Blog

Vác hulladékgazdálkodás

„A szelektív házhoz megy” program Vácott

Külön zsákokban kell az újrahasznosítható szemetet gyűjteni júliustól a Váci Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. előírása szerint. Így például a műanyag PET palackokat, a papír és a fém hulladékot 1-jétől már elkülönítve, a megfelelő szemetesbe kell tenni.

Váci hulladékgazdálkodás költségei:

A lakosság számára ez nem jelent plusz költséget, a válogatott és újrahasznosított hulladékokat ingyen elszállítják, kéthetente, szombatonként. Az első szállítási nap július 11-e. A megtelt gyűjtőket a szállítási napokon reggel 7.00 óráig kell kihelyezni az ingatlan előtti közterületre, jól megközelíthető helyre.

Hirdetés

A gyűjtéshez a Váci Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. logójával ellátott, „Szelektív” feliratú, átlátszó zsákok szolgálnak. A társaság házhoz viszi ezeket a zsákokat azoknak, akiknek van saját kommunális szeméttárolójuk. Minden alkalommal amennyi zsákot kiraknak, ugyanannyi üres zsákot kapnak a lakók a postaládájukba.

Váci hulladékgazdálkodás

A speciális zsákokat a társasházak lakói július 1-jétől a Zrínyi utca 9. szám alatti, ügyfélfogadási irodán vehetik át. Fontos, hogy a zsákokba a különválogatott hulladékokat tisztán, szennyeződésmentesen helyezzék el, mert ez az újrahasznosítás egyik alapfeltétele. Könnyíti a szállítást és a gyűjtést, ha a PET-palackok, egyéb flakonok összenyomva kerülnek a gyűjtőkbe. Kérjük, hogy üveget, üvegtörmeléket ne tegyenek a szelektáló zsákokba, mert kivághatják azokat és balesetet okozhatnak! (A keletkező üveghulladékok számára továbbra is rendelkezésre állnak üveggyűjtő konténerek)
„A szelektív házhoz megy” program bevezetése után, a szelektív hulladékgyűjtő szigetek (műanyag, papír, fém) megszűnnek, kivéve a társasházi és lakótelepi övezetekben.

AMI A ZSÁKOKBA KERÜLHET

Papírhulladék: kisebb papírhulladék, újságpapír, reklámújság; a teás, sajtos, italos (tejes, üdítős és gyümölcsleves) kartondobozok pedig tisztán és kilapítva. Nagyobb kartondobozokat a gyűjtőnapokon a zsákok mellé lehet kihelyezni. A zsákokban nem helyezhető el indigózott, ragasztott vagy élelmiszerrel szennyezett papír!Fémhulladék: alumínium italos doboz, alufólia, alumínium tálca, konzervdoboz és egyéb fém élelmiszer-csomagolások. A zsákokba nehéz fémtárgy nem kerülhet! Azokat továbbra is a lomtalanításkor lehet kidobni.Műanyag hulladék: műanyag (PET) italos palackok összenyomva, fóliák (szatyrok, zacskók), zsugorfólia, tisztító- és kozmetikai szerek flakonjai kiöblítve, összenyomva. A zsákban nem helyezhető el ét- és motorolajos, hypos flakon!
Városunkban kizárólag a Váci Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. jogosult az emblémás zsákok begyűjtésére.
Bízunk a lakosság megértésében. Kérjük, ha a gyűjtéssel kapcsolatosan bármilyen észrevételük van, jelezzék a 27/501-062-es telefonszámon!
Együttműködésüket és fáradozásukat előre is köszönjük!

Forrás:  http://www.vac.hu/

Megosztás: