Blog

Adventi programok Szentendrei-sziget

1001 adventi program a Szentendrei-szigeten!

A Dunakanyar legnagyobb szigete mindannyiunk nagy kedvence, annál is inkább, mert nem csak a melegebb napokon tartogat számunkra remek programokat, hanem télen is. Karácsony közeledtével a számtalan adventi program színes és meghitt élményeket garantál a Szentendrei-sziget településein élők számára. Máris mutatjuk, idén mivel készülnek a községek!

Számos adventi program vár a Szentendrei-sziget településein!

A lista természetesen folyamatosan bővül, ráadásul a szervezett programokon kívül tehettek egy sétát a Duna-parton, és közben a havas vízpartról készíthettek néhány szuper képet is! Nézzük a programokat!

Advent Monostoron – Vásár, koncertek, családi programok


Adventi program Szigetmonostor
Fotó: Kovács Attila

Az Advent Monostoron 2019. november 30. és december 24. között kerül megrendezésre, a szervezők hangulatos programokkal készülnek a család apraja-nagyjának. A településen minden hétvégén más helyszínen vehetünk részt a karácsonyi vásáron, ahol a mézeskalács sütés mellett szemezgethetünk az árusok kézműves termékeiből is. A Mikulás december 5-én látogat el Szigetmonostorra.

A számos adventi program közül kiemelkednek a hangversenyek, a következő hetekben meghallgathatjuk az Abajdóc kórus adventi koncertjét, és fellép Kárász Eszter és zenekara is. December 21-én Oravecz György zongoraművész és barátai adventi koncertet adnak a református templomban, december 22-én pedig a katolikus templomban Mester Viktória (mezzoszoprán) és Molnár Levente (bariton) világhírű operaénekes házaspár lép fel, a vendégművész Kovács Gábor (tenor) lesz. Az operaestet hagyományteremtő céllal rendezik meg a Szentendrei-sziget egyik legbájosabb településén.

A programokkal kapcsolatban még több információt találtok Szigetmonostor honlapján, illetve a Szigetmonostor Faluház Facebook oldalán!

Advent Pócsmegyer-Surány – Neked van sütnivalód?


Pócsmegyer 2019. karácsony
Fotó: Kovács Attila

Pócsmegyeren és Surányban az advent vasárnapjain közös gyertyagyújtásra várják a helyi lakosokat, melyre a Pócsmegyer Rendezvényközpont előtt 17 órakor, a Napsugár téren pedig 17:30-kor kerül majd sor. A Mikulás december 5-én 17:45-kor érkezik a gyerekekhez.

December 14-én a Rendezvényközpontban karácsonyváró délután lesz, kézműves foglalkozással és kézműves vásárral, forralt borral, süteményekkel, illetve karácsonyi képeslap és viaszgyertya készítéssel. A program része a karácsonyi házi sütemény verseny, amelyen a legjobb sütemények készítői meglepetést kapnak! A közös ünneplés, vagyis a Mindenki Karácsonya december 23-án lesz a Bocskai téren!

Advent Tahitótfalun – Adventi Gála és karácsonyi vásár


Szigetmonostor, adventi program
Fotó: Kovács Attila, helyszín: Szigetmonostor

December 7-15. között Tahitótfalu gyertyagyújtással, cipősdobozos ajándékgyűjtéssel, és karácsonyi kézműves foglalkozásokkal készül az ünnepre. Meghallgathatjátok a Pollack Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola zenetanárainak koncertjét, és a Baptista fúvószenekar koncertjét, december 14-én pedig Adventi Gála is lesz, ahol Faragó András színművész ünnepi műsorát tekinthetitek meg.

Szintén december 14-én lesz a termelői piac helyén az adventi vásár, ahol különféle kézműves finomságokat, és kézműves termékeket vásárolhattok az ünnepi időszakra, és karácsonyi ajándéknak egyaránt. Ha ügyesen tevékenykedtek a konyhában, akkor benevezhettek a karácsonyi édes és sós sütemények versenyére is a legtitkosabb családi recepttel!

Szigetmonostor tél
Fotó: Kovács Attila

Keressétek fel az adventi vásárokat, melegedjetek meg egy pohár forralt bor társaságában, vegyetek részt közösen az ünnepi programokon!

Borítókép: Kovács Attila

Megosztás: