Blog

Mind1 szendvicsezo - Vác

Kipróbáltuk Vác legújabb street food büféjét – Mind1 szendvicsező

Nemrég nyitott, arra kanyarodtunk, kóstoltunk, ízlelgettük, megírtuk.
Gasztronómiai szempontból Vác egy igazi hullámvasút. Van néhány egészen kimagasló szereplő, valamivel többen vannak, akik képesek hozni a “kötelezőt”, tehát elfogadható áron korrekt ételeket prezentálnak a vendégeknek, illetve vannak felejthető kínálattal rendelkező helyek. Mindezek tudatában nyitotta meg kapuit 2017 február 21-én Vác új gasztró szereplője, a Mind1 szendvicsező.

Hirdetés

Már a sejtelmes cégérből sok mindent leszűrhetünk… Egyrészt valószínűleg nem pacalpörkölttel várnak majd, a tulajdonosok pedig vagy nagyon lazák és kreatívak, tekintve hogy egy jól megjegyezhető és frappáns nevet visznek piacra, vagy egyszerűen csak egy hasonló beszélgetés eredménye a név:

Drágám, nevet kéne adnunk a helynek…
– Találd ki, nekem MIND1!

A névválasztásra nem kérdeztünk rá, de így utólag egyáltalán nem érdekel, mert valószínűleg minden energiát az ételekre és a tökéletes étlap összeállítására fókuszáltak, ami sikerült!

Mind1 szendvicsező ételkínálat:

Marhaburgert és grillcsirkés szendót (romulád mártással?!) rendeltünk némi sültburgonyával és üdítőkkel.
A marhaburger 20 dekás, egyedi recept alapján készült húspogácsával és tökéletes állagú sültkrumplival érkezett egy igényesen kialakított papírdobozban, ami a pesti streetfood trendeknek megfelelő tálalás. Az ízélmény sem maradt el, érezhető hogy nem tucatcikk, és nem is Tesco-s fagyasztott húsról van szó. Zamatos, omlós és az ízvilág nagyon meggyőző. Van mögötte munka, tesztelték és kipróbálták az összetételt mielőtt “piacra dobták”. A hamburger bucija (ahogy a legtöbb ételhez használt pékáru is) egy szokolyai pék munkáját dícséri, a húsok többsége pedig egy váci hentestől származik.
Marhaburger - Vác

A “Grillcsirkés szendó” első ránézésre inkább csajos étel, legalábbis a mérete alapján a pasik inkább rögtön kettőt rendeljenek (dolgoznak egyébként az ideális méretek és adagok beállításán, így ez elképzelhető hogy már megnövelt méretben érkezne ha ma rendelnénk). Az ízek viszont ebben az esetben sem okoztak csalódást, remek kompozíció, a mártás és a friss grillezett csirke tökéletesen kiegészítik egymást.
Csirkés szendvics - Vác

Csapat:

Ami a csapatot illeti, alapvetően a Drajkó házaspárra épül a Mind1. Tamás kosárlabdás berkekben ismert elsősorban, Vácon és Gödön is ért el sikereket. Miután rátalált a szerelem Melinda személyében, úgy gondolták hogy a családi és baráti körökben évek alatt kivívott konyhai elismeréseket üzleti vállalkozás formájában is ki kell próbálniuk, így mindenki számára elérhetővé tették kedvenceiket. Tamás viszi tehát a boltot, Melinda a papírmunkáért felel elsősorban.

Elhelyezkedés:

Amennyiben Sződliget irányából közelítitek meg Vácot a kettesen, akkor még a Vác tábla és a körforgalom előtt kell letérni jobbra. Egy autómosót fogtok először kiszúrni, mellette pedig ott van a Mind1 Szendvicsező (régi Merci szalon mellett). Parkolni fogtok tudni, a környezet kultúrált, viszont a belváros messze van, így főként autóval tudtjátok megközelíteni a burgerest. Az üzlethelyiség egyedi Amerika Kapitánya / Bosszúállók poszterezése nekünk bejött, hozza az amerikai életérzést az ételek mellé.
Mind1 szendvicsező - bárpult

Nyitvatartás:

UPDATE: Az étterem végleg bezárt!

A csapat tehát kiváló, az ételeket nem dícsérném tovább, akinek kedve van próbálja ki, majd dob egy hátast és függő lesz. Ár / érték arány is maximálisan rendben van, így összességében csak ajánlani tudjuk! 🙂

Megosztás: