Blog

programok a Pilis hegységben

Irány a Pilis! 3 menő program, nem csak nyáron!

Ha unjátok a városnézést, és nincs is igazán strandidő, itt az ideje bejárni a Pilis legszebb részeit. Persze napokig vitatkozhatnánk azon, hogy ki szerint melyik a legszebb, legizgalmasabb, legideálisabb úti cél a Duna jobb partján, ahogyan a Dunakanyar bakancslistás helyeinél is top 10 helyett inkább top 100-as listát lehetne összeállítani!

Élmények a Bertényi Miklós Füvészkert környékén

A Füvészkertet Visegrádon, az Apátkúti-völgyben találjátok, a Telgárthy-rét közvetlen szomszédságában. A réten akár egy egész napot eltölthettek a gyerekekkel, hiszen a fajátékok biztosan nagy kedvencek lesznek, a Kaán-forrás vize pedig hűsítően hat majd rátok egy hatalmas focimeccs után.

A Füvészkertben minden évszakban más hangulat vár benneteket, de mindegyiket szeretni fogjátok.

A kert bejárása nem vesz igénybe több órát, ráadásul babakocsival, vagy akár hordozókendővel is útnak indulhattok, ha kisebb csemetével szeretnétek kikapcsolódni!

Az autókat érdemes a rétnél hagyni, de ha bírjátok a gyaloglást, akár Visegrád központjában is leparkolhattok. Görkorcsolyát, rollert, és gördeszkát is nyugodtan vigyetek magatokkal, bár a Füvészkertben ezeket nyilvánvalóan nem lehet használni.

Bertényi Miklós Füvészkert
Fotó: Kristóf Eszter, I Love Dunakanyar

Dobogókő – A Pilis karjaiban

Kisebb csemetékkel, nagyobb gyerekekkel, kutyussal, baráti társasággal, vagy akár egyedül is érdemes akár minden nap legalább minden évszakban egyszer felmenni Dobogókőre, hogy megtapasztaljátok a tökéletes nyugalmat.

Hirdetés

A kilátóhoz kerekesszékkel és babakocsival is el lehet jutni az akadálymentesítésnek köszönhetően. Innen látszódik a Prédikálószék, a Szent Mihály-hegy, a Csóványos és a Nagy-Hideg-hegy is, ezért mindenképpen célszerű tiszta időben tervezni a kirándulást.

Tudjátok, mit érdemes még megnézni Dobogókő környékén? Kíváncsiak vagytok, hogyan közelíthetitek meg a Rezső-kilátót? Minden kérdésetekre választ kaptok ITT!

Dobogókő panoráma

Boldog Özséb-kilátó – Hívogat a Pilis-tető kilátó!

Igazi kihívásra vágytok, ráadásul egy-egy jó panorámaképet is készítenétek? Ugye tudjátok, hogy a Pilis az egyik legjobb úti cél?

Dobogókő mellett a Pilis-tető kilátó néven ismert építmény is népszerű turistacélpont, a kilátó 756 méter magasan áll a Dunántúli-középhegység legmagasabb pontján, ahonnan a Vörösvári-medence és a Budai-hegység is látható. A 17 méter magas kilátót sokan Boldog Özséb-kilátó néven ismerik.

A túra igen kemény, de a kilátás és a friss levegő mindenért kárpótol majd benneteket! Ráadásul a közelben több kolostorromot, barlangot is felkereshettek, illetve a Zsivány-sziklák, és a Pilisszentkereszti szurdok is igazi bakancslistás célpont!

Apropó!

Tudtátok, hogy mi már összeállítottuk azt a bizonyos top 100-as listát? Igaz, hogy csak 99 úti cél szerepel rajta, az utolsó helyet meghagytuk nektek! Kíváncsiak vagyunk, nálatok mi szerepel a 100. helyen!

Megosztás: