Blog

hajóval Zebegénybe

Hajóval Zebegénybe? 10 érv, miért ne hagyd ki!

1000 és 1 érv szól amellett, hogy miért remek ötlet egy kirándulóhajó vagy szárnyashajó fedélzetén felfedezni a Dunakanyart. Szentendre, Esztergom és Vác is kiváló úti cél, most azonban azt szeretnénk nektek megmutatni, hogy miért érdemes hajóval Zebegénybe látogatni. Mert az, hogy ez fantasztikus ötlet, afelől kétségünk sincs!

hajókirándulás Zebegénybe
Fotó: MAHART PassNave

Hajóval Zebegénybe – 10 érv egy kalandos utazás mellett

Készen álltok egy képzeletbeli utazásra? Akkor csukjátok be a szemeteket, mi pedig elrepítünk benneteket oda, ahol hűvös menetszél simogatja az arcotokat, és ahonnan olyan panoráma tárul elétek, aminek közel s távol nincs párja! Íme a mi kis listánk arról, hogyan kell élvezni a hajózást Zebegényig!

1, Kezdődjön a hajózás!

Mielőtt egyáltalán elindulna velünk a kirándulóhajó, már azt is élvezzük, hogy levadászhatjuk a legjobb helyeket magunknak. Azt gondoljátok, hogy minden hely ugyanolyan? Ó, dehogy! Sokan az árnyékos helyeket keresik, míg mások előszeretettel kötik össze a napozást a hajózással!

2, Irány Zebegény!

Ééés el is indult velünk a kirándulóhajó Zebegény felé, méghozzá a Szentendre-Leányfalu-Tahitótfalu vonalon, Esztergom irányába. Már a Parlamentél kétszáz képet készítünk a hajóról, a tájról, az épületekről, a vízről, és magunkról is. Közben feltöltjük őket a közösségi oldalakra, a #mahartpassnave hashtaget használva. Elvégre a hajóval Zebegénybe megyünk, ezt pedig mindenkinek tudnia kell.

3, Élmény, azonnal!

A kezdeti izgalom után kicsit nyugalmasabb részek következnek. Van időnk elmélyülni a táj szépségében, a közeli horgászok megfigyelésében, vagy utánajárni annak, hány km/h-val úsznak a kacsák, akik örömmel tartanának velünk erre a hajóútra.

4, A menetszél, és a Duna illata

Az első egy órában beleszeretünk a menetszélbe, a Duna illatába, és abba a kellemes ringatózásba, amelyet csak egy kirándulóhajó fedélzetén élhetünk át igazán. Ugyanebben az első 1 órában örömmel konstatáljuk, hogy a hajózás valóban akkora élmény, mint ahogyan korábban olvastunk róla. Felejthetetlen, pótolhatatlan, és kalandokkal teli.

5, Tengernyi látnivaló

Hajóval Zebegénybe körülbelül 4 óra 10 perc alatt érünk. Ezalatt további kétszáz kép készül Szentendréről, a Szentendrei-szigetről, Leányfaluról, majd ezek sokszorosát gyártjuk le, amikor a hajó eléri Visegrádot! A Fellegvár, a Salamon-torony, a túloldalon fekvő bájos Nagymaros, a Julianus-kilátó, valamint a Pilis és a Börzsöny szépsége éppen elég indok erre.

kirándulóhajó Zebegény
Fotó: MAHART PassNave

6, A Dunakanyar színe-java

A hajóval elhaladunk Dömösnél, ahol Lepencevölgy, a Szent Mihály-hegy, és a híres-nevezetes Remete-barlang mosolyog ránk. Elképesztő a látvány, nem lehet nem élvezni a hajózást a Duna kanyarulatában! Majd megérkezünk a hajóval Zebegénybe.

7, Zebegény szépségei

Zebegény a Dunakanyar egyik legszebb települése. Titka abban rejlik, hogy csendesen, de határozottan hívja fel magára a figyelmet. A Kós Károly-kilátó, a település strandja, a falu központja, a Szőnyi István Emlékmúzeum, és a Hajózástörténeti múzeum legalább annyira hívogatnak bennünket, mint a Tökvilág Fesztivál, vagy a Sárkányfesztivál.

hajózás Zebegény
Fotó: MAHART PassNave

8, Program minden korosztálynak

A hajókirándulás, és a zebegényi kiruccanás a kiskamaszok, a nagyobb gyerekek, a baráti társaságok, az idősebb korosztály és a fotózás szerelmesei számára egyaránt élmény. Nem is jut eszünkbe, hogy más közlekedési eszközzel menjünk haza, hiszen hogyan is búcsúzhatnánk el attól a hajótól, amelynek ennyi izgalmat köszönhetünk?

9, Hajós élmények szeptember végéig

A járatok egészen szeptember végéig közlekednek, igaz, szeptember 2-től már csak szombatonként. Ez persze nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy hajóval Zebegénybe menjünk. A jegyeket elővételben is megvásárolhatjuk, on-line foglalás esetén pedig 5% kedvezményt is kapunk a jegyárból. 

hajókirándulás gyerekekkel
Fotó: MAHART PassNave

10, Hajóval Zebegénybe – Újra és újra

Végül, de nem utolsó sorban, visszaérkezve Budapestre alig várjuk, hogy minél hamarabb ismét hajóra szálljunk, hogy újabb és újabb tájakat ismerjünk meg. Vagy egészen egyszerűen megismételhetjük ezt az utat, hiszen megunni nem lehet, annyi biztos.

A menetrenddel és a jegyárakkal kapcsolatban a MAHART PassNave weboldalán érdemes tájékozódni!

Ugye bekészítettétek a hátizsákokat? Akkor találkozzunk az egyik Zebegény felé tartó kirándulóhajón, ahol meg fogjátok látni, sokkal több mint 10 érv szól amellett, hogy miért érdemes hajóval Zebegénybe kirándulni!

Megosztás: