Blog

Vác főtere

Nézd meg, milyen őrült jó hely Vác! – mutatjuk miért!

Vác télen-nyáron szuper kiránduló célpont, amikor kisüt a nap és megérezzük az első meleg fuvallatot, máris vonatra, kocsiba vagy biciklire pattanunk, hogy kiélvezzük a szépségét és a pezsgését. Kár lenne tagadni, Vác a szívünk csücske.

Ha igazi hátizsákos kirándulásra vágyunk, de csak néhány óránk van arra, hogy kikapcsolódjunk a Dunakanyarban, legtöbbször Vác felé vesszük az irányt. Vonattal és a Mahart járataival egy szempillantás alatt ki lehet érni a fővárosból, és révvel sem nagy kihívás megközelíteni a Szentendrei-szigetről. A napos időjárásnak köszönhetően – főleg hétvégén – kirajzanak a biciklisták is, a mi tanácsunk pedig az, hogy amennyiben tehetitek, cseréljétek le az öltönyt és a magassarkút ti is tornacipőre, és szökjetek meg hét közben is pár órára Vácra!

Váci főtér

Fontos!

Szárnyashajó járatok hétfő kivételével naponta indulnak a Vigadó térről Vácra, vonatok pedig kb. 15 percenként indulnak a Nyugati pályaudvarról. A rév menetrendjét megnézhetitek ITT.

Hirdetés

Persze annak, aki gyakran jár Vácon, már nem újdonság a diadalív, vagy a dóm látványa, ám ilyenkor fel kell venni egy napszemüveget, és más színben kell megfigyelni a várost. Tudjátok például, hogy hol található és miről híres a Hegyes torony? Tudjátok, hogy a Google térkép nem jelöli, hogy merre található a Szent Erzsébet sétány, ezért csak akkor lelhettek rá, ha nyitott szemmel jártok? Pontosan ezért érdemes felvenni azt a bizonyos (nap)szemüveget, és kitalálni, hogy merre kiránduljatok a Dunakanyar szívében.

Vác - torony

Duna-korzó Vác

Csak hogy némi segítséget adjunk, a Hegyes tornyot a Duna-parton találjátok, a rév közelében, és azt kell tudni róla, hogy itt született Végh Gusztáv, festőművész, grafikus, Munkácsy díjas érdemes művész. A toronyhoz kis tábla mutatja az utat, de csak néhány lépésre található a Liszt Ferenc sétánytól.

A Szent Erzsébet sétány szintén a Duna-parton található, párhuzamosan halad az Ady Endre sétánnyal, végig a Duna mellett. Szép időben sok kisgyermekes család keresi fel az itt található játszóteret, és a kamaszok, szerelmespárok egyik kedvenc randihelye is ez a sétány, nyilván a kilátásnak (és a közeli fagyizóknak) köszönhetően.

Apropó, tudtátok?

A központban már 100 Ft/gombóc áron is vásárolhattok fagyit, ezért nem csoda, hogy sokan kész fagyitornyokkal szelik a napsütötte utcákat! Mi leteszteltük, és annyit elmondhatunk: függőséget okoz!

Sárkányhajó VácLátogatásunkkor a Március 15. téren négyzetméterenként kb. húsz gyerek igyekezett teljesen összevizezni magát a szökőkútban, de mi is nagyon élveztük, hogy az erős szélnek köszönhetően a szökőkút mellett üldögélve nyakig vizesek lettünk a vízpermettől. A téren lévő kiülős helyeket ellepték az éhes turisták, és ettől kicsit olyan hangulatunk lett, mintha éppen nyaralnánk. De hát ez a Dunakanyar, nincs min csodálkozni, nem igaz?

Amennyiben elég bátrak vagytok, rövidesen kajakot, kenut és sárkányhajót is bérelhettek, hogy a vízen is eltölthessetek egy kis időt, és természetesen a napozás is kötelező program lesz a következő hetektől egészen ősz elejéig. Érdemes tehát még most felfedezni a kedvenc helyeiteket, melyeket nyáron már célirányosan foglalhattok el egy-egy izgalmas nyári fesztiválon, és szabadtéri koncerten. Mert lesz belőlük, nem is kevés, ennyit elárulhatunk. A részletekről mindig időben küldjük majd a füstjeleket, kövessetek minket!

Megosztás: