Blog

Dunakanyar programajánló

Top 10 augusztusi program a Dunakanyarban

Az idei nyár utolsó hónapjában egy percig sem fogunk unatkozni! Összeszedtük a 10 legizgalmasabb programot, ami a Dunakanyarba érkezve vár benneteket augusztusban. Vágjunk is bele!

Skanzen – Múzeumok Éjszakája
Hirdetés

AUGUSZTUS 5-7.

Szörp és Gyümölcs Fesztivál – Szob (augusztus 5-7.)

Ennél édesebben nem is startolhatna ez a hónap! Tavaly indult útjára ez az egyedülálló fesztivál Szobon, ahol a gasztronómia és a kultúra találkozik egymással, és az ország minden tájáról érkező szörp mesterekkel, termelőkkel találkozhattok. Igazi családi program. A fesztivál szobi lakcímkártyával ingyenes.

Dunacsúszás 2022 – Nagymaros (augusztus 6.)

DunaCsúszás 2022
Fotó: Dunacsúszás

Talán az idei nyár legmenőbb programja a Dunacsúszás, mely a Nagymaros és Verőce közötti Duna szakaszon kerül megrendezésre. Elő a gumimatracokkal, úszógumikkal és lessétek meg a Dunakanyar páratlan látnivalóit a vízről.

AUGUSZTUS 13.

Dunaparty – Családi nap – Verőce (augusztus 13.)

DunaParty Verőce családi nap
Fotó: Verőce hivatalos oldala Facebook

Két helyszínen, a Duna-parton és a Gorka Múzeumban is várják a vendégeket ezen a napon Verőcén a program szervezői. Családi kalandpálya, sárkányhajózási lehetőség, közös torna, interaktív meseszínház, strandröplabda kupa és sok más izgalmas program szerepel még a repertoárban. Este pedig egy fergeteges Charlie koncerttel zárhatjátok a napot. A program ingyenes.

AUGUSZTUS 19-21.

Szent István napi Borünnep – Nagymaros (augusztus 19-20.)

Szent István Napi Borünnep Nagymaros
Fotó: Nagymaros Városi Könyvtár és Művelődési Ház

13 borvidék több mint 20 pincészetét felvonultató VII. Szent István Napi Borünnepén a fehér, rosé- és vörösborok mellett természetesen a koktélok, pezsgők és a gasztronómia is nagy hangsúlyt kapnak majd. Gyerekprogramok, koncertek, kulturális események, tűzijáték várják a látogatókat két napon keresztül. A rendezvény ingyenes.

Augusztus 20-i programok a Szentendrei Skanzenben (augusztus 20-21.)

Fotó: Szentendrei Skanzen

Ha van jolly joker program gyerekekkel, különösen az augusztus 20-i hétvégére, akkor az egyértelműen egy Szentendrei Skanzen látogatás. A már megszokott attrakciókon kívül ezen a hétvégén extra programokkal is készülnek. A rendezvényen a gasztronómiai hagyományainkat mutatják majd be. Emellett pedig kézműves helyszíneken, a játékudvarokban, a portákon, a pajtákban, csűrökben várják a Skanzenbe látogatókat, többek között perec sütéssel, fröccs kvízzel, de megismerkedhettek dédanyáink konyhatitkaival, és még vándormuzsikusokkal is találkozhattok. Kivel találkozunk?

Lecsófőző verseny – Szigetmonostor (augusztus 20.)

Szigetmonostor-fesztivál
Fotó: Szigetmonostor Faluház

Nincs nyár lecsó nélkül! Na de mégis milyen egy igazi díjnyertes lecsó? Látogassatok ki Szigetmonostorra és kóstoljátok meg a méltán híres monostori lecsót, melynek receptje apáról fiúra száll. Persze ha úgy gondoljátok a ti lecsótok is beszállhatna a versenybe, akkor ne habozzatok és nevezzetek be bátran!

AUGUSZTUS 26-28.

Füstölgő Fesztivál – Zebegény (augusztus 26.)

Augusztus 26-án, pénteken kerül megrendezésre a negyedik zenés / gasztro minifesztivál a dombon, ahol füstön, parázson és szabadtűzön készített ételeket kóstolhattok. Ízelítő: whole hog, egész disznó sütése észak-karolinai stílusban, stb.
A fesztivál állatbarát és a rendezvényre ingyenes a belépés!

Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva (augusztus 26-28.)

Szentendre Éjjel Nappal Nyitva Fesztivál
Fotó: Szentendre Éjjel Nappal Nyitva

Augusztus utolsó hétvégéjén Szentendre igazán különleges arcát mutatja meg a látogatóknak. Az egész városban találhattok majd elfoglaltságot, színi előadást, kiállítást vagy éppen koncertet. És ezt még lehet fokozni! Figyeljetek!

Szentendrei Jazz- és Bornapok (augusztus 26-28.)

A Szentendrei Jazz-és Bornapok idén a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál részeként kerül megrendezésre. A Dunakorzó erre a hétvégére Borkorzóvá alakul, de a jazzkedvelők is garantáltan találnak maguknak programot. A “fesztivál a fesztiválban” sokszínűbb programok lebonyolítására ad lehetőséget, így már most biztosak vagyunk benne, hogy nem fogtok unatkozni.

X. Nagymarosi Csípős Fesztivál (augusztus 27.)

Csípős Fesztivál Nagymaros 2022
Fotó: Csípős Fesztivál Facebook

És ha már gasztro fesztivállal indítottuk a hónapot, akkor zárjuk is így az augusztust, hiszen az utolsó hétvégére is találtunk nektek egy szuper eseményt. A hónap végén érdemes ismét Nagymaros felé venni az irányt, ugyanis érkezik a X. Csípős Fesztivál. Ha ti is „gasztromazochisták” vagytok, akkor mindenképp ott a helyetek a csípőskedvelők, chili termesztők országos és nemzetközi ünnepén. Gasztro kalandok és családi programok várnak benneteket. Készítsétek az ízlelőbimbóitokat, csípni fogjátok!

Ha mindez mégsem lenne elég, még több programot találtok a folyamatosan frissülő programajánlónkban, IDE kattintva! Ne felejtsetek el feliratkozni hírlevelünkre, hogy garantáltan értesüljetek minden hónapban a Dunakanyar legszuperebb eseményeiről!

Hírlevél feliratkozás: KATT IDE.

Borítókép: I Love Dunakanyar

Megosztás: