Blog

Rajzfilmünnep

Hétvégén rendezik meg a háromnapos Rajzfilmünnepet

Állás

53 városban, 60 helyszínen, összesen 350 program közül válogathatnak azok, akik ellátogatnak november 3. és 5. között az 5. Országos Rajzfilmünnepre. Az érdeklődőknek sok kedves emlék juthat eszébe a több mint száz éves magyar animáció történetéből.Mutatjuk a részleteket!

Biztosan jó szívvel emlékeztek vissza azokra az időkre, amikor izgalommal vártátok a Mézga család, Vízipók, A nagy ho-ho-horgász vagy éppen Vuk kalandjait. Ezek a rajzfilmek és rajzfilmsorozatok odabilincseltek bennünket a tévé elé, és jókat derültünk azon, hogyan kergette Frakk a két macskát, Lukréciát és Szerénkét. Folytathatnánk a sort, de csak annyit mondunk: „MZ per X, MZ per X jelentkezz!”Ugye ismerős?

Hirdetés

A 15 éves KEDD Animációs Stúdió, támogató partnerei segítségével, gazdag rajzfilm kínálatot gyűjtött össze és ajánlott fel azoknak az intézményeknek, amelyek nyitottak családi és gyerekprogramok szervezésére.

5. Országos Rajzfilmünnep

A színes, programokkal teli, rajzfilmvetítésekkel egybekötött hétvége minden helyszínen hasonló, mégis más-más programmal várja a helyi családokat, kicsiket, nagyokat. Az 5. Országos Rajzfilmünnep fővédnöke Bartos Erika. A helyszínek változatos műsort állítottak össze a filmkínálatból, hol a klasszikusokat, hol a legfrissebb filmeket válogatták, de olyan helyszínek is vannak, ahol Nepp József, a közelmúltban elhunyt kiváló rajzfilmrendező emlékének szentelik programjaikat. Budapest, Szeged, Pécs, Miskolc, és számos más város mellett Esztergom, és Szentendre is csatlakozott a rendezvénysorozathoz.

Rajzfilmünnep

Szentendrén a P’Art Moziban a Mátyás az igazságos, az Énekelj! és a Messzi észak kerül vetítésre, de kézműves foglalkozással is várják a gyermekeket. A belépés minden programra díjtalan. Esztergomban a kertvárosi Féja Géza Közösségi Házban várják az érdeklődőket Hoppi mesékkel, és klasszikus válogatással: A nagy ho-ho-horgásszal, Kukori és Kotkodával, Pitykével, Pom Pommal és Doktor Bubóval is találkozhat a közönség.A Rajzfilmünnep kísérőprogramjain interaktív előadásokon, játékos feladatokon vehetnek részt az érdeklődők, a gyerekek elkészíthetik a saját rajzfilmjelenetüket, de népi fa játékokkal, fejlesztő- és logikai játékokkal is játszhatnak a rendezvény során. A Rajzfilmünnep azoknak a 14 év alatti gyerekeknek, akik szeretnek rajzolni, rajzpályázatot is hirdetett, melyre egészen az idei programsorozat végéig, november 5-ig várják a beérkező alkotásokat „Rajzfilmünnep Rajzban” címszóval. Részletek => ITT.

Az 5. Országos Rajzfilmünnepen olyan klasszikus magyar sorozatokkal találkozhattok, mint a Kockásfülű Nyúl, a Kíváncsi Fáncsi és a Pom Pom meséi. Kár lenne kihagyni, nem igaz?

Megosztás: