Blog

Mária Valéria Híd - Motoros Angyalok

Idén is jótékonykodnak a Motoros Angyalok Esztergomban

2017.06.17.-én ismét megrendezik „A Motorosok is lehetnek Angyalok” (Motoros Angyalok) jótékonysági motoros felvonulást az esztergomi kórházért a segítőkész helyi és környékbeli motorosok.

Hirdetés

A szervezők már beszerezték a szükséges engedélyeket és hozzájárulásokat, és már a Facebookon is toborozzák a tagokat a felvonuláshoz. A céljuk, hogy pénzadományt gyűjtsenek a Vaszary Kolos Kórház javára a motoros társadalom összefogásával és közös erejével. 2017-ben akár 500 résztvevője is lehet a kezdeményezésnek, ha a korábbi tendenciát követik a számok. Először 2015-ben fogott össze 187 motoros, hogy bebizonyítsa, a zord külső angyali lelket takar. Ez a szám 2016-ban már 400-ra emelkedett.
motoros angyalok

Miért pont az esztergomi kórháznak gyűjtenek? A mentősöktől, orvosoktól és ápolóktól rengeteg támogatást kapnak a motorosok, ha balesetet szenvednek út közben, és lehetőségeikhez mérten viszonozni szeretnék a segítséget. Az első évben a felvonulás után a szervezők kaptak egy SMS-t a kórház egyik orvosától, melynek a szövege így hangzik:

„Csodálatos, megható volt. Hatalmas erő van a kezetekben: Összefogás.

A Magyar Vöröskereszttel történő egyeztetéseket követően ebben az évben a Magyar Vöröskereszt Sárisápi Alapszervezete segítségével és szervezésével, véradásra is kapnak lehetőséget a Motoros Angyalok a felvonulást követően Sárisápon, a rendezvény helyszínén.

Idén az útvonal sokkal hosszabb lesz, mint az elmúlt két évben, hiszen Dorogon is tesznek majd egy kört a motorokkal. A felvonulás végén ebéddel, koncertekkel, vetélkedőkkel és bemutatókkal várják Sárisápon a jótékony angyalokat. Az esemény előtt szükség van előzetes regisztrációra, melynek 2.000 Ft a díja. Ezért a résztvevők kapnak egy matricát, melyet felragaszthatnak a motorra, vagy akár a sisakra is. A regisztrációs díjakból összegyűlt összeget idén is, egy az egyben a Vaszary Kolos Kórháznak ajánlják fel.

„Az elmúlt két évben, az egészen fiatal motorostól, a nyugdíjas korúig, a legnagyobb márkáktól és köbcentitől a segédmotorokig, a felvonuláson mindenki egyenrangú volt. Tavaly 41 fokban, verőfényes napsütésben, beöltözve motoros felszerelésben, mindenki mosolyogva, türelmesen, nevetve – beszélgetve várta az indulást. Hátborzongató volt, amikor a több mint 400 motor felbőgött és megindult a menet.” – olvashatjuk a toborzó felhívásban.

Kedves Motorosok! Amennyiben tehetitek, pattanjatok ti is két kerékre, és vegyetek részt az eseményen. Támogassátok az esztergomi kórházat idén is legalább akkora lelkesedéssel, mint az elmúlt években! 

(Jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet: Dorog, Esztergomi út 125., Tel: (33) 738 710, lehotay@royalenfield.hu)

Megosztás: