Blog

Ismerős Arcok a Dunakanyarban

Az Ismerős Arcok Máté Péter-díjas és Teleki Pál-érdeméremmel kitüntetett együttesét valószínűleg sokatoknak nem kell bemutatnunk. Már több, mint 20 éve zenélnek együtt a srácok és ők az egyik legtöbbet koncertező együttes itthon. A hazai koncerteken kívül persze gyakran zenélnek határon túli magyar közönség előtt is, például Erdélyben, a Felvidéken vagy éppen a Délvidéken.

Tavaly, bár a pandémia miatt le kellett mondják a betervezett rendezvényeket, idén újult lendülettel vágtak bele a turnézásba és országjárásba. Szerencsére, az előző évekhez hasonlóan, a Dunakanyar sem marad ki a turnéból. Ezúttal két fergeteges koncerttel készülnek a közönségnek, a Duna mindkét oldalán. November 12-én Szentendrén, 13-án pedig Vácon zenélnek majd a fiúk

„Lehetnénk egyek mind…” emlékesttel a 101 évvel ezelőtti trianoni békediktátumról emlékezik meg az együttes. Mint tudjuk, a békeszerződés következtében a 325 411 km² összterületű Magyar Királyság széthullott, szétszakította nemzetünket és alapjában megváltoztatta a magyarság mindennapjait. Az est vendégelőadója Simó József előadóművész lesz, aki a témához illeszkedő versekkel és szemelvényekkel teszi majd még katartikusabbá az estét és persze a banda dalait. 

Az első világháborút lezáró trianoni békeszerződés igazságtalansága gyakran megjelenik az együttes dalaiban.

Semmi kétség, hogy Magyarországot igazságtalanság érte, s ez az igazságtalanság olyan természetű volt, amelybe jó lélekkel nehéz volt belenyugodni: a történeti Magyarország területi állományát az etnikai elv alapján bontották széjjel, ugyanakkor azonban ezt az etnikai elvet Magyarország terhére nyilvánvalóan megsértették. /Bibó István, történész/

November 12. – Szentendre

A Dunakanyarban idén elsőként Szentendrére látogat el az Ismerős Arcok. Érdemes a koncert élményt összekötni egy kis szentendrei andalgással. Ahogy egész évben, most ősszel is számtalan látnivaló és vendéglátóhely vár Rátok, ha ide látogattok. 

Helyszín: Szentendre, Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár; Pátriárka utca 7.

Kezdés: 20:00

Jegyár: 3.900.-

Jegyvásárlás

November 13. – Vác

A turné helyszínei között ebben az évben is szerepel a Dunakanyar szíveként emlegetett Vác is. Mi biztosan nem hagynánk ki egy kis városi sétát a koncert előtt, vagy csak üljetek be valamelyik hangulatos kávézóba egy Mária Terézia Melange-ra a kezdésig.

Helyszín: Vác, Madách Imre Művelődési Központ, Dr. Csányi László krt. 63.

Kezdés: 20:00

Jegyár: 3.900.-

Jegyvásárlás

 „Ha sok-sok szenvedéssel is, s igaz, lassan, de fordul a világ,

De jó lenne, ha néha a Jóisten kicsit jobban is ügyelne ránk,

Ne mondjunk le az álmainkról, bárki bármit is tegyen,

Mától minden dallam üzenet legyen.” /Ismerős Arcok/

Reméljük, hogy ezúttal semmi nem állhat a koncertek megtartásának útjába, de természetesen a rendezvényeken való részvétel szabályait az aktuális kormányrendelet határozza meg.

(X)

Megosztás: