Blog

Túraprogram Zebegény

Hétvégén startol az első fergeteges Ipoly Feszt!

3 nap, 7 helyszín, 100 program. Komoly- és könnyűzenei koncertek, családi programok, vizes élmények, vonatozás és megannyi színes esemény vár az Ipoly Feszt hétvégéjén! Szob, Márianosztra, Vámosmikola, Kemence, Ipolydamásd, Ipolyság, és Ipolyszalka kapui tárva nyitva lesznek előttetek 2019. június 21-23. között!

3 nap, 7 helyszín, 100 mesés program

Nincs még egy olyan fesztivál a Dunakanyarban, amely ekkora összefogásnak köszönhetően valósul meg. A hét településen változatos programokkal teszik a látogatók számára izgalmasabbá az első Ipoly Feszt három napját, amely remélhetőleg minden évben megrendezésre kerül majd a nyár első hónapjában.

A rendezvény Facebook oldalán és az Ipoly Feszt Eseményén nyomon követhetitek a legújabb infókat a programokkal kapcsolatban, így valóban naprakészek lehettek!

Nekünk már több kedvenc programunk is van, de napról napra újabb izgalmakra bukkanunk! Mutatjuk a színes kínálatot!

Ipoly Feszt, Kemence Erdei Múzeumvasút
Fotó: Ipoly Feszt

Ipoly Feszt programok: Kemence

Kemencén megismerkedhettek a hagyományos kézműves mesterségekkel, meghallgathatjátok a Talamba hangszer bemutatót, illetve a Kifli zenekar, a Kávészünet zenekar és a Kiss Kata Zenekar koncertjét is.

Ha szerettek túrázni, az Ipoly Feszten a helyetek, ugyanis június 22-én Kenyeres Oszkár és Jakab Sándor vezeti a túrát a Börzsöny nyugati gerincére. Természetesen az Ipoly Feszt ideje alatt is vár benneteket a Kemencei Erdei Múzeumvasút, amely remek program korosztálytól függetlenül, mindenkinek!

Tudtátok, hogy a kisvasút technikai különlegessége a személyszállító kisvasutak körében ritkaságnak számító 600 mm nyomtáv és az ún. görpályás vonalvezetés?!

Helyszín: Erdei Múzeumvasút

Ipolydamásd kenutúra, Ipoly Feszt
Fotó: Ipoly Feszt

Ipoly Feszt programok: Vámosmikola

Vámosmikolán a lovas programoké lesz a főszerep, lovas ügyességi verseny, szánkó húzás, rönkhúzás, és lovas vetélkedő is lesz. Meghallgathatjátok a Stula rock zenekar és a Safari zenekar mulatós koncertjét.

Helyszín: Szabadidőközpont

Ipoly Feszt programok: Ipolydamásd

A szombati nap főzőversennyel indul, de a családi kenutúrát sem szabad kihagyni az Ipolyon. A túra során Ipolydamásd és Szob közötti Ipoly szakaszt lehet bejárni, majd Szobnál az uszoda előtti Duna –szakaszon van a túra végállomása. A kenutúra távja 5 km, amit 60-80 perc alatt lehet a szakképzett túravezetők segítségével megtenni.

A gyerekek számára csalogató program a Magyar Népmese Színház interaktív gyermekelőadása, és Csernik Szende székely mesemondó műsora is.

Ipolydamásdon június 23-án az Ipoly Feszt keretein belül kerül megrendezésre a IV. Ipolydamásdi Várjátékok, többek között megnézhetitek Damásd vár ostromát és a csatát is.

Az este szombaton Nemcsak Berry, illetve a Ladánybene 27 koncertjével zárul, amit DJ Spy the Ghost és Spigiboy bulija követ.

Helyszín: Szabadtéri színpad, Damásd vára

Ipoly Feszt programok: Márianosztra

A településen pénteken a szentmisét követően meghallgathatjátok a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus hangversenyét, melyet a megnyitó ünnepség követ majd.

A szombati nap Márianosztrán sakkversennyel és tócsni sütéssel indul, de lesz óriáscsúszda, óriásbuborék foci, palacsintakészítés és vásár is. Az este folyamán fellép a One Black együttes, ezután Freddie élő koncertjét hallgathatjátok meg. A táncos lábúaknak muszáj arra készülni, hogy az este további részében Sláger Tibó mulatós zenéire ropják majd a táncot hajnalig!

Helyszín: Közösségi ház, bazilika, sportpálya

Erdei kisvasút - Márianosztra

Ipoly Feszt programok: Szob

Június 21-én az Ipoly Fesztet és a XIX. Szobi Városnapokat megnyitja Dr. Rétvári Bence államtitkár. A megnyitó keretében mazsorett bemutató, galambreptetés, és táncbemutató is lesz, este pedig fellép Abaházi Csaba és a MégEgyKör, illetve Nagy Feró és a Beatrice is.

A szombati nap sporttánc bemutatóval, népzenével, opera és operett előadással, illetve sárkányhajózással vár benneteket. A sárkányhajózásra jelentkezni a helyszínen lehet, a program szervezője a Duna-Ipoly Sportegyesület. Az estét Hevesi Tamás koncertje és a tűzugrás koronázza meg.

Hirdetés

Vasárnap meghallgathatjátok a Dunakanyar Fúvósegyüttes koncertjét, megnézhetitek a Danubius Táncegyüttes bemutatóját, a rendezvénysorozatot pedig a Bagossy Brothers Company koncertje és tűzijáték zárja majd.

A közel 100 program között minden korosztály találhat magának olyat, amire garantáltan emlékezni fog még jövőre is. Arról nem beszélve, hogy a rendezvény maximálisan gyerekbarát, tehát a család apraja-nagyja remek hétvégét tölthet az Ipoly berkeiben! Gyertek, vár az Ipoly környéke!

Borítókép: turaprogram.hu

Témába vág

Augusztusi hosszú hétvége a Skanzenban! Az augusztusi hosszú hétvégén az első világháború alatti és utáni mindennapokat mutatja be a szentendrei Skanzen, Fronton innen, fronton túl címmel. ...
Nagyot szólt idén az 50. Szentendrei Teátrum! Június elején úgy gondoltuk, hogy nem telhet el nyár Szentendrei Teátrum nélkül. És milyen jól gondoltuk! A szentendrei fesztiválok egyébként is nagy...
JÖN, JÖN, JÖN! – 11. Monostori lecsófőző verseny Hamarosan megint csatasorba állíthatjátok a legfényesebb és legízesebb paprikákat és paradicsomokat, ugyanis idén is lesz Monostori lecsófőző verseny...
Ilyen szép lett a felújított verőcei szabadstrand! A Dunakanyar strandjainak felújítása már javában zajlik, sőt, van olyan strand, amelyet már birtokba vehettek a fürdőzők. A felújított verőcei szabad...
TOP13 augusztusi program a Dunakanyarban Mit szólnátok hozzá, ha azt mondanánk, hogy van olyan elképesztően jó augusztusi program a tarsolyunkban, amire biztosan felkapjátok a fejeteket? Na ...
Sikeresen zárult a háromnapos Kékevező Fesztivál! A korábbi évektől eltérően a Kékevező Fesztivál 2019-ben három napon keresztül várta az érdeklődőket Horányba. A fesztivál nem csak a helyi lakosok é...
Így alakulnak a strandfejlesztések a Dunakanyarban! Ahogyan korábban arról tájékoztattunk benneteket, a 2018-ban elindított strandfejlesztési program második ütemében a Dunakanyar strandjai 1...
Szentendrei Ister Napok – Népzenei fesztivál! A Dunakanyar legnépszerűbb népzenére épülő fesztiválja kétségkívül a Duna ünnepe, amely a Szentendrei Ister Napok nevet viseli. 2019. július 20-21-én...
Kitárja kapuit a XXVII Váci Világi Vigalom! Ismét eltelt egy év, és a nyári meleggel megérkezik természetesen a XXVII Váci Világi Vigalom is, amely annyira népszerű Vácon, hogy sokan még a szab...
Új hullámokon jön a Kékevező Fesztivál 2019 Miért beszélünk új hullámokról? A Kékevező Fesztivál 2019-ben teljesen megújul! Változatos programokkal, kulináris és vízparti élményekkel immár háro...