Blog

Dévényi Antal-kilátó, Orvosi rendelő Piliscsaba

Beköltözött a Dévényi Antal-kilátó egy orvosi rendelőbe

A Jenga-toronynak is nevezett Dévényi Antal-kilátó, a Sas-szikla, a védett gesztenyesor, a platánsor, a fekete erdei fenyősor, egy vadles és erdei állatok is megelevenednek a piliscsabai orvosi rendelő várójának falán. A 100 m2 alapterületet 13 nap alatt festették ki, de nem ám akárhogyan! Mutatjuk a részleteket!

Orvosi rendelő Piliscsabán

Rengetegszer várakoztunk már a sorunkra egyhangú, szürke orvosi várókban, ahol maximum a csempét, vagy a falon lévő hibákat számolgattuk unalmunkban, most azonban megváltozhat a helyzet. Nyáron kezdődött a piliscsabai orvosi rendelő felújítása, melyet egy rajzpályázat előzött meg. A rajzokat felhasználva elkészültek a tervek, ma pedig már a felújított, kreatív falfestéssel díszített falak csalnak mosolyt a vizsgálat előtt állók arcára is. A fali dekoráció kapcsán Török Szilvia, a projekt egyik kiemelt résztvevője így fogalmazott:

„(…)már több mint egy éve készítem elő a projektet, legyen szó a megfelelő anyagok megtalálásáról, az antibakteriális padlóról, különleges hirdetési felületről vagy épp a grafikai anyagok előkészítéséről”.

Hirdetés

A falon található motívumok elkészítése részletes, precíz, aprólékos munkát igényelt, a projekt résztvevőinek majdnem 100 m2 alapterületet kellett kifesteniük, köztük az emeleti, a felnőtt és gyermekvárótermet. Az előkészítés több hónapot vett igénybe, maga a festés pedig három embernek13 napos munkájának gyümölcse.

Piliscsabai orvosi rendelő

Piliscsaba természeti értékei képekben

A földszinti részen Piliscsaba természeti értékeire szerették volna helyezni a hangsúlyt. Ezzel azt szerették volna üzenni, hogy ha tehetjük, járjuk az erdőt, és kiránduljunk, mert így sok betegség megelőzhető. A váróban a Sas-szikla, a védett gesztenyesor, a platánsor, a fekete erdei fenyősor és a Dévényi-Antal kilátó is látható a falakon, de megelevenedik a maga az erdő is, vadlessel és erdei állatokkal. Az emeleten a fogorvosok rendelnek. Várakozás közben úgy érezhetjük, mintha a természetben lennénk, ott ugyanis a kacsákkal, náddal szegélyezett Garancsi-tó jelenik meg.



Piliscsaba, orvosi rendelőRemélhetőleg a környék települései is ellesik az ötletet, és a jövőben több helyen is készülnek majd ilyen kreatív, ötletes díszítések. A Dunakanyar szépségeivel temérdek falat meg lehetne tölteni. Nektek tetszenek a képek?

forrás: varkapu.info

Megosztás: