen használható, legalább 2,5 méter széles űrszelvényű utak Visegrádon, az Apátkúti Vadászháznál és a Mogyoró-hegyen is egy-egy 4 állásos nyári istálló épült, míg a Pilisszentkereszt melletti Som-hegyi Turistaháznál, illetve a Szentendre feletti Kő-hegyen 6 állásos istállókat alakítottak ki.

Pilis RideAz útvonalakat lovas erdész szakemberek segítségével alakították ki, hogy azok a ló, a lovas és a természet szempontjából is a legbiztonságosabb legyenek, ennek ellenére az erdőgazdaság azt kéri, hogy lóval egyedül ne induljatok útnak, csak kisebb csoportokban. Mivel a Pilisi Parkerdőben gyakran találkozhatnak egymással a kerékpárosok, a lovasok és a gyalogosok, ezért nagyon fontos a kölcsönös odafigyelés, és a szabályok betartása.

Felkerekedtünk, hogy megnézzük a visegrádi Telgárthy-rét környékén merre vezet a lovas útvonal, és örömmel újságoljuk nektek, hogy – ahogyan a képünköm is láthatjátok – teljesen érthetően jelzik a kis ikonok azt, hogy merre haladhatnak a lovas kirándulók. Mivel hétköznap jártunk az Apátkúti-patak völgyében, ezért lovasokkal és kerékpárosokkal sem találkoztunk, de a jó időnek köszönhetően a következő hetekben biztosan megnövekszik a forgalom. A levegő friss, az erdő gyönyörű, csak ajánlani tudjuk a környéket!

A közös használatú utak jelzését mind a térképeken, mind a terepen megtaláljátok, az úthálózat használatának feltételei pedig a parkerdo.hu és a pilisride.hu oldalon olvashatóak.

Forrás és fotó: parkerdo.hu, pilisride.hu

Megosztás: