Blog

Sárkánydomb, látnivaló Zebegény

3+1 bakancslistás látnivaló Zebegény környékén

Zebegény népszerűsége évről évre egyre csak nő, ami persze nem csoda, a bájos kis település sokkal több érdekességet rejteget, mint gondolnánk. Ha olyan helyet kerestek a családdal vagy a barátokkal, ahol kirándulni lehet, és belefér az időbe egy kis városnézéssel egybekötött gourmet kalandozás is, akkor garantáltan jó célpont a falu. Mutatjuk, hogy melyik a 3+1 legjobb bakancslistás látnivaló Zebegény környékén!

3+1 látnivaló Zebegény berkeiben – Ne hagyd ki!

Kiknek ajánljuk Zebegényt?

  • Családoknak, kisebb gyerekekkel is
  • Kutyás kikapcsolódást keresőknek
  • A hatalmas túrák szerelmeseinek
  • Aki szívesen fedezné fel a Dunakanyar bájos kis települését
  • Aki hajózna, evezne és tekerne is Zebegény környékén

1. A vízpart és a Dőry-kastély felfedezése

Egy bámulatos kastély, amelybe sajnos nem mehettek be, de kívülről látni is nagy élmény. Az 1917-ben épült gyönyörű épület a vízparton helyezkedik el, és eredetileg a Jobaházi Dőry család volt a tulajdonosa.

A Sauska család birtokában lévő épületnek nincs állandó lakója, de minden hajókirándulás alkalmával „beköltözünk” egy kicsit, és elképzeljük, hogy a kastély teraszán fogyasztjuk el a reggelinket minden reggel. A panoráma gyönyörű, a dunai levegő pedig frissítő. Szuper látnivaló Zebegény vízpartján.

Tipp!

A kastélyt jobban szemügyre vehetitek a vízről, ezért is említettük a hajókirándulást, ám ha evezni támad kedvetek, Zebegény ahhoz is kiváló úti cél. A felújított dunai szabadstrandon evezés után a legmelegebb nyári napokon érdemes egy hatalmasat strandolni is.

2. Gyönyörű panoráma a Kós Károly-kilátóból

A kilátóhoz vezető út igencsak rövid, ezért gyerekekkel is bátran útnak indulhattok. Ez a séta felér egy rövid kirándulással, amelynek végén bámulatos zebegényi dunai kilátás tárul a szemetek elé. Fényképezőgépet és elemózsiát vigyetek, egy jó piknikezés ugyanis Zebegényben mindig jó ötletnek bizonyul.

Szívesen bevállalnátok egy hosszabb túrát?

Akkor irány a Julianus-kilátó, amely Zebegényből éppen olyan jól megközelíthető, mint Nagymarosról. Zebegényből 4 km az út, és a sárga jelzést kell követni! Részletekről ITT olvashattok!

3. A Hajózástörténeti Múzeum kulisszatitkai

Hajóztatok, kirándultatok, és eveztetek is? Itt az ideje felkeresni Zebegényben a Hajózástörténeti Múzeumot, ahol a hajózással kapcsolatos szerszámokat, tárgyakat és térképeket tekinthetitek meg, de vannak hajómodellek, navigációs eszközök és műszerek is. Ez a program a gyerekek számára is emlékezetes élményeket nyújt, hiszen ilyen eszközökkel nem találkoznak minden nap. A múzeum csak 5 perces sétára van a katolikus templomtól, a felkeresése belefér akár egy kirándulós napba is!

Szuper kis programban volt részetek, de most ennétek egy jót?

Akkor irány a Füstölgő Sarok BBQ, ahol a BBQ húsok mellett szendvicsek, burgerek várnak benneteket grillezett zöldségekkel, és gyümölcsökkel!

+1. Élmények a Sárkánydombon

Jártatok már a zebegényi Sárkánydombon? Ha másról nem, a Sárkányfesztiválról mindenképpen ismerős lehet ez a helyszín, amely a fesztivál mellett sporteseményeknek is gyakran ad helyet.

Ha csak egy kis időtök jut Zebegényre, viszont a panorámát mindenképpen látni szeretnétek, akkor az utatok vezessen ide, innen ugyanis egészen Esztergomig elláthattok.

Bár a hagyományos értelemben ez a látnivaló Zebegény környékén nem az a fajta nevezetesség, ami miatt városnézésre indul az ember, de azt garantáljuk, hogy ha minőségi időt szeretnétek eltölteni egymással a szabadban, akkor itt ez biztosított.

Hirdetés

Ha megvan a programterv, máris indulhattok Zebegénybe hajóval, busszal, vonattal, autóval, de akár kerékpárral is! Kellemes kikapcsolódást kívánunk nektek!

Megosztás: