Blog

Természetjáró kártya

Mire jó a Természetjáró Kártya?

Ismerősen cseng számotokra a Természetjáró Kártya, a Magyar Természetjáró Szövetség és az Országos Kékkör Szolgáltatóhálózat neve? Ha nem, mindenképpen olvassatok tovább, mert nagyszerű kedvezményekhez juthattok!

A Magyar Természetjáró Szövetség célja hazánkban a túrázás fellendítése és nemzetközi színvonalra emelése, ehhez az Országos Kékkör Szolgáltatóhálózatának kialakításával biztosítják a megfelelő hátteret és infrastruktúrát. A Szolgáltatóhálózat a Természetjáró Kártyával (TEKA) vehető igénybe, melyet a Magyar Természetjáró Szövetség bocsát ki. 

Mit takar pontosan az Országos Kékkör Szolgáltatóhálózat?

Európai Uniós projekt keretében indult el az Országos Kékkör Szolgáltatóhálózatának szervezése, szem előtt tartva a természetjárók igényeit és a színvonalas aktív pihenést. A csatlakozó partnerek esetében kiemelt szempont, hogy a szolgáltatás nem csupán kedvezménynyújtás, hanem különféle események együttes koordinációja, megvalósítása, ezen kívül adatok, információk megosztása is. A Kedvezményadó Pontok kedvezményeit a TEKA kiváltásával lehet igénybe venni.

Természetjáró Kártya

Hogyan lehet TEKA kártyát igényelni? 

A Kártyát jelenleg személyesen lehet igényelni a Magyar Természetjáró Szövetség Országos Központjában (1075 Bp., Károly krt. 11./7. em.) egy nyilatkozat kitöltésével és díjának megfizetésével, azonban várhatóan a nyár elejétől online is nyílik lehetőség az igénylésre. A Kártya összege 2017-ben Bruttó 4900 Ft/év, érvényes Magyar Természetjáró Szövetség tagsággal rendelkező igénylők részére kedvezményesen bruttó 1500 Ft/év.

Milyen kedvezményekre jogosít Természetjáró Kártya?

2016 tavaszától több száz kedvezményadó pontnál vehettek igénybe kedvezményeket, például ilyen:

  • 20 % kedvezmény a MÁV-START menetjegyekből
  • 30 % kedvezmény a MAHART PassNave Személyhajózási Kft. valamennyi belföldi, hagyományos menetrend szerinti járatára (link)
  • 20 % a Nemzeti Parkok attrakcióiból

(Részletek és felhasználási feltételek a termeszetjarokartya.hu oldalon elérhetők)

Hirdetés

Az ország több pontján elhelyeztek kerékpáros műszaki elsősegély csomagot is, amelyben fellelhető minden alapvető szerszám, ami a kisebb javításokhoz szükséges lehet (pl. villáskulcs- és csavarhúzó készlet, kónusz- és pedálkulcs, racsni- és lánctisztító). A Magyar Természetjáró Szövetség célja az Országos Kékkör nyomvonalán túrázók kiszolgálása, biztonság- és kényelemérzetük növelése egy széles körűen elérhető szolgáltatási rendszer létrehozásával.
Természetjáró Kártya

Aki részletesebb információkhoz szeretne jutni a kártyával kapcsolatban, látogasson el a honlapra, vagy a Szövetséghez ügyfélfogadási időben, esetleg érdeklődjön az email-es (kartya@termeszetjaro.hu) és telefonos (06-1-332-7177) elérhetőségek egyikén a kedvezményekről, és hasznos információkról.

Megosztás: