Blog

4+1 pörgős hely – Aktív kikapcsolódás Visegrádon!

Gokart, kalandpark, bobozás, canopy. A kalandra vágyók számára igazi adrenalinbomba lehet bármelyik szabadidős elfoglaltság, nem igaz? Nincs más vágyatok, mint egy kis aktív kikapcsolódás Visegrádon? Akkor gyertek velünk, ezeket mind-mind Visegrádon is kipróbálhatjátok, mutatjuk, hol!

1. Visegrád Gokart és Kalandpark

Gokartoztatok már? Akkor biztosan tudjátok, milyen fergeteges élmény beülni a kormány mögé, és élvezni a furikázást. A visegrádi pályán felnőtt és gyermek gokartokat is kibérelhettek, ráadásul a kétszemélyes változatba még azok is beülhetnek, akik a vezetéshez még nem elég bátrak, de tudni szeretnék, milyen érzés egy igazi fejvesztett futam.

Maszkot és bukósisakot a helyszínen kaptok, és mivel időmérő berendezés is működik a pályán, így körönként a LED falon azt is ellenőrizhetitek, legyőztétek-e saját magatokat!

Gokart Visegrád

A kalandparkot már 4 éves kortól lehet használni, tehát a legkisebbek is kipróbálhatják, milyen érzés újabb és újabb akadályokat leküzdeni. A citromsárga gyerek kötélpályára 4 éves kortól 140cm-ig lehet felmenni, míg a piros kezdő és a fekete haladó kötél pályákat a nagyobbak is használhatják.

Tudtátok?
A kalandpark sötétedés után is üzemel, reflektoros kivilágítással még extrémebb élményben lehet részetek!

2. Canopy Visegrád – Őrületes élmény kicsiknek és nagyoknak!

A Zsitvay-kilátóban biztosan jártatok már a Nagyvillámon, de vajon kipróbáltátok a Canopy pályát is?

Magyarország első Canopy pályáját a Costa Rica Monteverde Cloud Forest Nemzeti Parkjában található, esőerdő kutató pályája alapján építették fel, és már a kerítés mellől is látszik, ez az aktív kikapcsolódás Visegrádon valóban egy adrenalinlavinát indít el bennetek!

A Nagyvillám Kalandparkban 45 játékelem, és 3 erősségi szint vár arra, hogy elfogadjátok a kihívást! A gyerekeket feltétlenül hozzátok magatokkal, ugyanis lenyűgöző, hogy mire képesek, ráadásul a biztonságukról animátorok gondoskodnak!

Visegrád canopy pálya

3. Visegrádi Bobpálya – minden évszakban!

A Canopy pályától alig 5 perces sétára találjátok a Visegrádi Bobpályát, amely évtizedek óta hívogatja a kirándulókat egy kis kalandos siklásra! A nyári és alpesi pálya egyaránt hatalmas élmény, mindkettőt annyiszor teszteltük már, hogy ha húsz kezünk lenne, akkor sem tudnánk megszámolni rajta. Az aktív kikapcsolódás Visegrádon a bobozással lesz teljes, mutatjuk, miért!

Tudtátok?
A felvonó hossza 250 méter, a lesikló rész pedig 700 méter hosszú. Útközben 10-12 felejthetetlen kanyar, és gyorsulásra alkalmas egyenes rész vár benneteket! A lesiklás ideje pedig nagyjából 5-6 perc, az élmény viszont megfizethetetlen! Az alpesi és a nyári pálya egymás mellett halad, mindkettőt másért szeretjük. Döntsétek el magatok, nektek melyik lesz a kedvenc!

A pályán található egy élményfotó berendezés is, amely a pálya egy adott pontján siklás közben egy pillanatképet készít rólatok, amit akár meg is vásárolhattok a helyszínen.

Visegrád bobpálya, aktív kikapcsolódás Visegrádon

4. Dunakanyar Vízisí és Wakeboard Oktatás

Ha a kalandokért és a mozgalmas programokért látogattok Visegrádra, akkor legalább egy alkalommal muszáj megtapasztalnotok, milyen vizes élményekben lehet részetek. Ezután már úgysem tudjátok majd elfelejteni, milyen fergeteges kikapcsolódást nyújt a vízisí és a wakeboard.

Egész nyáron lehetőségetek van megtanulni vízisíelni, és wakeboardozni, de ha szívesebben motorcsónakoznátok, akkor egy 5+1 (sofőr) személyes motorcsónakkal rövidebb túrákat is tehettek a Dunán. Sétahajókázásra vagy inkább vízitaxira vágytok? Ez sem lehet akadály!

Hódítsátok meg a Pilismaróti-öböl és a Dunakanyar hullámait!

Dunakanyar Vízisí és Wakeboard, aktív kikapcsolódás Visegrádon

+1. Tekerentyű Kerékpárkölcsönző és Szerelde

Nagyon szerettek kerékpározni, és legszívesebben bejárnátok két keréken Visegrád minden mesés részét? Nos, talán nem árulunk el titkot, ha azt mondjuk, természetesen Visegrádon kerékpárkölcsönzésre is van lehetőség.

A Tekerentyű Kerékpárkölcsönző és Szerelde a belvárostól csupán 10 perces sétára található, ahol komfortos, jól felszerelt kerékpárokat bérelhettek, igény szerint akár felszerelhető gyermeküléssel is. A legkisebb bicajosok számára pedig 20’’-os és 24’’-os kerékméretű biciklik állnak rendelkezésre.

Túrajavaslatokra lenne szükségetek? Itt abban is segítenek nektek!

Tekerentyű Szerelde Visegrád

Ha minden igaz, az elkövetkezendő hétvégékre megtaláltátok azokat a programokat, melyek során az aktív kikapcsolódás Visegrádon felejthetetlen élmény lesz.

Ha pedig kipipáltátok őket, akkor kezdhetitek előröl, hiszen az eredményeken bármikor lehet még javítani, közben pedig újra és újra átélhetitek, miért is olyan tökéletes úti cél Visegrád a kalandra vágyóknak!

Témába vág

10 bakancslistás látnivaló Verőce környékén Zötykölődtünk a vonaton, százszor, ezerszer is talán Nagymaros felé, és mindig elsuhant mellettünk a Verőce tábla anélkül, hogy Verőcén egyszer is le...
5+1 népszerű kirándulóhely Esztergom környékén Történt egyszer néhány évvel ezelőtt, hogy felültünk egy kirándulóhajóra, hogy egy kicsit kikapcsolódjunk Esztergomban. Bár akkor már évtizedek óta i...
TOP 3 úti cél! Kirándulás gyerekekkel Budapest környékén Már a hátizsákban lapulnak a szalámis zsömlék, a csemeték az ajtóban toporognak, ti pedig indulásra készen várjátok, hogy felfedezzétek azokat az úti...
Egynapos kirándulás Vácon – Váci városnézés! Történt egyszer, hogy egy hétvégi napon elhatároztuk, hogy felkapjuk a turista szemüveget, és bár már vagy ezerszer jártunk a városban, de most megné...
5+1 kalandos sportprogram Vác környékén Éppen azon gondolkodtok, hogy mi jót csinálhatnátok Vácon és Vác környékén, ami mozgalmas, hangulatos és egyben vagány időtöltés? Ne menjetek tovább,...
Szarvasbőgés a Pilisi Parkerdőben – ne hagyd ki! A Pilisi Parkerdő több erdészeténél idén is vezetett túrákon hallgatható és figyelhető meg a szarvasbőgés, ami az erdőkben szeptembertől október elej...
Nagymaros-Dömös túra – Minden korosztálynak! Külön-külön talán ezerszer felkerestétek már Nagymaros és Dömös legszebb túraútvonalait, látnivalóit és titkos zugait, de vajon eszetekbe jutott már ...
Hajóval Zebegénybe? 10 érv, miért ne hagyd ki! 1000 és 1 érv szól amellett, hogy miért remek ötlet egy kirándulóhajó vagy szárnyashajó fedélzetén felfedezni a Dunakanyart. Szentendre, Esztergom és...
Nyári hűsölés a Szentendrei-sziget bűvöletében A Nyár a szigeten Csukás István nagysikerű regénye, amelyből 1975-ben ifjúsági film is készült, méghozzá Bánhidi László és Kaló Flórián közreműködésé...
TOP10 hajókirándulás gyerekekkel – Úti célok! Gondoltátok volna, hogy a hajókirándulás gyerekekkel nem csupán egy néhány órás program, hanem széppé és izgalmassá teheti az egész napotokat? A köve...