Blog

Hegyhát Piknik 2022

Fergeteges programokkal startol az idei nyár a Dunakanyarban

Végre itt a nyár! Bár az időjárás kicsit szeszélyes és szórakozik velünk, mégsem hagyhatunk benneteket programok nélkül, nem igaz? Csokorba is szedtük a Dunakanyar legizgalmasabb júniusi eseményeit, úgyhogy elő a naptárakat, indulhat is a tervezés!

FONTOS: ha a jövőben sem szeretnél lemaradni a Dunakanyar eseményeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre ITT.

JÚNIUS 3-6.

Jazz Estek – Szentendre (június 3-5.)

Jazz Estek Szentendre
Fotó: Deim Balázs

Ha van hibátlan párosítás, akkor azt kell mondanunk, a jazz és Szentendre mindenképpen tökéletes match! Csöppenjetek bele a jazz klubok páratlan világába a hangulatos Barcsay Udvarban.

Június 3. péntekJúnius 4. szombatJúnius 5. vasárnap
Liane CarrollLachegyi Máté / Ensemble BorealisNégy hang – Négy évszak
Coltrane LegacyGitármágiaBorbély Mihály Polygon

Foglalj szállást az esemény közelében: megnézem a szállásokat!

Gyereksziget – Budapest, Hajógyári-sziget (június 4-6.)

Generali Gyerek Sziget 2022
Fotó: Major Kata

Két év szünet után újra itt a népszerű Gyereksziget, mely júniusban 3 hétvégén is várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. Az ingyenes családi rendezvényen koncertekkel, élményparkkal, bábszínházzal, sportprogramokkal és sok-sok egyéb izgalmas programokkal találkozhattok, ha kilátogattok a Hajógyári-szigetre. További infókat ide kattintva találtok róla.

Hegyhát Piknik – Vác (június 4.)

Hegyhát Piknik Vác
Fotó: Kis Víz – Kis Hegy – Kis Nightlife

Lassan kijelenthetjük, hogy már hagyomány a váci Kertünk Bárban megrendezésre kerülő Hegyhát Piknik. Hibátlan zenék mellett piknikezhettek, tollasozhattok, vagy csak lazíthattok a friss levegőn például egy pohár Aperol spritz társaságában. Kihagyhatatlan családi vagy baráti program, ha ezen a szombaton Vácra látogattok. Az esemény gyerekbarát és kutyabarát!

Foglalj szállást az esemény közelében: megnézem a szállásokat!

Hirdetés

Burger & Wine – Esztergom (június 4.)

Burger and Wine 2022
Fotó: Szent Adalbert Központ

Hamburger egy borvacsorán? Naná! Az esztergomi Szent Adalbert Központban megrendezésre kerülő rendhagyó alkalmon 5 féle különleges burgert kóstolhattok 5 féle Szivek Pincészet borral párosítva. A hangulatot a Dunakanyar Szimfonikus Zenekar fokozza majd, film betétdalokkal.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött!

Foglalj szállást az esemény közelében: megnézem a szállásokat!

Pünkösdi Örökség Ünnep – Szentendrei Skanzen (június 4-6.)

Skanzen Pünkösd 2022
Fotó: Szentendrei Skanzen

Az idei rendezvény legfőbb célja az összetartozás erősítése. Ezért több határon túli magyar közösséggel és örökséggel ismerkedhetnek meg a látogatók, akik elhozzák és bemutatják majd hagyományaikat egy-egy portán és egy színpadi produkció keretében is. A nemzetközi szellemi kulturális örökségek találkozóján az emberi kreativitást és sokszínűséget ünneplik a Szentendrei Skanzenben. A színes programok egyaránt izgalmasnak ígérkeznek kicsiknek és nagyoknak.

Foglalj szállást az esemény közelében: megnézem a szállásokat!

JÚNIUS 10-12.

Rockbörzsöny – Nagybörzsöny (június 10-11.)

RockBörzsöny Nagybörzsöny 2022
Fotó: RockBörzsöny Facebook

Szóljon a rock! A koncertek után máglya gyújtás, közös szalonnasütés és éneklés vár benneteket, ha ezen a hétvégén Nagybörzsönybe látogattok.

A KARTHAGO koncertet vétek lenne kihagyni, mi szóltunk!

Foglalj szállást az esemény közelében: megnézem a szállásokat!

Ipoly Feszt – Szob (június 10-12.)

Ipoly Feszt 2022
Fotó: Ipoly Feszt Facebook

Szob viszonylag ritkán szerepel a programajánlónkban, de ezúttal egy szuper fesztivált mutatunk nektek innen. Családi programokkal, koncertekkel (Nagy Feró és a Beatrice, Ocho Macho, Csík Zenekar), gyerekműsorokkal, gasztronómiai és kézműves vásárral készülnek a szervezők erre a három napra. A fesztivál ingyenes, nem érdemes kihagyni!

Foglalj szállást az esemény közelében: megnézem a szállásokat!

II. Völgyfesztivál – Kosd (június 10-12.)

Völgyfesztivál Kosd
Fotó: Völgyfesztivál Facebook

És ha már a kihagyhatatlan fesztiváloknál tartunk, akkor a kosdi Völgyfesztivál mellett sem mehetünk el szó nélkül. Kárpátia koncert, hagyományőrző programok, népzenei bemutatók várnak benneteket a Patakvölgyben.

Foglalj szállást az esemény közelében: megnézem a szállásokat!

VII. Nógrádi Várjátékok – Nógrád (június 11.)

Nógrádi Várjátékok 2022
Fotó: Nógrádi Várjátékok Facebook

Repüljetek vissza a lovagok korába a Nógrádi várban megrendezésre kerülő történelmi várjátékokon. Várostrom, bemutatók, finomságok, kézműves vásár és élő zene várja az ide látogató kicsiket és nagyokat.

JÚNIUS 23-26.

Vénégy Fesztivál és Színházi Találkozó – Nagymaros (június 23-26.)

Morcheeba Koncert Nagymaros
Fotó: Vénégy Fesztivál

Ezt a kultikus programsorozatot talán már senkinek sem kell bemutatni. Nem túlzunk nagyon, ha azt mondjuk, a csapból is ez folyik, ami nem véletlen, hiszen június utolsó hétvégéjén kihagyhatatlan Nagymaros és a Vénégy fesztivál. 4 önfeledt nap vár benneteket olyan elképesztő koncertekkel, mint a világhírű Morcheeba, Bohemian Betyars, Hiperkarma, Halott Pénz, Tankcsapda, Vad Fruttik.

Foglalj szállást az esemény közelében: megnézem a szállásokat!

De ha mindez nem lenne elég, hogy megtöltsétek az első nyári hónapot programokkal, akkor irány a Programajánlónk, ahol még több eseményt találtok. Melyik rendezvényen találkozunk?

Borítókép: Tóth Ricsi

Megosztás: