Blog

Dobogókő télen

Top 3 kilátó télen, ami csak 30 perc gyalog!

Gondban vagytok, mert télen is vágytok egy kis friss levegőre, de nem szeretnétek hozzáfagyni egyetlen turistaútvonalat jelző táblához sem? Máris mutatjuk nektek, melyik az a top 3 kilátó télen, ahova akár 30 perc alatt is kényelmesen eljuthattok a Dunakanyarban gyalog, ha gyönyörű panorámára vágytok!

A célpont Visegrád, az úticél a Zsitvay-kilátó!


Visegrád, Zsitvay-kilátó, visegrádi programok
Fotó: Kristóf Eszter, I Love Dunakanyar

Tegyétek le a kocsit a visegrádi bobpályánál, és irány a Zsitvay-kilátó Visegrádon, ami a parkolótól nincs messzebb 15 perces útnál, de akkor már megálltatok többször is nézelődni. Készüljetek fel arra, hogy eltévedni nem tudtok, mindenhol táblák jelzik az utat, cserébe olyan panorámát kaptok, amiért simán megéri feladni a kandalló nyújtotta meleget! Az egyik legjobb kilátó télen!

Gyerekbarát az út? IGEN!

Könnyedén megmásszátok a kilátót a télen felkúszott plusz kilókkal is? IGEN!

Vigyetek fényképezőgépet? NANÁ!

A kilátóról minden infót megtaláltok => ITT

Dobogókő télen – Válaszd a Rezső-kilátót!


Dobogókő télen
Fotó: Kaszás Gergő

Megvan az az élmény, amikor a Rezső-kilátóban álltok télen, és körös-körül minden csupa hó? Ha igen, akkor nem is győzködünk tovább, mert számotokra nem is lehet kérdés, miért bakancslistás hely Dobogókő télen is! A parkolóban tegyétek le a kocsit, a piciket csatoljátok be a hordozóba, a nagyobb gyerekek szánkóját pedig kapjátok a hátatokra, mert itt biztos, hogy szükség lesz rá.

Szédületes panorámára vágytok? MEGKAPJÁTOK!

Legszívesebben csak néhány lépést gyalogolnátok a hidegben? EZ IS MEGLESZ!

Kutyabarát helyet kerestek? MEGTALÁLTÁTOK!

A fotókkal tarkított téli élménybeszámolónkat ITT olvashatjátok, a Rezső-kilátóról pedig ITT találtok hasznos infókat!

Zebegényi kilátó télen? – Irány a Kós Károly-kilátó!


Kós Károly-kilátó, Zebegény
Fotó: Majdán István

Az egyik legjobb téli célpont a Dunakanyarban Zebegény, főleg akkor, ha egy kilátóhoz kirándulnátok, de nem szeretnétek órákig a hóban bandukolni. Ha alig-alig léptetek ki az elmúlt hetekben házból, küldjetek egy körüzenetet a barátoknak, és mozduljatok ki közösen. Sőt! Vigyétek a családot, a kisebb gyerekeket és a nagyszülőket is, ide ugyanis minden korosztálynak el kell jönnie egyszer télen.

Dunai panorámára vágytok? SZUPER!

Kíváncsiak vagytok rá, milyen Zebegény télen? IRÁNY ZEBEGÉNY!

Érdemes nagy hóban is elindulni? PERSZE! (Szánkót hozzatok!)

Sétáljatok egyet a falu központjában, no meg persze a Duna-parton is! A kilátó történetéről és az útvonalról pedig ITT olvashattok bővebben.

Skanzen – Múzeumok Éjszakája
Hirdetés

Ha elég fagyos élmény szereztetek, akkor irány vissza a meleg szobába, ahol egyrészt felolvaszthatjátok elgémberedett lábujjaitokat, másrészt (és ezt a tippet érdemes megfogadni!) megnézhetitek Kaszás Gergő fotóit a Dunakanyarról (is). Kellemes élményeket kívánunk!

Megosztás: