Blog

Révkapu Étterem Vác

Májusi programdömping a Dunakanyarban

Nem kezdődhet új hónap az aktuális programajánlónk megosztása nélkül, ezért gyorsan csokorba is szedtük, hogy merre induljatok, ha májusban programot kerestek a Dunakanyarban. Elöljáróban csak annyit, hogy ebben a hónapban sem fogtok unatkozni!

MÁJUS 6.

Giro d’Italia első szakasz, Budapest – Visegrád

Giro d’Italia Mahyarország
Fotó: Giro Hungary 2022 Facebook

Az idei év egyik legizgalmasabb eseménye, hogy Budapestről startol a 105. Giro d’Italia, méghozzá három magyarországi szakasszal. A 4-i budapesti Nagy Rajt után az éles verseny 6-án, pénteken indul a Budapest – Visegrád szakasszal, mely 195 km hosszú táv lesz, 900 m szintkülönbséggel. Az útvonal Székesfehérváron, majd Esztergomon halad keresztül, végül a Duna-partot elhagyva érkeznek a Fellegvárhoz a versenyzők. Visegrád központjától nagyjából 5 km-t tekernek és a hegy tetején, a Királyi Palotánál érnek célba, ahol sor kerül majd az eredményhirdetésre és 2022-ben első alkalommal a Maglia Rosa, azaz a rózsaszín trikó átadására is.

Hirdetés

Pénteken emiatt több lezárásra és korlátozásra számítsatok az érintett szakaszokon a Dunakanyarban, melyekről az érintett települések közösségi oldalain is tudtok tájékozódni. És persze mindenkit arra bíztatunk, hogy látogasson ki egy kicsit szurkolni, hiszen nem minden nap érkezik hazánkba ilyen rangos esemény.

MÁJUS 7.

MADE IN Koncert – Sződliget

Made In koncert Sződliget
Fotó: Sződligeti Parkszínpad

Ebben a hónapban nyitja meg „kapuit” a Sződligeti Parkszínpad a Duna-parton, ahol egész hónapban izgalmas programsorozattal várják a kultúrára éhezőket. Sződligeten május 7-én a MADE IN zenekar csap a húrok közé, de egész hónapban koncertek, versszínház, gyereknapi programok lesznek terítéken.

Visegrádi Tavaszi Lovagi Játékok és Lakoma

Lovagi torna Visegrád
Fotó: renvisegrad.hu

A 2022-es évben ismét foglaható visegrádi Renaissance Étterem nagysikerű programja: szombaton (május 7-én) solymászbemutató a Palotaházban, mesterségek udvarának látogatása, lovagi torna (VIDEÓ ITT)előadás a Salamon-toronyban és fejedelmi királyi lakoma a Renaissance Étteremben.

MÁJUS 12-15.

Mária Terézia 305 Programsorozat – Vác

Kolodko szobor Vác Mária Terézia
Fotó: I Love Dunakanyar

A Váci Tavasz egyik különleges színfoltja a Dunakanyar szívében a Mária Terézia 305 programsorozat, mellyel a királynő születésének 305. évfordulójára emlékeznek. A rendezvény sorozat több helyszínen, minden korosztály számára, ráadásul több műfajban kínál programokat. Időszaki kiállítások, jelmezes múzeumi séták, barokk hangversenyek, vásári forgatag, interaktív élmény-udvar várja az ide látogatókat.

MÁJUS 15.

Nőtincsi NemcsakPiac

Májusi nőtincsi NemcsakPiac
Fotó: Nőtincsi NemcsakPiac

Az áprilisi első, nagysikerű NemcsakPiac után itt is van a második esemény a szépséges nőtincsi tó partján, így ha az első alkalomról lemaradtatok, most bepótolhatjátok a látogatást. A piacon helyi termelők finomságaival, kézműves termékekkel találkozhattok ismét.

MÁJUS 20-22.

X. Dunakanyar Motoros Találkozó és Családi Napok – Vác

Dunakanyar motoros találkozó
Fotó: I Love Dunakanyar

Szinte hihetetlen, hogy ez bizony már a 10. jubileumi alkalom lesz a Dunakanyar Motoros Találkozó életében, ahol ezúttal is, mint minden évben koncertekkel (Tóth Andi, Pokolgép, Ganxta Zolee és a Kartel), táncbemutatóval, felvonulással és vásári forgataggal várják a motorosokat és nem-motorosokat egyaránt.

MÁJUS 22.

Monostori Mezítlábos Forgatag – Szigetmonostor

A már több alkalommal megrendezett kisállatvásárt álmodták újra a szervezők, és ezúttal új köntösben, színes programokkal készülnek a látogatók számára. Mire számíthattok? Helyi termelők portékái, antik vásár, kisállat simogató, kézműves foglalkozások, „Praclit a bográcsba” főzőverseny, parasztolimpia vár bennetetek, ha 22-én, vasárnap Szigetmonostorra látogattok.

MÁJUS 28.

Gyereknap – Szigetmonostor

Gyereknap Szigetmonostor
Fotó: Szigetmonostor Faluház

Május utolsó hétvégéje természetesen a gyerekeké, és nincs ez másképp Szigetmonostoron sem. A Szentendrei-sziget bájos falucskájában szombat délután 14.00 és 19.00 között kézműves foglalkozásokkal, öko-játékos kalandpályával, mesekuckóval, rajzversennyel és sok egyéb érdekes programmal várják a szervezők a családokat. A rendezvény ingyenes!

MÁJUS 29.

Gyereknap Vácon

Gyereknap Vác
Fotó: Madách Imre Művelődési Központ

A megújult Pannónia Házban igazi retro gyereknappal készülnek a szervezők, ahol a gyerekprogramok mellett a szülők is felidézhetik gyerekkoruk meséit, játékait. Az eseményt lufi hajtogató bohóc és kézműves foglalkozás teszik még vidámabbá.

És ez nem minden! Még több izgalmas programot találsz ide kattintva!

Borítókép: I Love Dunakanyar

Megosztás: