Blog

Aktív kikapcsolódás télen, Magyarországon? Naná!

Sokan azt gondolják, hogy ha szánkózásra vagy síelésre vágynak, akkor bizony nyakukba kell venni a világot, és egészen külföldig utazni az élményekért. Ám ez téves elképzelés. Itt a közelben, kis hazánk szívében, a Dunakanyarban a téli sportok szerelmesei révbe érhetnek, mégpedig nem is akármilyen révbe.

Szánkózni nemcsak gyerekként jó!

Aki még járatlan a téli sportágak világában, azt hihetné, hogy a szánkózás legfeljebb csak a gyermekeknek áll jól. Ez amúgy igaz, nekik is jól áll, de az élet nem áll meg a felnőtt kor beköszöntével, sőt. Még érdekesebbé válik az egész, ugyanis a szánkózás hirtelen sportággá nőheti ki magát. Nyilván nem kell profi szinten űzni ezt mindenkinek, viszont aki szeret siklani, és nem rest maga alá egy szánkót vagy bobot húzni, annak minden adott Magyarországon a terve megvalósításához. Hogy hol? Természetesen a Dunakanyarban.

Fotó: pixabay.com

Konkrétan a Hármashatár-hegyi reptér a helyszín, amit erősen ajánlott felkeresni bélelt síanorákba burkolózva. A https://sportano.hu/markak/head oldalon olyan márkás kiegészítők, ruházatok sorakoznak, amik méltóak a kihívásra. Úgyhogy, ha a felszerelés adott, akkor következhet a szórakozás. A Guckler Károly kilátópont melletti lejtők tökéletesek erre a célra is. Ráadásul, mivel a helyszínen található webkamera, ezért akár jó előre leellenőrizhető, hogy a körülmények megfelelőek-e.

Ha mindez nem lenne elég, akkor Visegrád környékén, a Zsitvay-kilátó és a nyári bobpálya mellett olyan szánkózásra alkalmas területek is felfedezhetőek és bebarangolhatóak, amik abszolút nem túlzsúfoltak.

Mi a helyzet a sízés rajongóival?

Nekik sem kell messzire menni a havas élmények megtapasztalásáért – mindezt természetesen síléceken állva. Ha a https://sportano.hu/markak/rossignol oldalról minden lényeges kellék megvan, akkor következhet az utazás megtervezése. Visegrádon a Nagyvillám pálya ratrakolt, mindennek tetejében kivilágított, ezért aztán a bátrabbak, meg a fáradhatatlanok akár este kilencig is használhatják. A jó hír az, hogy jelen esetben is akad egy pályára néző kamera, tehát újfent előre csekkolható az aktuális helyzet.

Tovább is van, mondhatjuk?

Ha mindez nem lenne eléggé meggyőző, a Pilisi Parkerdő további télre hangolt sportos izgalmakat is kínál mindazoknak, akik nem tudnak betelni az évszak nyújtotta előnyökkel. A sífutás ugyan nem annyira népszerű, mint a fenti két sportvariáció, de annál élvezetesebb, és ennek a műveléséhez sem kell elhagyni kis hazánkat. Ahogy említettük, a Dunakanyar erre is megoldásként szolgál. Tehát a https://sportano.hu/markak/jack-wolfskin termékpalettájából érdemes beszerezni a legmelegebb ruhákat, amik kellőképpen óvnak a zimankó, meg az átázás ellen, aztán jöhet a tél java, pontosabban hava. Ha a parkerdőben adott a 10-20 centis hóréteg, akkor kezdődhet a léces futás, de a hűvösvölgyi Nagyrét és a Hármashatár-hegyi reptéren kialakított nyomokon is megéri elindulni.

Ha pedig a nagy hókihívás után még marad némi energia, akkor azért a hóemberépítésről sem ildomos megfeledkezni, és egy kiadós hógolyózás sem rossz ötlet csak úgy, levezetésként.

Szponzorált tartalom (X)

Megosztás: