Blog

Huszárváró Szigetmonostoron

Lezajlott idén is a Huszárváró Szigetmonostoron

A Huszárváró Szigetmonostoron minden évben nagy esemény, 2019-ben a hagyománynak eleget téve, április 8-án keltek át Szigetmonostorra a 31. Tavaszi Emlékhadjárat keretében a magyar huszárok.

huszárok Szigetmonostoron

Huszárváró Szigetmonostoron

A huszárok a Szentendrei-szigeten a szigeti lovasokkal együtt lovagolva a tahitótfalui kompon keresztül érték el Európa egyik legjelentősebb történelmi hagyományőrző eseménysorozatának egyik kiemelt állomását, a váci csatát.

A váci ütközet az 1848–49-es forradalom és szabadságharc egyik csatája volt. Az ütközetre Vác városánál került sor a Christian Götz császári és királyi vezérőrnagy vezette osztrák és a Damjanich János vezérőrnagy által vezetett magyar III. hadtest között 1849. április 10-én.

A Szigetmonostoron átlovagoló, majd a Szelesvágta tanyán a helyi lovasokkal együtt étkező hagyományőrzők a Kossuth téren megkoszorúzták a Március 15. emlékművet és megköszönték a település polgármesterének, hogy idén is fogadta Szigetmonostoron a szigetre érkező egyenruhás csapatot.

Hirdetés

A Huszárváró Szigetmonostoron 2019-ben is a Szelesvágta Sport- és Kulturális Egyesület által került megszervezésre, amelynek kiemelt támogatója volt Szigetmonostor Faluház.

Huszárváró Szigetmonostor

Huszárváró képekben

Talán emlékeztek rá, tavaly és 2 évvel ezelőtt is beszámoltunk nektek a huszárok érkezéséről, ez mára már nálunk is hagyomány. Következzen a Huszárváró képekben!

Huszárok Szigetmonostoron
Huszárok Szigetmonostoron
Huszárok Szigetmonostor
Huszárváró Szigetmonostoron
Huszárváró SZentendrei-sziget
Huszárok SZigetmonostor
Huszárok Szigetmonostoron
Huszárváró
Huszárok a Szentendrei-szigeten

Fotók: Kovács Attila

Megosztás: